Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Пристрій для отримання колоїду металу (Патент на корисну модель 130939)(2018) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Балтажи, Олексій Петрович; Лапшин, Сергій Олександрович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичВ основу корисної моделі поставлена задача, яка полягає у підвищенні продуктивності пристрою, а саме отримання продукту - колоїду металу - з мінімальними енергетичними і тепловими втратами.The utility model is based on the task of improving productivity device, namely obtaining a product - a metal colloid - with minimal energy and heat losses.Документ Дифузійно-пресовий спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель 130279)(2018) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Балтажи, Олексій Петрович; Лапшин, Сергій ОлександровичДифузійно-пресовий спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, вилучення сахарози з бурякової стружки екстрагентом, пресування знесолодженої бурякової стружки, який відрізняється тим, що до екстрагенту додають колоїдний водний розчин гідроксиду алюмінію електроіскрового синтезу Аl(ОН)3 у кількості 0,0001-0,005 % до маси буряку.Diffusion-press method of extracting sucrose from beet chips involves washing the root crops of sugar beets, separating them from extraneous light and heavy impurities, grinding root crops to chips, extracting sucrose from beet chips with an extractant, extruding sweetened beet chips, which adds an aqueous solution of aluminum hydroxide electrospark synthesis Al (OH) 3 in the amount of 0.0001-0.005% by weight of beet.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на винахід № 114866)(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель № 112638 )(2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Сушильна установка з киплячим шаром для сушіння кухонної солі(2015) Бабко, Євген Миколайович; Вересоцький, Юрій Іванович; Якобчук, Роман Леонідович; Слинько, Сергій ВасильовичСушильна установка з киплячим шаром для сушіння кухонної солі, яка складається з газової та сушильної камер, що розділені газорозподільною решіткою, яка відрізняється тим, що газорозподільна решітка має конструкцію отворів направленого профілю, які розташовані по спіралі Архімеда від центру. Drying plant a fluidized bed drying of salt, which consists of a gas and the drying chambers separated gas distribution grid, which is characterized in that a gas distribution structure has a grating profile directed apertures arranged at the center of the spiral of Archimedes.Документ Вакуум-апарат з механічним циркулятором (Патент на корисну модель 110795)(2016) Пушанко, Микола Миколайович; Бабко, Євген Миколайович; Самофал, Максим ІгоровичВакуум-апарат з механічним циркулятором, що складається з циліндричного корпусу, нагрівної камери, циркуляційної труби, механічного циркуля тора, патрубків подачі пари та сиропу та клапана для спуску звареного утфелю, який відрізняється тим, що механічний циркулятор виконано у вигляді мішалки з лопатями, передня частина яких виконана у вигляді логарифмічної спіралі Архімеда. A vacuum apparatus with a mechanical circulator, consisting of a cylindrical body, a heating chamber, a circulating pipe, a mechanical circulator nozzles steam and syrup and a valve for lowering cooked massecuite which is characterized in that the mechanical circulator is made in a mixer with blades, the front of which is made in the form of a logarithmic spiral of Archimedes.Документ Спосіб випікання хлібобулочних виробів із дріжджового тіста (Патент на корисну модель № 85603)(2013) Логвінський, Руслан Валерійович; Ковальов, Олександр Володимирович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Бабко, Євген МиколайовичСпосіб випікання хлібобулочних виробів із дріжджового тіста включає приготування тіста, його формування, вистоювання, попереднє випікання, швидке охолодження у вакуумній камері, зберігання у холодильній камері та допікання. Тривалість попереднього випікання становить не менше 80 % від загального часу випікання виробів, а їх кінцеве допікання здійснюється при температурі 190…210 °C. A method for baking bakery products of yeast-fermented dough includes making dough, forming thereof, proofing, preliminary baking, prompt cooling in a vacuum chamber, keeping in a cooling chamber and additional baking. The duration of the preliminary baking is at least 80 % of general time of baking products, and final baking thereof is carried out at a temperature of 190…210 °C.Документ Вакуум-апарат періодичної дії для уварювання утфелю (Патент на корисну модель № 75187)(2012) Бабко, Євген Миколайович; Вересоцький, Юрій Іванович; Олійник, Віктор ВікторовичВакуум-апарат періодичної дії для уварювання утфелю містить вертикальний циліндричний корпус, пристрій для подачі пари в нагрівальну камеру з кип'ятильними трубками, центральну циркуляційну трубу, ловушку-сепаратор, спускний клапан та додаткові пристрої для вдування пари під нагрівальну камеру. A vacuum apparatus of discontinuous operation for fillmass boiling contains vertical cylindrical housing, device for vapor supply into heating chamber with boiler tubes, central circulation pipe, separator box, drain valve and additional devices for steam injection under the heating chamber.Документ Ротаційний теплообмінник для уварювання кондитерських мас (Патент на корисну модель №75183)(2012) Вересоцький, Юрій Іванович; Зуляк, Олександр Степанович; Бабко, Євген Миколайович; Нога, Аліна ЮріївнаРотаційний теплообмінник для уварювання кондитерських мас, який складається з чотирьох камер для уварювання кондитерських мас, які являють собою циліндричні поверхні з паровою сорочкою, в середині яких обертається пустотілий вал з розміщеними на ньому у шаховому порядку ножами-скребками, який відрізняється тим, що ніж-скребок має додаткову перегородку у нижній частині, а у верхній частині ножа-скребка по радіусу сегмента зроблено три додаткових отвори. Rotary heat exchanger for boiling confectionery masses, which consists of four cameras for boiling confectionery masses, which are cylindrical surface with a steam jacket, in the middle of a rotating hollow shaft with placed on it in staggered knives, scrapers, wherein that the knife-scraper has an additional barrier at the bottom and the top of the knife-scraper along the radius of the segment has three additional holes.Документ Спосіб кристалізації фруктозних розчинів (Патент № 24151)(1998) Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій ГригоровичСпосіб кристалізації фруктозних розчинів, який включає згущення і охолодження фруктозного сиропу, кристалізацію і центрифугування утфелю першого продукту, а також згущення суміші першого відтоку першого продукту і другого відтоку другого продукту, охолодження цієї суміші, кристалізацію і центрифугування утфелю другого продукту, який відрізняється тим, що при кристалізації першого продукту в якості затравки використовуються кристали другого продукту в кількості 10 - 12 відсотків до маси утфелю першого продукту. Method fructose crystallization solutions, including condensation and cooling fructose syrup, crystallization and centrifugation massecuite first product, as well as thickening of the mixture first flight of the first product and the second outflow second product, cooling the mixture, crystallization and centrifugation massecuite second product, wherein that during crystallization of the first product as seed crystals used second product in quantities of 10 - 12 percent by weight of massecuite first product.