Книги

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7568

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Методичні рекомендації щодо оптимізації виробничої структури високотоварних сільськогосподарських підприємств Житомирської області
    (2016) Рудик, Руслан Іванович; Приймачук, Тетяна Ю.; Данкевич, Віталій Євгенович; Данкевич, Андрій Євгенович; Данкевич, Євген Михайлович
    Рекомендації розроблені на основі багаторічних досліджень діяльності високотоварних сільськогосподарських підприємств Житомирської області та спрямовані на внесення пропозицій для покращення ефективності господарської діяльності товаровиробників. Запропоновано наукові підходи до формування оптимальної структури виробництва в сучасних умовах. Розроблені економіко-математичні моделі, щодо основних видів діяльності підприємств, для раціонального використання наявних ресурсів і отримання економічного, соціального та екологічного ефекту від господарської діяльності
  • Ескіз
    Документ
    Синергетичні основи сталого інноваційного розвитку харчової промисловості: концептуальний підхід
    (2019) Романов, Микола Сергійович
    Наукове видання, в якому концептуально узагальнені синергетичні основи сучасної галузевої моделі сталого розвитку інноваційного спрямування у контексті загальних принципів та положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, оновлених цілей Глобальної стратегії сталого розвитку на період до 2030 року з врахуванням сучасних тенденцій поширення моделей технологічного синергізму четвертої промислової революції (Індустрія 4.0). Розглядається базова галузева синергетична модель сталого розвитку інноваційного спрямування як методологічна цілісність інноваційних моделей: інноваційної інтеграції науки, освіти, підприємництва; інноваційної екологізації життєвих циклів продукції, їх інноваційного технологічного синергізму; кластерних інноваційних моделей, стратегій; синергетичних моделей інноваційної компетентності галузевих фахівців, тощо. Для дослідників галузевих проблем інноваційного розвитку; магістерського рівня освіти за профілем галузевого інноваційного менеджменту.
  • Ескіз
    Документ
    Анотований перелік охоронних документів співробітників Національного університету харчових технологій (2014-2019)
    (2019) Українець, Анатолій Іванович; Жарова, Світлана Іванівна; Кушнір, Олена Володимирівна; Корсун, Лариса Петрівна
  • Ескіз
    Документ
    Анотований перелік охоронних документів співробітників Національного університету харчових технологій (2014-2019)
    (2019) Українець, Анатолій Іванович; Жарова, Світлана Іванівна; Кушнір, Олена Володимирівна; Корсун, Лариса Петрівна
  • Ескіз
    Документ
    Визначення збитків, завданих неправомірним використанням прав на об’єкти інтелектуальної власності
    (2018) Андрощук, Георгій Олександрович; Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Прохоров-Лукін, Григорій Вікторович; Шульпін, Ігор Леонідович
    Методичні рекомендації призначені для визначення розміру збитків, які необхідно відшкодувати власнику прав інтелектуальної власності правопорушником як у випадку договірних зобов'язань, так і у випадку виникнення не договірної (деліктної) відповідальності при неправомірному використай прав на об'єкти інтелектуальної власності. Їх можна розглядати як перша наукова спроба теоретико-методичного підходу до визначення розміру збитків, завданих неправомірним використанням прав на об'єкти права інтелектуальної власності з одночасним узагальненням найбільш поширених ситуацій, з якими зустрічається судова практика. Вони враховують теоретичні аспекти теорії права та економіки у сфері інтелектуальної власності, які пов'язані з неправомірним використанням інтелектуальної власності. Методичні рекомендації можуть бути використані працівниками МВС та прокуратури, суддями, слідчими, судовими експертами, державними інспекторами з питань інтелектуальної власності, оцінювачами та іншими особа» які мають відношення до сфери інтелектуальної власності.
  • Ескіз
    Документ
    Реклама в пам’яті культур
    (2017) Саух, Петро Юрійович; Чуприна, Василь Васильович; Левицька, Надія Миколаївна; Марареско, Людмила Кирилівна; Синявська, Лариса Іванівна; Вишняков, Василь Олександрович
    Греко-римська Античність сформувала багату духовність, піднесла культуру й мистецтво. У її аурі визріла креативна та яскрава реклама як засіб утвердження суспільних цінностей і пріоритетів та їх змістовна презентація. Книга буде у нагоді всім, кого приваблює Давньогрецька культура та цивілізація Стародавнього Риму, їхні феноменальні здобутки, перемоги й поразки. «Історія — це філософія у прикладах», — слушно висловився Фукідід ще двадцять п’ять століть тому. Greco-Roman Antiquity formed a rich spirituality, raised culture and art. In her aura, creative and vivid advertising has matured as a means of promoting public values and priorities and their meaningful presentation. The book will be useful to anyone attracted by the ancient Greek culture and civilization of Ancient Rome, their phenomenal achievements, victories and defeats. "History is a philosophy in the examples," said Thucydides rightfully twenty-five centuries ago.
  • Ескіз
    Документ
    Українська мова (за професійним спрямуванням) : довідник термінів і понять
    (2017) Приблуда, Людмила Михайлівна
    Довідник містить тлумачення основних термінів і термінологічних сполучень, які необхідно засвоїти в курсі «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Мета довідника – сприяти узагальненню знань, удосконаленню усного й писемного мовлення студентів. The handbook contains the interpretation of the basic terms and terminology combinations that you must learn in the course «Ukrainian language (in professional orientation)». The purpose of the handbook is to facilitate the generalization of knowledge, improvement of oral and written broadcasting of students.
  • Ескіз
    Документ
    Випарні установки та теплові схеми цукрових заводів
    (2015) Штангеєв, Костянтин Остапович
    Розглянуто існуючі та перспективні теплові схеми цукрових заводів та принципи енергозбереження в бурякоцукровому виробництві. Existing and perspective thermal schemes of sugar factories and principles of energy saving in sugar beet production are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Сушка цукру та жому в бурякоцукровій галузі
    (2015) Штангеєв, Костянтин Остапович
    Розглянуто основні питання сушки цукру та жому в бурякоцукровій галузі як характерних представників переробної промисловості. Описано основні види обладнання та вимоги до нього, шляхи збільшення продуктивності сушарок та напрямки економії енергоресурсів при сушці. The main issues of sugar and sugar drying in the beet sugar industry as the representative representatives of the processing industry are considered. The main types of equipment and requirements for it are described, ways of increasing the efficiency of dryers and directions of energy saving during drying are described.
  • Ескіз
    Документ
    Напрямки екологізації землеробства
    (2016) Ящук, Валентин Ульянович; Корецький, Артем Петрович; Ковбасенко, Роман Вікторович; Дмитрієв, Олег Петрович; Ковбасенко, Віктор Михайлович
    В книзі викладені найбільш важливі проблеми екологізації землеробства, насамперед – екологічні наслідки інтенсифікації сільськогосподарського виробництва та його вплив на природне середовище,оцінено дію пестицидів на об’єкти агроекосистем та шляхи оптимізації екологічної ситуації. Запропоновано біологічне та мікробіологічне обґрунтування системи захисту рослин проти шкодочинної мікробіоти у сучасних агротехнологіях. Проаналізовано особливості застосування засобів біологізації для відновлення родючості грунту, покращення властивостей грунту та зростання продуктивності рослин. There are the laid most essential problems out of ekologizatsii agriculture in a book, above all things – ecological consequences of intensification of agricultural production and his influence on a natural environment, action of pesticides on the objects of agroekosistem and ways of optimization of ecological situation is appraised. The biological and microbiological ground of the system of defence of plants against vredonosnoy mikrobioti in modern agrotehnologiyah is offered. The features of application of facilities of biologizatsii for renewal of fertility of soil, improvement of properties of soil and growth of productivity of plants are analysed.