Підручники

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7506

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Ресурсозбереження в харчовій промисловості
    (2022) Пустовойтенко, В. В.; Серьогін, Олександр Олександрович; Кисельов, В. Б.; Сегай, Олександр Михайлович; Осьмак, Олексій Олексійович
    Природний агропромисловий потенціал України та належне опанування нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки та впливу на довкілля держави. У паливно-енергетичному комплексі передбачається зростання ролі нетрадиційних джерел енергії, які створені на сировинній базі агропромислового комплексу. У майбутньому Україна буде здатна забезпечити соціальну сферу й основні галузі економіки енергією з поновлюваної сировини.
  • Ескіз
    Документ
    Ресурсоощадні технології у харчовій промисловості
    (2018) Серьогін, Олександр Олександрович; Осьмак, Олексій Олексійович; Риндюк, Дмитро Вікторович
    Розвиток науково-технічного прогресу, зростання населення Землі та покращення його добробуту призвели до різкого збільшення світових обсягів ресурсоспоживання. Значимість та гострота цієї проблеми зростає з кожним роком. Тому в умовах ринкової економіки необхідно організовувати виробництво на основі принципів ресурсозбереження, що в свою чергу підвищить ефективність галузей харчової промисловості в цілому. Експертами-аналітиками встановлено, що результативного та повноцінного використання ресурсів у XXI столітті можна досягти шляхом оцінювання всього технологічного ланцюга з позиції ресурсозбереження, що включає як процеси підготовки і переробки сировини так і технологічні процеси. Комплексний аналіз процесів інтенсифікації, ресурсозбереження, інновації та модернізації показує, що для їх втілення у реальні виробничі умови харчових підприємств необхідно створити певні передумови, які в більшості направлені на організацію ефективного управління якістю готових продуктів та 100 %-го використання ресурсного потенціалу. The development of scientific and technological progress, the growth of the Earth's population and the improvement of its welfare led to a sharp increase in global volumes of resource consumption. The significance and severity of this problem grows with each passing year. Therefore, in a market economy, it is necessary to organize production based on the principles of resource conservation, which, in turn, will increase the efficiency of the branches of the food industry as a whole. Experts-analysts have found that the efficient and full use of resources in the 21st century can be achieved by assessing the entire technological chain from the standpoint of resource conservation, which includes both the processes of preparation and processing of raw materials and technological processes. A comprehensive analysis of intensification, resource conservation, innovation and modernization processes shows that in order to implement them in real production conditions of food enterprises, certain conditions must be created, which in the majority are aimed at the organization of efficient quality management of finished products and 100% utilization of the resource potential.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунки при проектуванні та реконструкції систем електропостачання промислових підприємств
    (ІСДО, 1993) Сірий, Олег Миколайович; Шестеренко, Володимир Євгенович
    Розглянуті питання вибору обладнання систем електропостачання промислових підприємств - силових трансформаторів/автотрансформаторів, шинних конструкцій, комутаційних апаратів, вимірювальних трансформаторів,- методи обмеження струмів короткого замикання та вибору структурних схем електричних з’єднань підстанцій. Наведені методики розрахунку електричних мереж промислових підприємств; режиму напруг, вибору пристроїв регулювання напруги та компенсації реактивної потужності; релейного захисту систем електропостачання. Розрахований на студентів електроенергетичних спеціальностей вузів та інженерно-технічних працівників, що займаються проектуванням і експлуатацією систем електропостачання промислових підприємств. Questions of a comprehensive approach to the problem of improving the quality of electric power, reactive power compensation, the negative impact of higher harmonic voltage power system, additional energy losses and increase energy at the error counters nesynusoyidalnosti voltage systems approach to the work of compensating devices, principles of pulse voltage regulation. The textbook is designed for undergraduate and graduate energy majors universities as well as for students of correspondence and distance learning these specialties. It may be useful for engineers involved in the design and operation of electric power systems.
  • Ескіз
    Документ
    Електропостачання промислових підприємств. Посібник до курсового та дипломного проектування
    (Нова Книга, 2011) Шестеренко, Володимир Євгенович; Шестеренко, Олександра Володимирівна
    Розглянуті питання комплексного підходу до проблеми підвищення якості електроенергії, компенсації реактивної потужності, негативного впливу вищих гармонік напруги на системи електроспоживання. Підручник призначений для студентів та магістрантів енергетичних спеціальностей університетів, а також для студентів заочного та дистанційного навчання вказаних спеціальностей. Може бути корисним інженерно-технічним працівникам, що займаються експлуатацією та проектуванням електроенергетичних систем промислових підприємств. Questions of a comprehensive approach to the problem of improving the quality of electric power, reactive power compensation, the negative impact of higher harmonic voltage power system, additional energy losses and increase energy at the error counters nesynusoyidalnosti voltage systems approach to the work of compensating devices, principles of pulse voltage regulation. The textbook is designed for undergraduate and graduate energy majors universities as well as for students of correspondence and distance learning these specialties. It may be useful for engineers involved in the design and operation of electric power systems.