Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Продуктивність коренеплодів цукрових буряків різних гібридів
    (2019) Глеваський, Володимир Іванович; Рибак, Володимир Олексійович; Куянов, Володимир Вікторович; Шаповаленко, Роман Михайлович
    Метою досліджень було вивчити сортові особливості росту, розвитку та продуктивності цукрових буряків в умовах центральної частини Правобережного Лісостепу України. Для сівби використовували такі гібриди цукрових буряків: Ольжич, Етюд, Злука, Константа і Анічка, фракція: 3,5–4,5 мм, лабораторна схожість - 85-90 %. Продуктивність коренеплодів цукрових буряків визначається урожайністю, цукристістю та збором цукру. Урожайність чоловічостерильних гібридів в середньому за три роки досліджень становила від 46,4 до 55,6 т/га, цукристість - 15,6-17,0 % і збір цукру - 7,4-9,5 т/га. До умов центральної частини Правобережного Лісостепу України найбільш адаптованими виявилися гібриди Злука і Константа. Так, гібрид Злука мав середню за три роки врожайність 55,6 т/га, цукристість коренеплодів -16,1 %, збір цукру - 9,0 т/га, а гібрид Константа мав урожайність 55,1 т/га, цукристість коренеплодів - 16,2 %, збір цукру- 8,1 т/га.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості росту та розвитку рослин різних біологічних форм цукрових буряків
    (2019) Глеваський, Володимир Іванович; Рибак, Віктор Олександрович; Куянов, Володимир Вікторович; Шаповаленко, Роман Михайлович
    На реалізацію потенціалу продуктивності гібридів цукрових буряків великий вплив має клімат, погода, ґрунт і інші фактори екологічного середовища. Цукрові буряки історично пристосовані до районів здостатньо високою відносною вологістю повітря і не витримують строго континентального клімату. В зв’язку з цим, необхідно застосовувати прийоми формування урожаю і якості коренеплодів вирощуваних гібридів відповідно до їх біологічних вимог.
  • Ескіз
    Документ
    Умови реалізації потенціалу продуктивності гібридів цукрових буряків
    (2019) Глеваський, Володимир Іванович; Куянов, Володимир Вікторович
    На реалізацію потенціалу продуктивності гібридів цукрових буряків великий вплив має клімат, погода, ґрунт і інші фактори екологічного середовища. Цукрові буряки історично пристосовані до районів з достатньо високою відносною вологістю повітря і не витримують строго континентального клімату. Період для сходів повинен бути теплим з помірним дощем, перша половина літа прохолодна з дощем, а в інший період переважно помірно-суха і тепла погода. В зв’язку з цим, необхідно застосовувати прийоми формування урожаю і якості коренеплодів вирощуваних гібридів відповідно до їх біологічних вимог.
  • Ескіз
    Документ
    Як подолати затяжну рецесію в селекції
    (2016) Сидорчук, Віктор Іванович; Глеваський, Володимир Іванович
    Наведений аналіз впливу ршзних факторів на селекційний процес ряду сільськогосподарських культур, пов'язаний зі зміною місця проведення досліджень. У ході еволюційного процесу та природного добору, постійно нарощувалась продуктивність рослин, завдяки адаптації до умов зовнішнього середовища. В процесі такої адаптації особливу роль відіграє взаємодія між рослиною і ґрунтом. The analysis of the influence factors in the process of эдафических селекционный cultures that have to do with a change of venue of research. During the evolutionary process of natural selection, наращивалась productivity of plants to adapt to the external environment. in the process, adapting the special role of the interaction between plant and soil.
  • Ескіз
    Документ
    Схожість та продуктивні властивості чоловічостирильного гібрида буряків цукрових залежно від технології підготовки насіння
    (2013) Глеваський, Володимир Іванович
    Проведеними дослідженнями були визначені біологічні особливості і продуктивність триплоїдного гібрида буряків цукрових залежно від технології підготовки насіння. Доведено, що якість дражованого насіння залежить від розміру технологічних фракцій. The studies were identified by biological characteristics and productivity of the hybrid beet sugar depending on seed production technology. it is proved that the quality of seeds depends on the size of the technological fractions.