Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Булочка «Кокосик» (патент на корисну модель № 130415)(2018) Фалендиш, Наталія Олексіївна; Шиян, Галина МиколаївнаВ основу винаходу поставлена задача розробити булочку із борошна пшеничного першого сорту з лікувально-профілактичними властивостями шляхом внесення до рецептури кокосового борошна та фітоекстракту чебрецю. Це дає можливість розширити асортимент виробів оздоровчого характеру, з підвищеним вмістом харчових волокон, мінеральних речовин та вітамінів. Розроблений виріб також містить ефірні олії та флавоноїди. Якість готових виробів відповідає вимогам нормативної документації.The basis of the invention is the task to develop a bun of wheat flour of the first grade with therapeutic and prophylactic properties by adding coconut flour and thyme phytoextract to the recipes. This makes it possible to expand the range of health-improving products, with a high content of dietary fiber, minerals and vitamins. The developed product also contains essential oils and flavonoids. The quality of finished products meets the requirements of regulatory documents.Документ Кисіль «Мікс» (Патент на корисну модель № 113480)(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Стахов, Юрiй Вячеславович; Братусь, Юлія ВікторівнаКисіль містить рослинний екстракт, крохмаль картопляний, цукор білий кристалічний, кислоту лимонну харчову моногідрат, який відрізняється тим, що в якості рослинного екстракту використовують полікомпонентну суміш на основі чаю. The kissel contains a plant extract, a potato starch, a white crystalline sugar, and an acid lemon food monohydrate, which is characterized by the use of multicomponent tea-based mixture as a plant extract.Документ Полікомпонентна суміш на основі кави (Патент на корисну модель № 93202)(2014) Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Фалендиш, Наталія ОлексіївнаПолікомпонентна суміш на основі кави містить каву розчинну сублімовану, сухий екстракт шипшини, сухий екстракт горобини чорноплідної, сухий екстракт журавлини, сухий екстракт імбиру у такому співвідношенні сировинних інгредієнтів: кава розчинна сублімована 28-37 %, сухий екстракт шипшини 29-37 %; сухий екстракт горобини чорноплідної 3-10 %; сухий екстракт журавлини 22-36 %; сухий екстракт імбиру 1-6 %. Multicomponent mixture based on coffee contains freeze-dried instant coffee, dried rose hips extract, dry extract of black chokeberry, cranberry dry extract, dry extract of ginger in the following ratio of raw ingredients: freeze-dried instant coffee 28-37 %, dried rose hips extract 29-37 %; dry extract of black chokeberry 3-10 %; cranberry dry extract 22-36 %; dry extract of ginger 1-6 %.Документ Полікомпонентна суміш на основі чаю (Патент на корисну модель № 93203)(2014) Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Фалендиш, Наталія ОлексіївнаПолікомпонентна суміш на основі чаю містить сухий екстракт чаю зеленого та сухі рослинні екстракти, причому як сухі рослинні екстракти містить сухий екстракт чаю чорного, сухий екстракт шипшини, сухий екстракт горобини чорноплідної, сухий екстракт журавлини, сухий екстракт імбиру. Multicomponent mixture based on tea contains green tea dry extract and dry plant extracts, as dry plant extracts contains black tea dry extract, dry extract of rose hip, black chokeberry dry extract, dry extract of cranberry dry extract of ginger.Документ Склад рецептури для чіпсів картопляних (Деклараційний патент на винахід № 69266)(2004) Ріпка, Наташа Іванівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковальов, Олександр ВолодимировичВ роботі запропоновано спосіб виробництва чіпсів картопляних до складу рецептури яких вводять пшеничні висівки, які володіють радіопротекторними та профілактичними властивостями. Експериментально встановлено, що оптимальне дозування висівок пшеничних складає 10 %. Таке дозування забезпечує отримання високоякісного продукту з хорошими органолептичними властивостями. The authors propose a method of production of potato chips in the formulation which is administered wheat bran having radioprotective and preventive properties. Experimentally found that the optimal dose wheat bran is 10%. This dose provides a high-quality product with good organoleptic properties.Документ Хліб «Зерновий Оригінальний» (Деклараційний патент на корисну модель № 68250)(2012) Баран, Юлія Леонідівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичВ роботі запропоновано рецептуру та спосіб приготування хліба «Зернового Оригінального». З метою подовження терміну зберігання вказаного виробу пропонується внесення в рецептуру картопляної крупки та патоки крохмальною у певних співвідношеннях. The paper presents a formulation and method of making bread "Grain Original." In order to prolong the shelf life of the product specified in the recipe suggested making potato grits and corn syrup in certain proportions.Документ Спосіб виробництва заварного хліба (Патент на корисну модель № 56801)(2011) Баран, Юлія Леонідівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Сильчук, Тетяна АнатоліївнаПатент на корисну модель. Запропоновано спосіб виробництва заварного хліба, який складається зі стадії приготування заварки, закваски та приготування тіста. Використання біологічно-активної закваски у кількості 4-5 % до маси борошна, сприяє зменшенню затрат сухих речовин борошна на бродіння та скорочення технологічного процесу приготування хліба на 4-5 годин порівняно з традиційним способом. The patent for useful model. Presents a method of producing boiled bread, which consists of a cooking stage brewing, fermentation and dough. The use of biologically active yeast in an amount of 4-5% by weight of flour, reduces costs solids flour for fermentation and reduction process of making bread for 4-5 hours compared to the traditional way.Документ Житній хліб (Патент на корисну модель № 47514)(2010) Рябкова, Надія Володимирівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичПатент на корисну модель. Запропонована рецептура хліба із борошна житнього обдирного та пшеничного другого сорту з додаванням від 3 до 5 % борошна екструдованого житнього. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано доцільність внесення в рецептуру хліба із житньо-пшеничного борошна екструдованого житнього борошна. Запропопоноване співвідношення рецептурних інградієнтів дозволяє отримати хліб високої якості та з подовженим терміном зберігання.Документ Спосіб виробництва снеків (Патент на корисну модель № 49703)(2010) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Янюк, Тетяна Іванівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Махинько, Людмила ВасилівнаСпосіб виробництва снеків включає послідовне очищення, бланшування сировини, додавання олії та обсмажування напівфабрикату. Як сировину використовують їстівні гриби. A method for making snacks includes subsequent cleaning, blanching raw material, addition of oil and frying a half-finished product. Edible mushrooms are used as a raw material.Документ Склад чипсів грибних (Патент на корисну модель № 56644)(2011) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Янюк, Тетяна Іванівна; Фалендиш, Наталія ОлексіївнаСклад чипсів грибних, який як основну сировину містить гриби їстівні та додатково містить лимонну кислоту та олію рослинну. A composition of mushroom chips comprises edible mushrooms as the basic raw material and is supplemented with citric acid and a vegetable oil.