Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва ферментованого напою (Патент на винахід №124110)(2021) Грек, Олена Вікторівна; Михалевич, Артур Петрович; Тимчук, Алла Вікторівна; Онопрійчук, Олена ОлександрівнаВинахід стосується способу виробництва ферментованого напою, що включає пастеризацію молочної основи, охолодження до температури заквашування, внесення закваски, сквашування, охолодження, розлив, причому як молочну основу використовують маслянку, яку пастеризують при температурі 56-90 °C протягом 5-10 хв, додатково перед сквашуванням вносять наповнювач у кількості 8-10 %, для отримання якого митий та подрібнений до гомогенної консистенції буряк пастеризують за температури 68-70 °C протягом 4-5 хв, перемішують з охолодженою до температури заквашування маслянкою з наступним отриманням молочно-овочевої суміші, в яку вносять закваску для йогурту з наступним складом мікрофлори: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris., після чого направляють на сквашування.Документ Спосіб виробництва бурякового барвника (Патент на корисну модель № 99105)(2015) Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Макарчук, Мирослава РостиславівнаКорисна модель належить до харчової промисловості та стосується способів одержання харчових барвників. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу виробництва червоного барвника з бурякової сировини, який забезпечить повну стабілізацію червоних пігментів гички з подальшою можливістю використання такого барвника у виробництві м'ясопродуктів, кондитерських та молочних виробів. The utility model belongs to the food industry and concerns the methods of obtaining food dyes. The utility model is based on the task of developing a method for the production of red dye from raw beets, which will provide complete stabilization of red pigments of the bud with the subsequent possibility of using such a dye in the production of meat products, confectionery and dairy products.Документ Склад морозива (патент на корисну модель № 129454)(2018) Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Сапіга, Вікторія ЯрославівнаСклад морозива містить молочний жир, сухий знежирений молочний залишок та овочевий наповнювач (пасту з буряка та броколі). The composition of the ice cream contains milk fat, dry fat-free milk and vegetable filler (beet and broccoli paste).Документ Склад фруктової начинки (Патент на винахід № 106696)(2014) Пушка, Ольга Сергіївна; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Корецька, Ірина Львівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаСклад фруктової начинки, який включає цукор-пісок, пюре яблучне, який відрізняється тим, що додатково містить пюре-напівфабрикат плодово-буряковий. The composition of a fruit filling comprises granulated sugar, apple puree and is supplemented with a half-finished product of fruit-beet puree.Документ Склад фруктової начинки (Патент на корисну модель № 87906)(2014) Пушка, Ольга Сергіївна; Корецька, Ірина Львівна; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаСклад фруктової начинки, який включає цукор-пісок, пюре яблучне, який відрізняється тим, що додатково містить пюре-напівфабрикат плодово-буряковийСостав фруктовой начинки, который включает сахар-песок, пюре яблочное, который отличается тем, что дополнительно содержит пюре-полуфабрикат плодово-свекольный. The composition of a fruit filling comprises granulated sugar, apple puree and is supplemented with a half-finished product of fruit-beet puree.Документ Овочевий паштет (Патент на корисну модель № 66638)(2012) Бандуренко, Галина Михайлівна; Карповець, Петро Макарович; Григор'єва, Любов Іванівна; Осипчук, Дарина ВасилівнаОвочевий паштет містить моркву бланшовану, цибулю обсмажену, буряк бланшований, рослинну олію, сіль, перець чорний молотий, воду, крохмаль, цукор. Vegetable paste contains blanched carrots, onions roasted, blanched beet, vegetable oil, salt, ground black pepper, water, starch, sugar.Документ Барабанний водовіддільник (Патент на корисну модель №55062)(2010) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Поліщук, Віталій ВолодимировичБарабанний водовіддільник, що складається з ситчатого барабана, закріпленого на валу, та приводу, який відрізняється тим, що ситчатий барабан набраний з прутів, що в перерізі мають форму трапеції і розміщені паралельно осі барабана, причому меншою стороною трапеції звернені назовні та утворюють зовнішню поверхню барабана, по якій ковзається пластинчастий ніж, встановлений так, що ріжучою поверхнею опирається не менш ніж на 3 прути, а сам вал встановлений на пружних опорах. Drum Water separator consisting of sytchatoho drum fixed to the shaft, and drive, wherein that sytchatyy drum typed with rods that have a cross section of a trapezoid shape and are parallel to the axis of the drum, and the lower trapezoid side facing outward to form the outer surface of the drum on which slips plate knife set so that the cutting surface resists not less than 3 bars, and the shaft is mounted on elastic supports.