Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Печиво для хворих на цукровий діабет (Патент України на корисну модель № 14521)
    (2006) Ковбаса, Володимир Миколайович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Костенко (Яременко), Оксана Михайлівна
    В основі корисної моделі – розроблення співвідношення рецептурних інгредієнтів печива для хворих на цукровий діабет з метою зниження енергетичної цінності за рахунок використання цукрозамінника лактитолу. Зниження енергетичної цінності печива є актуальним для хворих на цукровий діабет. At the core of the utility model is a development ratio ingredients of pastries for diabetics to reduce the energy value by using sweetener lactitol. Reducing calorie pastries is very important for people with diabetes.
  • Ескіз
    Документ
    Печиво з низьким глікемічним індексом (Патент на винахід № 87199)
    (2009) Ковбаса, Володимир Миколайович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Костенко (Яременко), Оксана Михайлівна
    В основі корисної моделі закладено розроблення співвідношення рецептурних інгредієнтів печива здобного з використанням цукрозамінника лактитолу та пластівців пшеничних зародків. Рецептурна композиція дозволить споживати печиво всім групам населення, а також хворим на цукровий діабет. At the core of the development of a useful model laid ratio ingredients are pastry biscuit with sweetener lactitol and wheat germ flakes. Formulated composition will consume pastry for all population groups and diabetes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту (Патент на корисну модель № 40623)
    (2009) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Гуліч, Марія Павлівна; Костенко (Яременко), Оксана Михайлівна
    У описі патенту наведено методику розрахунку показника глікемічності для будь-якого харчового продукту за допомогою математичних розрахунків, що дає можливість розрахувати оптимальний рецептурний склад з бажаним показником глікемічності існуючих харчових продуктів та для хворих на цукровий діабет. Методика із застосуванням математичних розрахунків є об’єктивною оцінкою. In the patent application describes a method for the calculation of glycemic load any food by mathematical calculations, which makes it possible to calculate the optimal composition of a prescription with the desired glycemic load existing food or for diabetics. Method with the application of mathematical calculations is an objective assessment.