Підручники

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7506

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Ресурсозбереження в харчовій промисловості
    (2022) Пустовойтенко, В. В.; Серьогін, Олександр Олександрович; Кисельов, В. Б.; Сегай, Олександр Михайлович; Осьмак, Олексій Олексійович
    Природний агропромисловий потенціал України та належне опанування нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки та впливу на довкілля держави. У паливно-енергетичному комплексі передбачається зростання ролі нетрадиційних джерел енергії, які створені на сировинній базі агропромислового комплексу. У майбутньому Україна буде здатна забезпечити соціальну сферу й основні галузі економіки енергією з поновлюваної сировини.
  • Ескіз
    Документ
    Монтаж і технічний сервіс обладнання
    (2024) Мирончук, Валерій Григорович; Якимчук, Микола Володимирович; Люлька, Дмитро Миколайович; Володін, Сергій Олександрович
    Розглянуто основи монтажу і технічного сервісу обладнання харчових виробництв. Наведено приклади розрахунку складових частин монтажних робіт і технічного сервісу обладнання та приклади їх розрахунку. Кожний розділ містить запитання і завдання для самоперевірки. Для здобуваяів закладів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв»
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційне обладнання м'ясопереробних виробництв
    (2021) Чепелюк, Олександр Миколайович; Гавва, Олександр Миколайович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Мусійчук, Віктор Миколайович
    У підручнику наведено сучасні форми організації технічних комплексів із виробництва продукції м’ясопереробних підприємств. Описано інноваційне обладнання для проведення механічних, тепломасообмінних, біотехнологічних процесів, а також для пакування продукції м’ясопереробних виробництв. Узагальнено відомості про стан та шляхи розвитку технічного забезпечення м’ясопереробних підприємств. Наведено технологічні розрахунки типових функціональних модулів машин і апаратів м’ясопереробних підприємств. Видання розраховано на здобувачів, аспірантів, викладачів закладів вищої освіти та фахівців м’ясопереробних підприємств
  • Ескіз
    Документ
    Альтернативні джерела енергії в системах електропостачання
    (2024) Балюта, Сергій Миколайович; Люлька, Дмитро Миколайович; Серьогін, Олександр Олександрович; Осьмак, Олексій Олексійович
    Розглянуто основні поняття, способи виробництва електричної енергії з сонячного випромінювання, новітні технології їх використання, енергетичний потенціал біомаси, гідроенергетики, вітрових електростанцій та інших відновлюваних джерел енергії, що мають важливе значення для енергетичної безпеки держави. Особлива увага приділяється питанням оптимізації альтернативних енергетичних процесів, та збереження енергетичних ресурсів держави. Підручник розраховано для навчального процесу під час підготовки бакалаврів та магістрів за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та інших споріднених спеціальностей. Даний підручник стане в нагоді для аспірантів, наукових співробітників та широкого кола спеціалістів, які займаються питаннями ресурсозбереження, використанням відновлюваних джерел енергії в харчовій і переробній промисловості, а також в комунальному господарстві для автономного енергозабезпечення
  • Ескіз
    Документ
    Оздоровчі продукти – світовий тренд та основний об’єкт перспективних технологій: теорія і практика
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення харчової сировини. Новизна концепції підручника – в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України
  • Ескіз
    Документ
    Наука як система знань та наукові дослідження
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська, Світлана Владиславівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань проведення експериментальних досліджень як основи виробництва нових оздоровчих продуктів, науково обґрунтованої організації наукових досліджень, розуміння актуальної проблематики технології оздоровчого харчування і використання світового досвіду у даному напрямі. Новизна концепції підручника – в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо сутності наукового пізнання, наукового дослідження, категоріального апарату та інформаційного забезпечення. Практичний блок дисципліни містить завдання для самостійної роботи, запитання та завдання для самоконтролю, перелік рекомендованої літератури
  • Ескіз
    Документ
    Поняття категорії здоров’я, якості життя та проблеми «Третього стану»
    (2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська, Світлана Владиславівна
    Створений з урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань, з‘ясування функціональної ролі у живому організмі основних біокомпонентів харчових продуктів рослинного і тваринного походження. Охарактеризовано організм людини як саморегульовану систему, в якій постійно відбуваються процеси самовідновлення, і на основі досягнень доказової медицини переконливо показано, що саме оптимальне, переважно оздоровче харчування забезпечує нормальний перебіг та ефективність цих процесів
  • Ескіз
    Документ
    Обладнання м’ясопереробних виробництв: експлуатація та діагностування
    (2021) Бабанов, Ігор Геннадійович; Малишев, Віктор Володимирович; Ратушенко, Антоніна Тарасівна; Бабанова, Олена Ігорівна
    У підручнику розглянуто правила пусконалагоджувальних робіт, експлуатації, діагностування та ремонту технологічного обладнання м'ясопереробних підприємств. Наведено основні методи та способи проведення пусконалагоджувальних та ремонтних робіт. Наведена система діагностування визначення технічного стану технологічного обладнання. Описано основні причини неполадок і методи їх усунення, причини зносу і корозії обладнання. Висвітлені питання з санітарного оброблення технологічного обладнання та охорона навколишнього середовища
  • Ескіз
    Документ
    Міжнародні економічні відносини. Тема 1. Глобалізація та економічний розвиток
    (2021) Гуткевич, Світлана Олександрівна; Шеремет, Олег Олексійович; Хмара, Марина Петрівна
    В умовах глобалізації міжнародні економічні відносини формуються на основі змін структури міжнародної торгівлі, інтернаціоналізації економіки, обміну науково-технічними досягненнями, створення міжнародних фінансових центрів тощо. Це зумовлює зростання значення рівня підготовки фахівців з міжнародної економіки спеціальності «Міжнародні економічні відносини». I
  • Ескіз
    Документ
    Логістика
    (2022) Марченко, Валентина Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У підручнику викладено методологічні основи логістики та розкрито сутність основних її функціональних процесів. Розглянуто базові поняття логістики та охарактеризовано компоненти логістичної системи підприємства. Розкрито способи організації базових логістичних операцій та представлено показники оцінювання ефективності виконання логістичних функцій. У кінці кожного розділу подаються питання та тести для самостійного контролю знань. Підручник призначений для здобувачів вищої освіти та викладачів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями “Економіка”, «Харчові технології та «Менеджмент», слухачів системи підвищення кваліфікації, для управлінців і фахівців підприємств та всіх, хто організовує та управляє логістичними процесами. The textbook describes the methodological foundations of logistics and reveals the essence of its main functional processes. The basic concepts of logistics are considered and the components of the logistics system of the enterprise are characterized. The methods of organizing basic logistics operations are disclosed and the indicators for evaluating the performance of logistics functions are presented. At the end of each chapter, there are questions and tests for independent control of knowledge. The textbook is intended for students of higher education and teachers of higher educational institutions studying in the specialties "Economics", "Food technologies and "Management", students of the system professional development for managers and specialists of enterprises and everyone who organizes and manages logistics processes.