Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб одержання пророщеного гороху (Патент на винахід № 2499)(1994) Хіврич, Борис Іванович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Чернишов, Сергій Олексійович1 . Спосіб виробництва пророщеного гороху, що включає очищення і сортування зернової маси, мийку з відведенням сплаву, дезінфекцію в розчині дезинфектора, замочування зернової маси у воді з продувкою повітрям, пророщування зерна з продувкою повітрям і зрошенням водою, сушку пророщеного зерна, відділення паростків з отриманням солоду, який відрізняється тим, що мийку з відведенням сплаву проводять розчином дезинфектора, одночасно з дезінфекцією, протягом 10-60 хв, при цьому в якості розчину дезинфектора використовують насичений розчин кухонної солі, замочують зернову масу протягом 22-38 годин до досягнення її вологості 56-60 %, причому в інтервалі вологості 28-45 % замочування проводять при нерухомому шарі зернової маси, пророщують зерно в нерухомому шарі протягом 48-100 год, після сушки зерно додатково лущаться для відділення оболонок, а отриманий солод піддають отлежки. 2 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим, що з відведеного сплаву виділяють розчин дезинфектора і повторно використовують при митті для відведення сплаву. 3 . Спосіб по.п.1, про т л і ч а ю щ и й с я тим, що пророщують зерно при температурі 14-20 ° С в нерухомому шарі товщиною 400-1000 мм, при цьому зрошення водою проводять таким чином, що вологість пророщеного зерна становить 55-58 %. 4 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим , що сушать пророщене зерно до вологості 5-10%. 1. A method of production of germinated pea , including cleaning and sorting of grain mass sink diverting alloy disinfect disinfectant solution , soaking the grain mass in water to pro ¬ purge air, sprouting grain with air blowing and irrigation water, drying the germinated grain , office germs to give malt , characterized in that the diverting unit is carried alloy disinfectant solution , simultaneously with disinfection , for 10-60 minutes , while in use as a disinfectant solution saturated solution of common salt, the grain is soaked in those mass - chenie 22-38 hours until its moisture content 56-60 % and in the range of 28-45 % moisture soaking is carried out at a fixed layer of the grain mass , sprouted grain in a fixed bed during 48-100 hours after further drying hulled grain separation membranes, and the resulting malt was subjected to binning .Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36318 А)(1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок.Документ Спосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння (Патент на винахід № 25211)(1998) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Григоров, Юрій Григорович; Конопольська, Катерина Василівна; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Косоголова, Людмила ОлексіївнаСпосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння включає приготування сусла, його зброджування культурами дріжджів та молочнокислих бактерій, охолодження, видалення мікроорганізмів, купажування з рецептурними інгредієнтами, відрізняється тим, що сусло готують на основі ячмінно-солодового екстракту.Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36317)(1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалену установку для отримання спирту ректифікованого високоякісного. An invention behaves to a spirit industry and is the improved setting for the receipt of alcohol rectificatе high-quality.Документ Спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 35247)(1999) Гулий, Іван Степанович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир Якович; Циганков, Петро Семенович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Маринченко, Віктор Опанасович; Королюк, Костянтин Євгенійович; Сікач, Людмила Пилипівна; Сизько, Валерій Борисович; Самойліченко, Роман ВікторовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of receipt of spirit home-brewed beers from starch-containing raw material.Документ Спирт етиловий денатурований (Патент на винахiд № 35132)(1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Новіков, Іван Миколайович; Мантуло, Олександр Павлович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Сватков, Леонід Борисович; Худик, Богдан Іванович; Шуляковський, Геннадій Францович; Пашков, Володимир Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Мінченко, Анатолій КалениковичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового денатурованого шляхом зміни кількісного і якісного складу при збереженні органолептичних властивостей.Документ Спосіб одержання спирту етилового технічного із крохмаль- і цукровмісної сировини (Патент на винахід № 24330)(1998) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Сватков, Леонід Борисович; Зінченко, Людмила Іванівна; Каналош, Оксана Анатоліївна; Худик, Богдан Іванович; Шуляковський, Геннадій Францович; Яценко, Ольга Володимирівна; Пашков, Володимир Костянтинович; Рудаков, Володимир КостянтиновичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового технічного шляхом зміни технологічних операцій та зв,язків між ними для зменшення енерговитрат, збільшення виходу кінцевого продукту.Документ Спосіб одержання спирту етилового технічного із крохмаль- і цукровмісної сировини (Патент на винахід № 24329)(1998) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Сватков, Леонід Борисович; Зінченко, Людмила Іванівна; Каналош, Оксана Анатоліївна; Шуляковський, Геннадій Францович; Яценко, Ольга Володимирівна; Пашков, Володимир Костянтинович; Худик, Богдан Іванович; Рудаков, Володимир КостянтиновичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового технічного шляхом зміни технологічних операцій та зв,язків між ними для зменшення енерговитрат, збільшення виходу кінцевого продукту.