05.18.16 - Технологія харчової продукції
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7368
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення технології сиркових виробів із зерновими інгредієнтами(2008) Онопрійчук, Олена ОлександрівнаДисертаційну роботу присвячено обґрунтуванню та удосконаленню технології багатокомпонентних молочно-білкових продуктів – сиркових виробів з функціонально-технологічними складовими – зерновими інгредієнтами, використання яких дасть змогу підвищити біологічну цінність та технологічну стабільність продукції. The thesis is devoted to the justification and improvement technology multi-protein milk products - cheese products with functional and technological components - grain ingredients use of which will allow to increase the biological value and technological stability of products.Документ Удосконалення технології сиру кисломолочного із застосуванням високотемпературного оброблення молока(2009) Кострицька, Олена ОлександрівнаДисертаційну роботу присвячено забезпеченню високої якості та безпеки сиру кисломолочного, подовженню строку придатності продукту, а також підвищенню ступеня використання білків молока під час його перероблення. Показано доцільність застосування високотемпературної пастеризації і УВТ- оброблення для поліпшення бактеріальної чистоти молока та забезпечення належного перебігу сквашування. This thesis is devoted to the ensuring high quality and safety of curd cheese, extending the shelf life of the said product and enhancing the grade of the use of milk proteins during the product’s manufacturing process. The reasonability of more intensive pasteurization and UHT treatment regimes than those currently used for the enhancing the microbiological quality of milk and ensuring the normal dynamics of the fermentation process is shown.Документ Розроблення технології функціонального молочного продукту, збагаченого біфідобактеріями, для дитячого харчування(2008) Васильєва, Наталія ІванівнаДисертаційну роботу присвячено науковому обґрунтуванню технологічних рішень щодо створення функціонального молочного продукту для харчування дітей шкільного віку із застосуванням технології збагачення кисломолочної основи бактеріальним концентратом біфідобактерій та з урахуванням сучасних медико- біологічних вимог до якості та терапевтичної дії біфідопродуктів на організм дитини. Використано методологію дослідження мікроорганізмів-пробіотиків для відбору штамів біфідобактерій до складу бактеріального концентрату «АЛБ» з урахуванням видового складу біфідофлори кишечника дітей. The subject of this thesis is establishing the scientific basis for the technological solutions aiming to creation of functional milk product for nutrition of school age children using the technology of enhancing sour-milk base with the bacterial concentrate of. bifidobacteria and taking into account contemporary demands for quality and therapeutic effect of the bifidoproducts on child's organism. The methods of selection of probiotical microorganisms for involving industrial strains of bifidobacteria as components of bacterial preparation "ALB" according to the species composition in intestines of children.Документ Розробка раціональних технологій діабетичних борошняних кондитерських виробів на основі фруктози(2000) Дорохович, Вікторія ВіталіївнаАвтореферат дисертації. Дисертація присвячена проблемі розробки діабетичних борошняних кондитерських виробів. В якості цукрозамінника використовується фруктоза. Для підвищення харчової використовується: борошно солоду гороху, борошно сої, зародки пшениці, вівсяне та житнє борошно, морквяний порошок. На основі проведеного комплексу досліджень розроблені та науково обгрунтовані раціональні технології та оптимальні рецептурні композиції нових видів здобного печива, сирцевих пряників, кексів. Розроблені математичні моделі оцінки якості діабетичних борошняних кондитерських виробів за комплексним показниками, які враховують харчову цінність та вимоги Державних стандартів.