Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 76
  • Ескіз
    Документ
    Формування оптимальних масивів сенсорів на основі полімерних покриттів для аналізу харчових продуктів
    (2019) Калініченко, Ася Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Розглянуто формування оптимального масиву сенсорів для аналізу складних багатокомпонентних систем з урахуванням перехресної чутливості сенсорів до складових компонентів досліджуваних зразків
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення використання соєвих продуктів завдяки біопрепарату з пивних дріжджів
    (2002) Борисенко, Олена Вікторівна; Карнаушенко, О. Л.; Махинько, Валерій Миколайович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Всебічному використанню продуктів переробки сої заважають наявні у ній антиаліментарні речовини (інгібітори трипсину, галактани тощо). З метою розщеплення галактанів (стахіоза, рафіноза), які не засвоюються організмом людини, до легкозасвоюваних цукрів запропоновано використовувати універсальний біопрепарат, що виробляється з пивних дріжджів. The comprehensive use of soybean processing products is hindered by the antialimentary substances present in it (trypsin inhibitors, galactans, etc.). In order to break down galactans (stachyosis, raffinose), which are not absorbed by the human body, into digestible sugars, it is proposed to use a universal biological product obtained from brewer's yeast.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції створення пакувальних матеріалів для хлібобулочних виробів
    (2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Розглянуто основні пакувальні матеріали, що використовують для пакування хлібобулочних виробів. Перспективним напрямом є створення бактерицидних пакувальних матеріалів. The main packaging materials used for packing of bakery products are considered. A promising direction is the creation of bactericidal packaging materials.
  • Ескіз
    Документ
    Їстівна плівка - екологічний біодеградабельний матеріал для цукерок «корівка»
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Розроблено їстівне покриття для кондитерських виробів, а саме цукерок "корівка" з метою замінити синтетичного паковання на біорозкладальне. Розраховано економічну ефективність такої розробки. An edible coating for confectionery products was developed, namely a "cow" candy to replace synthetic packaging for bio-expansion. The economic efficiency of such development is calculated.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення пористості хлібобулочних виробів з використанням інноваційного методу
    (2015-05) Дащинська, Ольга Андріївна; Петруша, Оксана Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Проведені дослідження використання цифрового зображення для встановлення пористості харчових продуктів на прикладі хлібобулочних виробів. Studies using digital image for setting the porosity of the example food bakery products.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика біодеградованих плівок та покриттів для пакування харчових продуктів
    (2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Метою новітніх розробок в галузі створення біорозкладальних пластиків, призначених для пакування, є встановлення загальних закономірностей у підбиранні компонентів і технологічних параметрів при виготовленні матеріалів, що поєднують в собі високий рівень експлуатаційних характеристик (міцність, низьку газопроникненість та ін.) зі здатністю до біорозюадання та вміння регулювати процеси розпаду матеріалу для забезпечення швидкої та безпечної деградації упаковки по закінченню терміну її деструкції. Розроблення нових біорозкладальних пакувальних матеріалів є необхідним і перспективним для розвитку пакувальної індустрії. The purpose of the latest developments in the field of the creation of bio-expansion plastics intended for packaging is the establishment of general ones regularities in the selection of components and technological parameters in the manufacture of materials that combine a high level of performance characteristics (strength, low gas permeability, etc.) with the ability to biodegrade and the ability to regulate decay processes material to ensure rapid and safe packaging degradation by the expiration of its destruction. The development of new biodegradable packaging materials is necessary and promising for the development of the packaging industry.
  • Ескіз
    Документ
    Напрямки поліпшення збереженості харчових продуктів і продовольчої сировини
    (2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Каржевська, Олександра Михайлівна
    Перспективним напрямом є активні оболонки. Основною сировиною є полісахариди. Їстівні покриття захищають продукт від втрати маси. The promising direction is active shells. The main raw materials are polysaccharides. Edible coatings protect the product from loss of mass.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування біорозкладних пакувальних матеріалів для харчових продуктів
    (2013) Іванов, Сергій Віталійович; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна
    Мета новітніх розробок полягає в тому, щоб встановити загальні закономірності в підборі компонентів і технологічних чинників під час виготовлення матеріалів, які забезпечують високий рівень експлуатаційних характеристик (міцність, низьку газопроникненість, екологічну безпеку, міцну формованість та інше) за здатністю до біорозпаду, і навчитись регулювати процеси їх деструкції.
  • Ескіз
    Документ
    Хлібобулочні вироби з їстівним покриттям
    (2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Досліджено впливу їстівного покриття на якість хлібобулочних виробів. Їстівне покриття отримували змішуванням крохмалю, желатину та гліцерину і їх подальшим нагріванням. Розчин покриття наносили на поверхню свіжовипечених виробів намазуванням. Свіжість виробів визначали за структурно- механічними характеристиками м’якушки на пенетрометрі. The influence of edible coating on the quality of bakery products is investigated. The edible coating was obtained by mixing starch, gelatin and glycerin and subsequently heating them. The coating solution was applied to the surface of freshly-wrapped products by smearing. Freshness of products was determined by the structural and mechanical characteristics of the cuticle on a penetrometer.
  • Ескіз
    Документ
    Новий вид паковання хлібобулочних виробів
    (2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Враховуючи обсяги виробництва та споживання хлібобулочних виробів, на сьогоднішній день розроблення технології виготовлення з використанням «їстівного» паковання є не тільки доцільним, а й необхідним. Найбільш поширеним плівкоутворюючим полісахаридом є крохмаль та його модифікації. Для надання плівкам еластичності до їх складу додають пластифікатори. Перевіряли якість хдіба з покриттям через 3, 24 та 48 год. за показниками, що характеризують черствіння хліба, а саме кришкуватість, вміст адсорбованої води, м.ч. вологи та деформацію м’якушки. Given the volume of production and consumption of bakery products, today's technology development making with the use of "edible" packaging is not only appropriate, but also necessary. The most common film-forming polysaccharide is starch and its modifications. To provide the films with elasticity to their composition add plasticizers. The quality of the coat was checked after 3, 24 and 48 hours. according to the indicators characterizing the breadth of the bread, namely hermeticity, content of adsorbed water, m.ch. moisture and deformation of the crumb.