Навчальні посібники

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7505

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Електронні системи в галузі
    (2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Роман, Тетяна Олександрівна; Акімова, Людмила Миколаївна; Чемакіна, Октябрина Володимирівна
    У навчальному посібнику викладені науково-теоретичні і методичні основи з питань розвитку електронних систем у ресторанному бізнесі, які дозволяють здобувачам керувати закладами ресторанного господарства за рахунок сучасного програмного забезпечення, що дозволяє приймати кваліфіковано рішення, своєчасно налаштовувати електронні системи, створювати та редагувати бази даних, розробляти калькуляційні карти, електронне меню, управляти модульними службами «front office» і «back office». У навчальному посібнику представлено сучасні уявлення щодо комп’ютерного програмного забезпечення, методи та способи покращення обслуговування клієнтів, підвищення рівня сервісу обслуговування та ознайомлення з інноваціями ресторанними технологіями. Навчальний посібник «Електронні системи в галузі» призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». Навчальний посібник може бути корисний інженерно-технічним працівникам при проектуванні закладів ресторанного господарства. The textbook provides scientific, theoretical and methodological foundations for the development of electronic systems in the restaurant business, which allow applicants to manage restaurants through modern software that allows you to make qualified decisions, timely set up electronic systems, create and edit databases, develop calculation cards, electronic menu, manage modular services "front office" and "back office". The textbook presents modern ideas about computer software, methods and ways to improve customer service, increase the level of service and familiarize with innovations in restaurant technology. The textbook "Electronic systems in the industry" is designed to prepare applicants for the specialty 181 "Food Technology". The textbook can be useful to engineers in the design of restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Стандартизація в дизайнерській діяльності
    (2020) Свірко, Володимир Олександрович; Рубцов, Анатолій Львович; Чемакіна, Октябрина Володимирівна; Кузьмін, Олег Володимирович
    У навчальному посібнику викладені методичні та практичні аспекти нормативного забезпечення дизайнерської та дизайн-ергономічної діяльності, специфіка стандартизації у сфері дизайну, ергодизайну, як засобу унормування естетичних, ергономічних, функційних вимог до якості продукції. Особливості застосування стандартів у дизайнерській діяльності. Проаналізовано склад сучасної нормативної дизайн-ергономічної документації, сформульовано вимоги дизайну та ергономіки до промислової продукції. У виданні також розглянуто дизайн-ергономічні показники якості, унормовані правила виконання дизайн-ергономічних робіт, правила виконання дизайн-ергономічної експертизи якості товарної продукції, чинні стандарти з дизайну та ергономіки, які гармонізовано з міжнародними стандартами. The training manual outlines the methodological and practical aspects of the regulatory support of design and design-ergonomic activities, the specifics of standardization in the field of design, ergodesign, as a means of standardizing aesthetic, ergonomic, functional requirements for product quality. Features of the application of standards in design activities. The composition of modern regulatory design-ergonomic documentation is analyzed, design and ergonomics requirements for industrial products are formulated. The publication also discusses design and ergonomic quality indicators, standardized rules for performing design ergonomic work, rules for performing design and ergonomic examination of the quality of commercial products, current design and ergonomics standards harmonized with international standards.
  • Ескіз
    Документ
    Інжиніринг у ресторанному бізнесі
    (2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Чемакіна, Октябрина Володимирівна; Акімова, Людмила Миколаївна; Куц, Анатолій Михайлович; Корецька, Ірина Львівна; Кузьмін, Антон Олегович
    У навчальному посібнику викладені науково-теоретичні та методичні основи інжинірингу у ресторанному бізнесі, що дозволяє здобувачам кваліфіковано приймати рішення, управляти командою проекту згідно графіку виконання робіт, координувати людськими, матеріальними, фінансовими потоками в межах бюджету. У навчальному посібнику представлено сучасні тенденції інжинірингу при проектуванні інженерних систем: мережі і споруди водопостачання і каналізації, санітарно-технічні системи будівель, основи формування теплового режиму і вимоги до повітряного середовища приміщень, системи опалення, вентиляції, кондиціювання, інженерне обладнання закладів ресторанного господарства на основі сучасних наукових підходів. Навчальний посібник призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». Навчальний посібник може бути корисний для інженерно-технічних працівників при підготовці і просуванні інженерно-будівельних проектів закладів ресторанного господарства. The training manual outlines the scientific, theoretical and methodological foundations of engineering in the restaurant business, which allows applicants to make qualified decisions, manage the project team according to the work schedule, coordinate human, material, financial flows within the budget. The textbook presents modern engineering trends in the design of engineering systems: water supply and sewerage networks and facilities, sanitary systems of buildings, the basics of the formation of the thermal regime and the requirements for the air environment of premises, heating, ventilation, air conditioning systems, engineering equipment of restaurant facilities based on modern scientific approaches The textbook is intended for the preparation of applicants for the specialty 181 "Food Technologies". The manual can be useful for engineering and technical workers in the preparation and promotion of engineering and construction projects for restaurant facilities.
  • Ескіз
    Документ
    Дизайн систем візуальної інформації
    (2019) Чемакіна, Октябрина Володимирівна; Рубцов, Анатолій Львович; Свірко, Володимир Олександрович; Олійник, Олена Павлівна; Акімова, Людмила Миколаївна; Кузьмін, Олег Володимирович
    Навчальний посібник присвячений науково-методичним засадам зі створення систем візуальної інформації та методології дизайнерського проектування піктографічних інформаційних систем на основі уніфікації, модульності, трансформованості, естетичності знакових повідомлень; формування і впровадження засад з підвищення графічної культури відповідних фахівців. The textbook is devoted to scientific and methodological principles for the creation of visual information systems and methodology for the design of pictographic information systems based on the unification, modularity, transformation, aesthetics of symbolic messages; formation and implementation of principles for improving the graphic culture of relevant professionals.