Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання пророщеного гороху (Патент на винахід № 2499)
    (1994) Хіврич, Борис Іванович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Чернишов, Сергій Олексійович
    1 . Спосіб виробництва пророщеного гороху, що включає очищення і сортування зернової маси, мийку з відведенням сплаву, дезінфекцію в розчині дезинфектора, замочування зернової маси у воді з продувкою повітрям, пророщування зерна з продувкою повітрям і зрошенням водою, сушку пророщеного зерна, відділення паростків з отриманням солоду, який відрізняється тим, що мийку з відведенням сплаву проводять розчином дезинфектора, одночасно з дезінфекцією, протягом 10-60 хв, при цьому в якості розчину дезинфектора використовують насичений розчин кухонної солі, замочують зернову масу протягом 22-38 годин до досягнення її вологості 56-60 %, причому в інтервалі вологості 28-45 % замочування проводять при нерухомому шарі зернової маси, пророщують зерно в нерухомому шарі протягом 48-100 год, після сушки зерно додатково лущаться для відділення оболонок, а отриманий солод піддають отлежки. 2 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим, що з відведеного сплаву виділяють розчин дезинфектора і повторно використовують при митті для відведення сплаву. 3 . Спосіб по.п.1, про т л і ч а ю щ и й с я тим, що пророщують зерно при температурі 14-20 ° С в нерухомому шарі товщиною 400-1000 мм, при цьому зрошення водою проводять таким чином, що вологість пророщеного зерна становить 55-58 %. 4 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим , що сушать пророщене зерно до вологості 5-10%. 1. A method of production of germinated pea , including cleaning and sorting of grain mass sink diverting alloy disinfect disinfectant solution , soaking the grain mass in water to pro ¬ purge air, sprouting grain with air blowing and irrigation water, drying the germinated grain , office germs to give malt , characterized in that the diverting unit is carried alloy disinfectant solution , simultaneously with disinfection , for 10-60 minutes , while in use as a disinfectant solution saturated solution of common salt, the grain is soaked in those mass - chenie 22-38 hours until its moisture content 56-60 % and in the range of 28-45 % moisture soaking is carried out at a fixed layer of the grain mass , sprouted grain in a fixed bed during 48-100 hours after further drying hulled grain separation membranes, and the resulting malt was subjected to binning .
  • Ескіз
    Документ
    Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36318 А)
    (1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій Борисович
    Винахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння (Патент на винахід № 25211)
    (1998) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Григоров, Юрій Григорович; Конопольська, Катерина Василівна; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Косоголова, Людмила Олексіївна
    Спосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння включає приготування сусла, його зброджування культурами дріжджів та молочнокислих бактерій, охолодження, видалення мікроорганізмів, купажування з рецептурними інгредієнтами, відрізняється тим, що сусло готують на основі ячмінно-солодового екстракту.
  • Ескіз
    Документ
    Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36317)
    (1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій Борисович
    Винахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалену установку для отримання спирту ректифікованого високоякісного. An invention behaves to a spirit industry and is the improved setting for the receipt of alcohol rectificatе high-quality.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 35247)
    (1999) Гулий, Іван Степанович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир Якович; Циганков, Петро Семенович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Маринченко, Віктор Опанасович; Королюк, Костянтин Євгенійович; Сікач, Людмила Пилипівна; Сизько, Валерій Борисович; Самойліченко, Роман Вікторович
    Винахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of receipt of spirit home-brewed beers from starch-containing raw material.
  • Ескіз
    Документ
    Спирт етиловий денатурований (Патент на винахiд № 35132)
    (1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Новіков, Іван Миколайович; Мантуло, Олександр Павлович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Сватков, Леонід Борисович; Худик, Богдан Іванович; Шуляковський, Геннадій Францович; Пашков, Володимир Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Мінченко, Анатолій Каленикович
    Винахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового денатурованого шляхом зміни кількісного і якісного складу при збереженні органолептичних властивостей.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання спирту етилового технічного із крохмаль- і цукровмісної сировини (Патент на винахід № 24330)
    (1998) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Сватков, Леонід Борисович; Зінченко, Людмила Іванівна; Каналош, Оксана Анатоліївна; Худик, Богдан Іванович; Шуляковський, Геннадій Францович; Яценко, Ольга Володимирівна; Пашков, Володимир Костянтинович; Рудаков, Володимир Костянтинович
    Винахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового технічного шляхом зміни технологічних операцій та зв,язків між ними для зменшення енерговитрат, збільшення виходу кінцевого продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання спирту етилового технічного із крохмаль- і цукровмісної сировини (Патент на винахід № 24329)
    (1998) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Сватков, Леонід Борисович; Зінченко, Людмила Іванівна; Каналош, Оксана Анатоліївна; Шуляковський, Геннадій Францович; Яценко, Ольга Володимирівна; Пашков, Володимир Костянтинович; Худик, Богдан Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович
    Винахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового технічного шляхом зміни технологічних операцій та зв,язків між ними для зменшення енерговитрат, збільшення виходу кінцевого продукту.