Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків (Патент на винахід № 124390)
    (2020) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Спосіб зберігання яблучних снеків включає розміщення продуктів в упаковці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію упаковки. Видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %. В упаковці розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, а упаковку виконують з комбінованої плівки, в складі якої міститься поліетилентерефталат, алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива молочно-овочевого, збагаченого комплексом білків
    (2024) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Винахід стосується складу морозива молочно-овочевого, збагаченого комплексом білків, що містить молочну основу, овочевий наповнювач, стабілізатор, цукор, воду питну, при цьому як молочну основу містить сироватку підсирну, як овочевий наповнювач - пектинвмісне пюре, додатково містить сухе знежирене молоко, комплекс білків, який містить міцелярний казеїн і концентрат сироваткових білків
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва морозива сироваткового низьколактозного
    (2024) Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Винахід стосується способу виробництва морозива сироваткового низьколактозного, що включає складання суміші, яка містить воду та цукор, фільтрування, пастеризацію, охолодження суміші, заквашування, сквашування, охолодження та дозрівання суміші за температури 4-6 °C, фризерування, фасування, загартовування, пакування та зберігання, при цьому в складі суміші для морозива додатково використовують β-глюкан вівса у кількості 0,5-1,0 % та відновлену суху підсирну демінералізовану сироватку, яку гідролізують шляхом внесення ферментного препарату β-D-галактозидази-гідролази у кількості 0,1 % та ацидофільної закваски L. acidophilus LYO 50 DCU-S, сквашування сироваткової суміші проводять протягом 4- 6 год за тeмпepaтypи 38-42 °C до моменту досягнення кислотності 55-60 °Т, сквашену сироваткову суміш вносять до суміші для морозива, яка додатково містить стабілізатор та куркумін, на етапі охолодження та піддають дозріванню
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для вирощування аеробних мікроорганізмів (Патент на корисну модель № 147214)
    (2021) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Апарат для вирощування аеробних мікроорганізмів складається з циліндричного корпусу, аераційної барботажної системи з магістральним повітроводом, сорочки охолодження, витяжної труби з герметичною засувкою, механізмом її приводу і датчиком максимального рівня пінної фракції, патрубків підведення живлення і відведення культурального середовища. Аераційна барботажна система обладнана трубопроводом з'єднання магістрального повітроводу з надрідинним об'ємом апарата, запірною арматурою і контролером інформаційного зв'язку і керування запірною арматурою, механізмом приводу засувки і датчиком максимального рівня пінної фракції. The apparatus for the cultivation of aerobic microorganisms consists of a cylindrical body, an aeration bubble system with a main air duct, a cooling jacket, an exhaust pipe with a hermetic valve, its drive mechanism and a sensor for the maximum level of the foam fraction, nozzles for feeding and draining the culture medium. The aeration bubbling system is equipped with a pipeline connecting the main air duct with the superfluid volume of the device, a shut-off valve and a controller of information communication and control of the valve valve, a valve drive mechanism and a sensor of the maximum level of the foam fraction.
  • Ескіз
    Документ
    Пульсаційний рідинний адсорбер (Патент на корисну модель № 145241)
    (2020) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович
    Пульсаційний рідинний адсорбер, що включає корпус з патрубками для подачі і відведення продукту, люки для завантаження і вивантаження адсорбенту та встановлену в нижній частині корпусу сітку з розміщеним на ній нерухомим шаром зернистого адсорбенту, який відрізняється тим, що у верхній частині герметичного корпусу встановлені повітряний клапан і сполучена з вакуум-насосом витяжна труба з розміщеним у ній вакуумним шибером, під'єднаним до приводного механізму, який дозволяє створювати регульовану частоту пульсацій тиску в адсорбері. Pulsating liquid adsorber, including a housing with nozzles for supply and discharge product, hatches for loading and unloading of the adsorbent and installed at the bottom housing mesh with placed on it a fixed layer of granular adsorbent, which is characterized in that in the upper part of the sealed housing is an air valve and the exhaust pipe connected to the vacuum pump with the vacuum gate valve placed in it, connected to the drive mechanism, which allows you to create an adjustable frequency pressure ripple in the adsorber.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбер для очищення цукрових сиропів пастою адсорбента (Патент на корисну модель № 145593)
    (2020) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович
    Адсорбер для очищення цукрових сиропів пастою адсорбента, що включає циліндричний корпус з фільтром у нижній частині і патрубки для подачі неочищеного сиропу і виходу суміші знебарвленого сиропу з залишками відпрацьованої пасти, який відрізняється тим, що в центрі корпуса апарата розміщена вертикальна циліндрична вставка з зануреним верхнім краєм, у нижню частину якої насосом через проточний гідродинамічний кавітаційний пристрій і розміщену за дифузором пристрою розширену ділянку трубопровода подається очищуваний продукт, паста підводиться у центральний проточний отвір кавітатора, а фільтр попереднього очищення розміщений коаксіально між циліндричною вставкою і корпусом апарата над вихідним патрубком продукту. Adsorber for cleaning sugar syrups with adsorbent paste, including cylindrical body with a filter at the bottom and nozzles for feeding the raw syrup and the mixture discolored syrup with the remnants of waste paste, which is characterized in that in the center the body of the device has a vertical cylindrical insert with a submerged upper edge, in the lower part of which is pumped through a flowing hydrodynamic cavitation device and the extended section of the pipeline placed behind the diffuser of the device is fed to the cleaned product, the paste is fed into the central flow hole of the cavitator, and the pre-filter cleaning is placed coaxially between the cylindrical insert and the housing of the apparatus above the original product pipe.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147222)
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Спосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C та очищенням отриманого розчину від колоїдних частинок шляхом мікрофільтрації із застосуванням фільтраційних мембран із розмірами пор 0,3-0,2 мкм. The method of obtaining a clear aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extracting amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 ° C and purification of the resulting solution from colloidal particles by microfiltration using filtration membranes with pore sizes of 0.3- 0.2 μm.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147221)
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Спосіб отримання водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C. The method of obtaining an aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extraction of amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 °C.
  • Ескіз
    Документ
    Лінія виробництва прозорого водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147220 )
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Лінія виробництва прозорого водного екстракту бурштину складається з послідовно встановлених екстрактора, фільтрпреса, випарної установки, двох купажних чанів. Додатково лінія оснащена дробаркою, збірником екстракту, реактором, підігрівачем екстракту, дистилятором, збірником водного екстракту, мембранним фільтром та збірником прозорого водного екстракту. The production line of transparent aqueous amber extract consists of sequentially installed extractor, filter press, evaporator, two blending vats. Additionally, the line is equipped with a crusher, extract collector, reactor, extract heater, distiller, aqueous extract collector, membrane filter and transparent aqueous extract collector.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання спиртового екстракту з бурштину (Патент на корисну модель № 146711)
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Спосіб отримання спиртового екстракту з бурштину, що включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту, який відрізняється тим, що як екстрагент використовується спиртовий розчинник, процес екстрагування проводять із застосуванням низькочастотних механічних коливань частотою 3-9 Гц протягом 40-80 хвилин за температури 50-75 °C, а гідромодуль розчинник:бурштин складає 4:1-10:1. A method of obtaining an alcoholic extract from amber, including purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extracting amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate meal and extract, characterized in that the extractant is an alcoholic solvent, the extraction process is carried out using low-frequency mechanical oscillations with a frequency of 3-9 Hz for 40-80 minutes at a temperature of 50-75 ° C, and the hydromodule solvent: amber is 4: 1-10: 1.