Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Помадні цукерки на тагатозі (Патент на корисну модель № 131045)
    (2019) Кохан, Олена Олександрівна; Єрмакова, Сніжана Сергіївна; Вдовіченко, Марія Анатоліївна; Онофрійчук, Оксана Сергіївна
    Деклараційний патент на корисну модель. Запропонований склад помадних цукеркок представелий у комбінації цукрозамінника, крохмальної патоки, фруктової підварки. Згідно з корисною моделлю, як цукрозамінник використовується тагатоза і фруктоза та додатково містить масло вершкове. Використання тагатози і фруктози дає можливість виготовити помадні цукерки необхідної структури, а також зі зниженою калорійністю.Declarative utility model patent. The proposed composition of fondant sweets is presented in a combination of sugar substitute, starch molasses, fruit sauce. According to the utility model, tagatose and fructose are used as sugar substitutes and additionally contain butter. The use of tagatose and fructose makes it possible to make fondant sweets of the required structure, as well as low calorie.
  • Ескіз
    Документ
    Вакуум-апарат для кристалізації цукрових розчинів (Патент на винахід №75308)
    (2012) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Тимець, Євген Юрійович
    Вакуум-апарат для кристалізації цукрових розчинів містить вертикальний циліндричний корпус, підвісну гріючу камеру з центральною циркуляційною трубою та механічним циркулятором у вигляді лопатевої мішалки на вертикальному валу з верхнім приводом, патрубком подачі розчину в вакуум-апарат та патрубком відведення готового продукту. Для подачі цукрового розчину в вакуум-апарат додатково виконано патрубок, який розміщений концентрично вертикальному валу циркулятора. Нижній торець патрубка розташований на рівні верхніх кромок лопатей циркулятора, а верхній - знаходиться вище рівня цукрового розчину, що уварюється. A vacuum apparatus for crystallization of sugar solutions contains vertical cylindrical housing, underslung heating chamber with central circulating pipe and mechanical circulator in a form of arm mixer on vertical axle with top drive, socket for supply of solution to the vacuum apparatus, and socket for removing of the finished product. The socket for supply of sugar solution to the vacuum apparatus is additionally installed, concentrically located towards the vertical axle of circulator. The lower butt of socket is located at the level of top edges of circulator blades, and upper – is located above the level of boiled sugar solution.
  • Ескіз
    Документ
    Вакуум-апарат для кристалізації цукру (Патент на винахід № 109842 )
    (2015) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Атрощенко, Дмитро Олександрович
    Винахід відноситься до обладнання для кристалізації цукру при уварюванні цукрових розчинів. Вакуум-апарат для кристалізації цукру виконаний у вигляді вертикального циліндричного корпусу, в нижній частині якого знаходиться підвісна гріюча камера з центральною циркуляційною трубою, кип'ятильними трубками, що встановлені в трубних решітках, патрубками підводу гріючої пари, відведення конденсату та неконденсованих газів, та встановленим в корпусі клапаном для спуску утфелю, а в верхній частині циліндричного корпусу розміщено вловлювач-сепаратор та патрубок відведення вторинної пари. Згідно винаходу концентрично циркуляційній трубі додатково встановлено трубу на 3-5 % більшого діаметру, що разом утворюють відкритий знизу кільцевий канал, причому додаткова труба герметично прикріплена до нижньої та верхньої трубних решіток, а верхні торці циркуляційної труби та додатково встановленої труби з'єднані та мають патрубок подачі розчину в кільцевий канал. Технічний результат полягає в можливості покращити якість перемішування свіжого сиропу та уварюємого утфеля, збільшити швидкість циркуляції цукрового розчину, що приводить до зменшення часу уварювання, а отже збільшення продуктивності апарату при високій якості отриманих кристалів цукру. A vacuum evaporator for sugar crystallization is made as vertical cylindrical body at which lower part a suspended heat chamber is arranged with central circulation pipe, boiler tubes mounted in tube sheet, pipes for heating stream supply, condensate and uncondensed gas discharge, and valve for draining of fillmass. An entrainment separator and pipe for secondary steam discharge are arranged at upper part of the cylindrical body, and in addition a pipe with 3-5% larger diameter, concentric to the central pipe is mounted, those together form a circular channel open from below, and the auxiliary pipe is hermetically attached to the lower and upper tube sheets, and upper edges of the circulation pipe and auxiliary pipe are connected and have a manifold for feeding solution to circular channel.
  • Ескіз
    Документ
    Вакуум-апарат для кристалізації розчинів (Патент на винахід №72051)
    (2012) Підгорний, Віталій Володимирович; Піддубний, Володимир Антонович; Криворотько, Володимир Михайлович
    Вакуум-апарат для кристалізації розчинів, виконаний у сполученні циліндричного реактора, нагрівача, вакуумної випарної камери, насоса і гідравлічних трубопроводів, який відрізняється тим, що вакуумна випарна камера виконана з’єднаною з сорочкою нагрівача трубопроводом вторинної пари з компресором. Vacuum apparatus for crystallization of solutions, made in combination cylindrical reactor, heater, vacuum evaporation chamber, pump and hydraulic lines, wherein vacuum evaporation chamber is connected with the shirt of a heater of secondary steam pipeline from the compressor.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб пробілювання жовтого цукру останньої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 70647 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Купчик, Михайло Петрович; Чагайда, Андрій Олегович; Черевко, Олег Леонідович
    Спосіб пробілювання жовтого цукру останньої кристалізації включає підготовку афінаційного розчину, нагрівання та пробілювання ним цукру в центрифугах у дві стадії. На другій стадії пробілювання як афінаційний розчин використовують другий відтік попередньої кристалізації у кількості 0,9-1,3 % до маси утфелю. A method for washout of brown sugar of the last crystallization involves preparation of affination solution, heating and washout of sugar with it in centrifuges at two stages. At the second stage of wash as affination solution the second outflow of previous crystallization is used at an amount of 0.9-1.3% to mass of massecuite.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб пробілювання цукру і кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 65302 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Чагайда, Андрій Олегович; Бібік, Дмитро Віталійович
    Спосіб пробілювання цукру І кристалізації включає пробілювання цукру цукровмісним розчином і водою і відділенням відтоків. Пробілювання цукру І кристалізації проводиться клеровкою цукру ІІ кристалізації в кількості 2,5-3,0 % до маси утфелю і водою в кількості 0,75-1,25 % до маси утфелю. A method for cleansing the first crystallization sugar involves cleansing the sugar with sugar-containing solution and water and refluxes separation. Cleansing the sugar of the first crystallization being performed with clarification of the sugar of second crystallization in the quantity of 2.5-3.0 % to the mass of massecuite and water in the quantity of 0.75-1.25 % to the mass of massecuite.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення перших відтоків утфелю першої та другої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 59222 A)
    (2003) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чагайда, Андрій Олегович; Бібік, Дмитро Віталійович; Щербак, Лариса Валентинівна; Воробйова, Оксана Володимирівна
    Спосіб очищення перших відтоків утфелю першої та другої кристалізації включає розбавлення відтоків до вмісту 50-55% сухих речовин, очищення та фільтрацію. Очищення перших відтоків здійснюють активованим осадом карбонату кальцію в кількості 10-15% до маси відтоку та сульфатом алюмінію в кількості 0,04-0,06% до маси відтоку. A method for cleaning first outflows of first and second crystallization fillmass comprises diluting the outflows to the content of 50-55% of dry substances, cleaning and filtration. The first outflows are cleaned by an activated calcium carbonate residue at a quantity of 10-15% to the outflow mass and by aluminium sulfate at a quantity of 0.04-0.06% to the outflow mass.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва цукру та біоетанолу (Патент на корисну модель № 86054)
    (2013) Іванов, Сергій Віталійович; Сичевський, Микола Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Сосницький, Віталій Володимирович; Лукашевич, Євген Анатолійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович
    Корисна модель відноситься до переробної промисловості, а саме до бурякоцукрового та спиртового виробництва і може бути використана при виробництві цукру та альтернативного виду палива – біоетанолу та інших паливних оксигенатів. Спосіб дозволяє зменшити експлуатаційні та енергетичні витрати в процесі комплексної переробки цукрового буряку в цукор та біоетанол. An useful model behaves to the processing industry, namely, the beet-sugar and alcohol production and can be used in the production of sugar and alternative fuel - ethanol and other fuel oxygenates. The method allows to reduce operating and energy costs in the process of complex processing sugar beet into sugar and bioethanol.
  • Ескіз
    Документ
    Кристаллогенератор непрерывного действия (А. с. № 1330158)
    (1987) Щербатюк, Александр Григорьевич; Гулый, Иван Степанович; Бирюков, Игорь Владимирович; Хиврич, Борис Иванович; Кузьменко, Борис Владимирович; Штангеев, Валерий Остапович
    Изобретение относится к сахарной промышленности, в частности к аппаратам непрерывного действия для кристаллизации сахара. Цель изобретения – получение более однородных кристаллов в молодом утфеле и улучшение таким образом его качества. The invention relates to the sugar industry, in particular to an apparatus for the continuous crystallization of sugar. The purpose of the invention - obtaining a homogeneous crystal massecuite in young and thus improving its quality.
  • Ескіз
    Документ
    Способ контроля кристаллизации сахарных растворов в потоке (№ 1341555)
    (1987) Кушков, Владимир Николаевич; Трегуб, Виктор Григорьевич; Бессмертный, Владимир Иванович; Сябер, И. А.
    Изобретение относится к средствам контроля в пищевой промышленности, а именно к контролю в потоках веществ, подверженных кристаллизации. Изобретение может быть использовано на предприятиях пищевой промышленности, связанных с производством и использованием сахаров. The invention relates to means control in the food industry, namely to control a flow of substances subjected to crystallization. The invention may be used the food industry, associated with the production and use of sugars.