Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 70608 A)(2004) Чагайда, Андрій Олегович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Ліпєц, Антон АдамовичСпосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю включає нагрівання, очищення хімічними реагентами, перемішування, відділення утвореного осаду. При цьому як хімічний реагент використовують сульфат алюмінію, після чого обробляють клеровку високодисперсним механоактивованим вапняком. A method for purifying the clarification product of cane raw sugar consists in heating, purification with chemical reagents, mixing, separation of the obtained residue. At that as chemical reagent aluminum sulphate is used, thereafter the clarification product is treated with the high-dispersed mechanoactivated limestone.Документ Спосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки (Деклараційний патент на винахід № 63440)(2004) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Гусятинський, Микола Володимирович; Тетеріна, Світлана МиколаївнаСпосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки, який включає відокремлення важких та легких домішок, миття буряків, різання, екстрагування, відділення від дифузійного соку мезги, промивання мезги водою та виведення мезги до сирого жому, який відрізняється тим, що промивання мезги проводять водою, яка містить сульфат алюмінію в кількості 0,06-0,08% до маси води. Method of extracting of sucrose from the beet shaving, which includes separating of heavy and easy admixtures, washing of beets, cutting, extracting, separation, from diffusive juice of pulp, washing and leadingout of vegetable pulp water to the raw bagasse, which differs, that washings of pulp,water contains the sulfate of aluminium in an amount 0,06-0,08% to mass of water.Документ Спосіб підготовки живильної води для екстрагування цукрози із бурякової сировини (Деклараційний патент на винахід № 58320)(2003) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Гусятинський, Микола Володимирович; Тетеріна, Світлана МиколаївнаСпосіб підготовки живильної води для екстрагування цукрози із бурякової сировини, що включає обробку води газоподібним діоксидом ciрки, який відрізняється тим, що після обробки води газоподібним діоксидом ciрки вводять коагулянт дигідроксосульфат алюмінію в кількості 0,02-0,08 % до маси води. Method of preparation of feedwater for extracting of saccharose from sugar-beet raw material, that includes of water treatment dioxide sulphur, that differs in that after treatment of water gaseous dioxide of sulphur enter the coagulant sulfate of aluminium in an amount 0,02-0,08 to mass of water.Документ Спосіб отримання основних сульфатів алюмінію (Патент на корисну модель № 32399)(2008) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій КириловичКорисна модель відноситься до харчової промисловості для отримання коагулянтів для доочищення питної води і очищення води із поверхневих та підземних джерел. Спосіб отримання основних сульфатів алюмінію передбачає взаємодію алюмінію з сульфатом алюмінію. Згідно корисної моделі джерелом йонів алюмінію є металічний алюміній. Технічний результат від реалізації корисної моделі полягає в отриманні високоосновних коагулянтів для підготовки питної води. An useful model behaves to food industry for the receipt of coagulants for доочищення of drinking-water and water treatment from superficial and underground sources. The method of receipt of basic sulfates of aluminium envisages co-operating of aluminium with the sulfate of aluminium. In obedience to an useful model the ionogen of aluminium is a metallic aluminium. A technical result from realization of useful model consists in the receipt of high-basic coagulants for preparation of drinking-water.Документ Спосіб очищення природної і доочищення питної води(2012) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій КириловичКорисна модель відноситься до способів очищення води, а саме до реагентної обробки води шляхом коагуляції і флокуляції, і може бути використаний в технології підготовки питної води із поверхневих та підземних вод, також для доочищення питної води при використанні останньої в харчовій промисловості. The utility model refers to methods of water purification, namely reagent water treatment by coagulation and flocculation, and can be used in the technology of preparation of drinking water from surface and groundwater water, also for purification of drinking water when using the latter in food industry.