Авторські свідоцтва
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7500
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Склад кисломолочного напою із молочною сироваткою забарвленою (патент на корисну модель №138946)(2019) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Пшенична, Тетяна ВолодимирівнаСклад кисломолочного напою містить молоко, сироватку, закваску. Як сироватка застосовується молочна сироватка забарвлена. Додатково в складі міститься концентрат молочного білка, при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: молоко знежирене 74,58-81,60; молочна сироватка забарвлена 15-20; закваска 3-5 концентрат молочного білка 0,40-0,42. The composition of sour milk drink contains milk, whey, sourdough. Whey colored is used as whey. Additionally, the composition contains a concentrate of milk protein, in the following ratio, wt. %: skim milk 74.58-81.60; whey colored 15-20; leaven 3-5 milk protein concentrate 0.40-0.42.Документ Спосіб комплексної переробки томатів (Патент на винахід № 112207 UA)(2018) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичСпосіб комплексної переробки томатів полягає в послідовних операціях інспекції із видаленням некондиційних, вражених шкідниками та хворобами плодів, сортуванні томатів за ступенем стиглості, митті та механічному видаленні плодоніжок томатів, причому як сировину використовують томати різного ступеня зрілості та морфологічної будови, бланшування томатів проводять при температурі 60-120 °C протягом 0,5-60 хвилин, після цього проходить очищення томатів з подальшим їх подрібненням до розмірів частинок 5-15 мм, насіння томатів видаляють при здвоєному протиранні на ситі з діаметром отворів 1-2 мм, а на другому ситі з діаметром отворів 0,3-0,6 мм остаточно протирають томатну масу.Документ Спосіб виготовлення інулінвмісного розчину з топінамбура (Патент на винахід № 112818 UA)(2016) Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Українець, Анатолій Іванович; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаОтриманий патент на винахід стосується технології виробництва інулінвмісного розчину для харчової та фармацевтичної промисловостей, а саме до технологічних процесів, в яких передбачено очищення екстракту топінамбура за допомогою вапняного молока. The got patent on an useful model touches technology of production inulin of containing solution for food and pharmaceutical industry, namely to the technological processes in that cleaning of extract of topinambour is envisaged by means of limewater.Документ М'ясорізальна машина (Патент № 85512)(2013) Довгаль, Олександр Михайлович; Бабанов, Ігор ГеннадійовичМ'ясо різальна машина, що складається з транспортуючого елемента і подрібнюючого робочого органа, яка відрізняється тим, що транспортуючий елемент являє собою стрічковий конвеєр, який за допомогою відхиляючих і утримуючих роликів, а також напрямних утворює рухомий жолоб, а подрібнюючим органом є ножові головки з серповидними ножами. Meat cutting machine, which consists of transporting element and grinding working body, characterized in that the transporting element is a conveyor belt that using Angle and retaining rollers and rails form a movable chute, and knife grinding body is the head of the crescent knives.Документ Моделювання просторово-часового розвитку (еволюції) ризику руйнувань небезпечних промислових об'єктів у надзвичайних ситуаціях (Свідотцтво про реєстрацію авторського права на твір № 52073)(2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Халмурадов, Батир ДанатаровичВ основу винаходу поставлено завдання побудови двох моделей - математичної моделі просторово-структурної еволюції аварії (аварійної ситуації), що здатна запропонувати найбільш ймовірні варіанти її розвитку, та математичної моделі взаємодії структурних елементів небезпечного промислового об'єкту, що здатна обрахувати результат взаємодії різноманітних наборів структурних елементів цього об'єкту у ході протікання аварії (аварійної ситуації). In the invention is the task of constructing two models - mathematical model of spatial and structural evolution of the accident (emergency) that is able to offer the most likely options for its development, and mathematical models of interaction between the structural elements of dangerous industrial facility that is able to calculate the result of the interaction of different sets of structural elements of this facility during the occurrence of the accident (emergency).Документ Контроль знань з охорони праці виробничого персоналу (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 46958)(2012) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Литвиненко, Анатолій МихайловичКонтроль знань з охорони праці виробничого персоналу, це програма, що дозволяє визначити рівень знань з охорони праці робітників різних технологічних рівнів, а також дає змогу перевірити та оцінити умови праці, шляхом розрахунку коефіцієнта охорони праці на робочому місці. Для визначення коефіцієнта охорони праці на робочому місці, програма проводить розрахунок наступних коефіцієнтів: знання інструкції, знання пам’ятки, знання регламенту, використання засобів індивідуального захисту, знання охорони праці на робочому місці, санітарії робочого місця, санітарії обладнання, санітарії інструментів та пристроїв, гігієни праці, санітарії та гігієни на робочому місці, мікроклімату на робочому місці, освітленості на робочому місці, виробничої санітарії на робочому місці. В програмі міститься інформація про всі перевірки виробничого персоналу. Control of knowledges from a labour of manufacturing staff protection, it is the program, that allows to define the level of knowledges from a labour of workers of different technological levels protection, and also enables to check and estimate the terms of labour, by the calculation of coefficient of labour protection in the workplace. For determination of coefficient of labour protection in the workplace, the program conducts the calculation of the followings coefficients: knowledge of instruction, knowledge of sight, knowledge of regulation, use of facilities of individual defence, knowledge of labour protection, is in the workplace, to the sanitation of workplace, sanitation of equipment, sanitation of instruments, and built on, hygiene of labour, sanitation and hygiene, in the workplace, to the microclimate in the workplace, to luminosity in the workplace, production sanitation in the workplace. In the program there is information about all of verifications of manufacturing staff.Документ Облік нещасних випадків на підприємстві (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 46957)(2012) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Литвиненко, Анатолій МихайловичПрограма «Облік нещасних випадків на підприємстві» («Analysis_of_accidents 1.0») сконструйована за допомогою мови програмування С++, дозволяє вести облік нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості, створювати банк даних відомостей актів Н-1 для подальшого аналізу причини та обставини виробничого травматизму в харчовій промисловості, складати та друкувати акти за формою Н-1 та своєчасно надсилати по електронній почті до фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та до Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду, формувати щорічні звіти за формою № 7 ТНВ, враховуючі відомості актів Н-1. The program «Account of accidents on an enterprise» («Analysis_of_accidents 1.0») is constructed by a programming of С++ language, allows to register accidents on the enterprises of food retail industry, to create the bank of these information of acts of Н-1 for the subsequent analysis of reason and circumstance of production traumatism in food retail industry, to make and print acts on a form Н-1 and in good time to send on electronic respect in the fund of social security from industrial accidents and professional diseases of Ukraine and to the Statutory broker of Ukraine on industrial safety, labour and mountain supervision protection, to form annual reports after a form № 7 TНВ.