Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб отримання борошна з насіння ріпаку (Патент на корисну модель № 94563)(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна ОлександрівнаЗгідно корисної моделі, спосіб отримання борошна з насіння ріпаку включає: очищення насіння від домішок, висушування, віджимання олії холодним пресуванням, подрібнення та фракціонування ситовим методом. Можливість виробництва харчового борошна з насіння ріпаку дозволяє розширити асортимент біологічно активної сировини для харчової промисловості, що характеризується повним набором незамінних для людського організму амінокислот, харчових волокон, вітамінів та мінеральних речовин. According to the useful model, obtaining of flour from rape cake meal includes: the cleaning of rape seed from impurities, drying, extracting of oil by pressing, grinding and fractionation by sieving. The possibility of obtaining of edible flour from rape cake meal can increase the assortment of biological valuable raw materials for food industry, which have entire complex of essential for human body amino acids, edible fibers, vitamins and mineral substances.Документ Хліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок» (Патент на корисну модель № 94932)(2014) Михонік, Лариса Анатоліївна; Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна; Медвєдєв, Дмитро ОлександровичХліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок» містить борошно, дріжджі, сіль, суху пшеничну клейковину. Згідно корисної моделі, в якості борошна використовують борошно суцільнозмеленого зерна пшениці, до якого додають борошно одержане з макухи ріпаку . Запропоноване співвідношення рецептурних компонентів дозволяє отримати хліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок», з високим вмістом харчових волокон та білку які стимулюють діяльність шлунково-кишкового тракту, покращують засвоюваність корисних для організму елементів, виводять з організму шкідливі продукти обміну речовин, радіонукліди, важкі метали. Bread with high biological value «Rіpachok» contains flour, easts,salt, dry wheat gluten. According to useful model the flour of whole milled wheat grain with rape cake meal addition were used as flour. Proposed ratio of recipe components have given possibility to obtain bread with high biological value «Rіpachok»and high content of edible fibers and proteins, which stimulate gastrointestinal tract, improve of useful substances assimilability, remove harmful metabolites, radio nuclides, heavy metals.Документ Купажована рослинна олія на основі соняшникової олії(2012) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Кот, Тетяна ОлександрівнаЗгідно корисної моделі до соняшникової олії додатково додається олія рижію, при наступному співвідношенні компонентів: Соняшникова олія 55 – 65 % Рижієва олія 35 – 45 %. Такий склад купажованої олії характеризується оптимізованим співвідношенням насичених, мононенасичених та поліненасичених жирних кислот, зменшеним вмістом холестеролу, підвищеною стійкістю до окиснювального псування. Корисна модель містить поліненасичені жирниі кислоти родини ω-6 до ω-3 в рекомендованих співвідношеннях від 10:1 до 3:1, що відповідає формулі збалансованого харчування. Таку купажовану олію доцільно застосовувати при лікуванні і профілактиці атеросклерозу, для підвищення ефективності дієтотерапії і корекції порушень ліпідного обміну у хворих на цукровий діабет II типу, хвороб серцево-судинної системи. Тому цей вид жирового продукту є пріоритетним щодо його фізіологічної та харчової цінності. According to the utility model of sunflower oil is added false flax oil when following ratio of components: Sunflower oil 55 - 65% Ryzhiyeva oil 35 - 45%. This composition mixed oil characterized optimized ratio of saturated, monounsaturated and polyunsaturated fatty acids, reduced content of cholesterol, increased resistance to oxidative damage. Useful model contains polyunsaturated fatty acids family ω-6 to ω-3 in the recommended ratio from 10:1 to 3:1, which corresponds to the formula balanced diet. This mixed oil are useful in the treatment and prevention of atherosclerosis, to improve diet and correction of lipid metabolism in patients with type II diabetes, diseases of the cardiovascular system. Therefore, this type of fat product is a priority for its physiological and nutritional value.