Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання борошна з насіння ріпаку (Патент на корисну модель № 94563)
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна
    Згідно корисної моделі, спосіб отримання борошна з насіння ріпаку включає: очищення насіння від домішок, висушування, віджимання олії холодним пресуванням, подрібнення та фракціонування ситовим методом. Можливість виробництва харчового борошна з насіння ріпаку дозволяє розширити асортимент біологічно активної сировини для харчової промисловості, що характеризується повним набором незамінних для людського організму амінокислот, харчових волокон, вітамінів та мінеральних речовин. According to the useful model, obtaining of flour from rape cake meal includes: the cleaning of rape seed from impurities, drying, extracting of oil by pressing, grinding and fractionation by sieving. The possibility of obtaining of edible flour from rape cake meal can increase the assortment of biological valuable raw materials for food industry, which have entire complex of essential for human body amino acids, edible fibers, vitamins and mineral substances.
  • Ескіз
    Документ
    Хліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок» (Патент на корисну модель № 94932)
    (2014) Михонік, Лариса Анатоліївна; Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна; Медвєдєв, Дмитро Олександрович
    Хліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок» містить борошно, дріжджі, сіль, суху пшеничну клейковину. Згідно корисної моделі, в якості борошна використовують борошно суцільнозмеленого зерна пшениці, до якого додають борошно одержане з макухи ріпаку . Запропоноване співвідношення рецептурних компонентів дозволяє отримати хліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок», з високим вмістом харчових волокон та білку які стимулюють діяльність шлунково-кишкового тракту, покращують засвоюваність корисних для організму елементів, виводять з організму шкідливі продукти обміну речовин, радіонукліди, важкі метали. Bread with high biological value «Rіpachok» contains flour, easts,salt, dry wheat gluten. According to useful model the flour of whole milled wheat grain with rape cake meal addition were used as flour. Proposed ratio of recipe components have given possibility to obtain bread with high biological value «Rіpachok»and high content of edible fibers and proteins, which stimulate gastrointestinal tract, improve of useful substances assimilability, remove harmful metabolites, radio nuclides, heavy metals.