Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Вібраційний адсорбер для очищення цукрових сиропів (Патент на корисну модель № 119624)
    (2019) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович
    Адсорбер для очищення цукрових сиропів, що включає циліндричний корпус з патрубками для підведення і відведення робочих продуктів та розміщеною в нижній частині сепараційною сіткою, який відрізняється тим, що патрубки підведення рідини та відведення адсорбенту розташовані у верхній частині корпусу, а патрубки підведення адсорбенту та відведення рідини - у нижній, у центральній частині корпусу розміщений шток з встановленими на ньому перфорованими тарілками, який виконаний з можливістю здійснювати зворотно-поступальні коливання у вертикальному напрямі, при цьому перфорація тарілок виконана у вигляді звужених вгору сопел, діаметр яких у вужчому перерізі у 2-3 рази перевищує еквівалентний діаметр зерен адсорбенту, а відношення діаметрів звуженого до розширеного перерізів сопла лежить у межах 1:(2,5-4,0), причому перфоровані тарілки мають таку кількість і такий діаметр сопел, що швидкість у звуженій частині сопел становить 12-15 м/с, при цьому сепараційна сітка розміщена під нижньою тарілкою і має заокруглену вгору периферійну частину.
  • Ескіз
    Документ
    Вібраційний адсорбер для очищення цукрових сиропів (Патент на корисну модель № 130416)
    (2018) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович
    Вібраційний адсорбер для очищення цукрових сиропів, що містить циліндричний корпус з патрубками для підведення і відведення робочих продуктів і розміщеним у центральній частині корпуса штоком, який у вертикальному напрямі виконує поступально-зворотні коливальні рухи і має встановлені на ньому перфоровані тарілки, який відрізняється тим, що перфорації тарілок мають вигляд звужених вгору сопел, діаметр яких у вужчому перерізі у 2…3 рази перевищує еквівалентний діаметр зерен адсорбенту, відношення діаметрів звуженого до розширеного перерізів сопла лежить у межах 1:(2,5…4,0), кількість і діаметри сопел перфорованих тарілок підбирають такими, щоб швидкість продукту у звуженій частині сопел становила 12…15 м/с, під нижньою тарілкою встановлена сепараційна сітка із заокругленою вгору периферійною частиною. Vibrating adsorber for the cleaning of sugar syrups containing cylindrical casing with nozzles for supply and removal of working products and located in the central part of the casing rod which in the vertical direction does the onward-reverse oscillatory movements and has installed on it perforated plates, which is characterized in that perforations of plates are performed in the form of narrowed up nozzles which diameter in the narrow section in 2…3 times exceeds the equivalent diameter of the adsorbent grains, the ratio of narrowed to extended sections nozzle diameters is in the range of 1:(2,5…4,0), number and diameter of perforated plates nozzles are chosen such that product speed in the narrowed part of nozzles is 12…15 m/s, under the bottom plate a separation grid is installed with a rounded up peripheral part
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення сиропу
    (2017) Рева, Леонід Павлович; Береза, Юрій; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна; Головіна, Олена Валеріївна
    Спосіб очищення сиропу включає, сульфітацію, введення в сироп адсорбенту, перемішування фільтрування. Як адсорбент використовується природний мінерал сорбент – палигорськіт у кількості 2,5…3% до маси сиропу з переміщуванням протягом 15…20хв. Method of purification of syrup includes sulphitation, insertion of adsorbent to syrup, mixing, filtration. Natural mineral sorbent palygorskite is used as adsorbent. The weight of palygorskite is 2,5…3% of the weight of syrup and the mixing takes place for 15-20 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб уловлювання ароматичних речовин (Патент України на корисну модель № 55434)
    (2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій Іванович
    Спосіб уловлювання ароматичних речовин, який передбачає адсорбцію ароматичних речовин з ароматизованих водних/водно-спиртових парів у адсорбційній колонці-концентраторі, який відрізняється тим, що адсорбційна колонка-концентратор заповнена адсорбентами пошарово у порядку зміни їх селективності до ароматичних речовин різної молекулярної маси, а саме активованим вугіллям марки БАУ-А - тенаксом ЄС -полісорбом-1 у рівних об'ємних частках. Method of capturing aromatic compounds, providing adsorption of aromatics flavored water / water-alcohol vapor adsorption in column hub, characterized in that the adsorption column filled with adsorbent hub layer in order to change their selectivity to aromatics of different molecular mass, namely charcoal brand BAU-A - tenaksom EU-Polisorbents-1 in equal volume fractions.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб уловлювання ароматичних речовин (Патент України на корисну модель № 55435)
    (2010) Чепель, Наталія Василівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Українець, Анатолій Іванович; Силка, Ірина Миколаївна; Усенко, Віталій Олександрович
    Спосіб уловлювання ароматичних речовин, який передбачає адсорбцію ароматичних речовин з ароматизованих водних/водно-спиртових парів у адсорбційній колонці-концентраторі, який відрізняється тим, що адсорбційна колонка-концентратор заповнена адсорбентами пошарово у порядку зміни їх селективності до ароматичних речовин різної молекулярної маси, а саме активованим вугіллям марки БАУ-А - тенаксом ЄС -полісорбом-1 у рівних об'ємних частках. Method of capturing aromatic compounds, providing adsorption of aromatics flavored water / water-alcohol vapor adsorption in column hub, characterized in that the adsorption column filled with adsorbent hub layer in order to change their selectivity to aromatics of different molecular mass, namely charcoal brand BAU-A - tenaksom EU-Polisorbents-1 in equal volume fractions.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення овочевих соків ( патент на корисну модель №46541)
    (2009) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    Спосіб очищення овочевих соків, що передбачає адсорбцію пектинових речовин, який відрізняється тим, що як адсорбент використовується природний дисперсний мінерал палигорськіт в кількості 3,23…4,76% мас. при тривалості обробки 20…30хвилин. Way to clean vegetable juice, providing the adsorption of pectin, which is characterized in that it is used as an adsorbent dispersed natural mineral palygorskite in the number 3.23 ... 4.76% by weight. when the processing time of 20 ... 30 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення цукрового сиропу ( патент на корисну модель №44142)
    (2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Савич, Анатолій Никифорович; Василенко, Сергій Михайлович
    Спосіб очищення цукрового сиропу, що включає додавання до сиропу фільтруючого адсорбенту, який відрізняється тим, що як фільтруючий адсорбент використовують комбінацію фільтроперліту в кількості 0,4…0,9% та целюлози в кількості 0,08…0,5% до маси сиропу. Method of cleaning liquid sugar, comprising adding to the syrup filter adsorbent, which is characterized in that the adsorbent is used as a filter in combination filtroperlit of 0.4 ... 0.9% cellulose at 0,08 ... 0.5% by mass of syrup.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб адсорбційного очищення овочевих соків (Патент на корисну модель № 44034)
    (2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Спосіб адсорбційного очищення овочевих соків, що передбачає адсорбцію пектинових речовин природним дисперсним мінералом, який відрізняється тим, що як адсорбент використовується монтморилоніт в кількості 3,23…9,09% мас. при температурі обробки соку 20…25С та тривалості обробки 45…50 хвилин. Method adsorbtsionnooy purification vegetable juices, comprising adsorption pectin natural mineral particulate which is characterized in that montmorillonite is used as the adsorbent in an amount of 3.23 ... 9.09% by weight. at a temperature of 20 ... processing juice 25 C and duration of treatment 45 ... 50 minutes.