Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Гомогенізатор (Патент на корисну модель № 152657)(2023) Корсун, Олексій Юрійович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Чепелюк, Олександр МиколайовичДля забезпечення рівномірного, без пульсацій, оброблення молока і отримання стабільної якості продукції з рівномірними розмірами і розподілом жирових кульок в об'ємі продукції в гомогенізаторі, який складається зі станини, корпусу, в якому розміщений кривошипно-шатунний механізм, системи змащування і охолодження, плунжерного блока із всмоктувальними і нагнітальними клапанами, гомогенізуючої головки з однією або двома ступенями гомогенізації, приводу, передбачено на нагнітальній магістралі перед гомогенізуючою головкою встановити повітряний компенсатор. Ефект гомогенізації визначається стабільністю роботи пари сідло - клапан гомогенізуючої головки. Нагнітання продукту плунжерами спричиняє пульсації тиску, які призводять до коливання клапана, його неусталеного положення, і як наслідок до зношування напрямних клапана, та негативно впливає на процес гомогенізації, не даючи можливість отримати якісний однорідний продукт. Наявність повітряного компенсатора дає можливість забезпечити згладжування коливань тиску продукту, який подається плунжерами в нагнітальну магістраль, зменшує пульсації продукту, який надходитиме до гомогенізуючої головки під постійним тиском, що забезпечує сталі умови гомогенізації і, відповідно, рівномірний розмір жирових кульок та їх розподіл в об'ємі продукту, що обробляється.Документ Сепаратор пари (Патент на корисну модель №155975)(2024) Чепелюк, Олександр Миколайович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаДля забезпечення ефективного відокремлення крапельної рідини з газорідинного потоку пропонується використовувати сепаратор пари, що складається із корпусу і вставних елементів, які утворюють криволінійні канали. Корпус має збільшений діаметр циліндричної частини, а криволінійні канали утворені конічними вставками, приєднаними до корпусу і з'єднаними між собою. Газорідинний потік в інерційному сепараторі завдяки проходженню криволінійними каналами багаторазово змінює напрям руху і швидкість, а краплі рідини, дотикаючись до поверхонь, площа яких є достатньо веДляликою, осідають па них, конденсуються і спрямовуються знову у випарник. Виконання корпусу сепаратора пари циліндро-конічним, зі збільшеним діаметром циліндричної частини, та використання конічних вставок в ньому призводить не лише до зміни напрямку, а й до суттєвого різкого зменшення швидкості газорідинного потоку, внаслідок чого відділення краплин рідини відбувається більш повно, а це дає можливість ефективніше використовувати обладнання, підвищити його продуктивність і якість готового продукту.Документ Пристрій для формування шоколадних виробів (патент на корисну модель №27704)(2007) Максимчик, Максим Станіславович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаРозроблено новий компактний пристрій для формування шоколадних виробів, які можуть мати довільні написи і візерунки на своїй поверхні. Пристрій складається з відливочної машини, матриці, транспортеру, загортувального автомату. Згідно винаходу матриця працює в комплекті з пуансоном і обидва ці елементи мають порожнисті складені конструкції з легкознімними вставками, закріпленими з допомогою магнітів. A new compact machine for molding of chocolate products, which can have arbitrary lettering and patterns on its surface are developed. The device consists of moulding machine, matrix, conveyor, wrapping machine. According to the invention the matrix operates in the kit with punch and both of these elements have hollow composite structures with easily removable inserts fastened by magnets.Документ Бродильно-формувальний агрегат (Патент на корисну модель №25943)(2007) Теличкун, Володимир Іванович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Шкляр, Світлана Вікторівна; Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій ОлександровичЗ метою скорочення машинно-апаратурної схеми, зменшення витрат на утримання і експлуатацію обладнання, розроблено бродильно-формуючий агрегат, що містить робочу камеру, в середині якої розташований нагнітальний гумовий рукав, а знизу камери розташована формуюча матриця. Агрегат відрізняється тим, що робоча камера використана як ємність для бродіння тістового напівфабрикату під тиском до етапу його формування, а гумовий рукав – як робочий орган, що діє на тісто. To reduce machine-equipment schemes, reduction of costs for maintenance and operation of equipment fermentation-forming unit was developed. It consists of a processing chamber inside of which the rubber sleeve pressing is and bottom of the camera a matrix form is. The unit is characterized in that the processing chamber is used as fermentation tank for semifinished product under pressure and the rubber sleeve - as working element acting on the dough.Документ Бункер для виброджування тістових напівфабрикатів (Патент на корисну модель №27554)(2007) Чепелюк, Олена Олександрівна; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович; Максимчик, Максим СтаніславовичЗ метою прискорення процесу виброджування тістових напівфабрикатів і покращення умов праці робітників запропоновано здійснювати завантаження бункера через відкидні секції верхньої кришки, які герметично закриваються, та здійснювати виброджування тістових напівфабрикатів при надлишковому тиску. Винахід може бути використаний для виготовлення пшеничного тіста на великій густій опарі, а також житнього або житньо-пшеничного тіста на великих густих заквасках на підприємствах великої потужності хлібопекарської промисловості. In order to speed up the dough semifinished products fermentation process and improve the conditions of workers the download of tank trough the hinged top cover sections which hermetically sealed and carry out the dough semifinished products fermentation at overpressure are proposed. The invention can be used for the production of wheat dough on big dense sponge dough, as well as of rye or rye-wheat dough on big dense leaven in large power baking industry enterprises.Документ Пристрій для формування шоколадних виробів (Патент на винахід №85771)(2009) Максимчик, Максим Станіславович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаРозроблено новий компактний пристрій для формування шоколадних виробів, які можуть мати довільні написи і візерунки на своїй поверхні. Пристрій складається з відливочної машини, матриці, транспортеру, загортувального автомату. Згідно винаходу матриця працює в комплекті з пуансоном і обидва ці елементи мають порожнисті складені конструкції з легкознімними вставками, закріпленими з допомогою магнітів. A new compact machine for molding of chocolate products, which can have arbitrary lettering and patterns on its surface are developed. The device consists of moulding machine, matrix, conveyor, wrapping machine. According to the invention the matrix operates in the kit with punch and both of these elements have hollow composite structures with easily removable inserts fastened by magnets.Документ Бродильно-формуючий агрегат (Панент на винахід № 85296)(2009) Теличкун, Володимир Іванович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Шкляр, Світлана Вікторівна; Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій ОлександровичЗ метою скорочення машинно-апаратурної схеми, зменшення витрат на утримання і експлуатацію обладнання, розроблено бродильно-формуючий агрегат, що містить робочу камеру, в середині якої розташований нагнітальний гумовий рукав, а знизу камери розташована формуюча матриця. Агрегат відрізняється тим, що робоча камера використана як ємність для бродіння тістового напівфабрикату під тиском до етапу його формування, а гумовий рукав – як робочий орган, що діє на тісто. To reduce machine-equipment schemes, reduction of costs for maintenance and operation of equipment fermentation-molding unit are developed. It consists of a processing chamber inside of which the rubber sleeve pressing is and bottom of the camera a matrix form is. The unit is characterized in that the processing chamber is used as fermentation tank for semifinished product under pressure and the rubber sleeve - like operating element acting on the dough. It containing the working chamber, inside of which is forcing the rubber sleeve and bottom of the camera the matrix is molding. Unit is the fact that the working chamber is used as a vessel for the semifinished product fermentation under pressure before the stage of its formation, and the rubber sleeve is used as a working body, acting on the dough.Документ Бункер для виброджування тістових напівфабрикатів (Панент на винахід № 86459)(2009) Чепелюк, Олена Олександрівна; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович; Максимчик, Максим СтаніславовичЗ метою прискорення процесу виброджування тістових напівфабрикатів і покращення умов праці робітників запропоновано здійснювати завантаження бункера через відкидні секції верхньої кришки, які герметично закриваються, та здійснювати виброджування тістових напівфабрикатів при надлишковому тиску. Винахід може бути використаний для виготовлення пшеничного тіста на великій густій опарі, а також житнього або житньо-пшеничного тіста на великих густих заквасках на підприємствах великої потужності хлібопекарської промисловості. In order to speed up the dough semifinished products fermentation process and improve the conditions of workers the download of tank trough the hinged top cover sections which hermetically sealed and carry out the dough semifinished products fermentation at overpressure are proposed. The invention can be used for the production of wheat dough on big dense sponge dough, as well as of rye or rye-wheat dough on big dense leaven in large power baking industry enterprises.Документ Апарат для бродіння напівфабрикатів і тіста (Патент на корисну модель № 44037)(2009) Чепелюк, Олена Олександрівна; Максимчик, Максим СтаніславовичПопит на корисну модель «Апарат для бродіння напівфабрикатів і тіста» включає формулу корисної моделі, суть якої полягає у встановленні діафрагм в зонах контакту бункера зі шнеком. Наведено схему апарата для бродіння тіста, описано його переваги. Demand for utility model «Device for fermentation semis and dough» formula includes utility model, the essence of which is to establish the diaphragms in the areas of contact with the auger bin Shows a diagram of the apparatus for fermenting dough, describes its advantages.