Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Вплив полікомпонентної суміші «Солодок Супер» на ступінь свіжості та харчову цінність хлібобулочних виробів
    (2020) Білик, Олена Анатоліївна; Бурченко, Людмила Миколаївна; Бондаренко, Юлія Вікторівна
    В роботі представлено вплив полікомпонентної суміші «Солодок Супер» на збереження свiжостi пшеничного хліба. Встановлено, що у зразках хліба з додаванням суміші «Солодок Супер» за показником деформації м’якушки втрата свiжостi через 72 год зберігання була менша на 11,0 % порiвняно з контролем. Розрахунок харчової цінності показав, що у разі застосування полікомпонентної суміші «Солодок Супер», підвищується харчова цінність хліба пшеничного внаслідок збільшення вмісту жиру, мінеральних речовин та вітамінів. The paper presents the effect of the polycomponent mixture "Sweet Super" on the preservation of freshness of wheat bread. It was found that in bread samples with the addition of the "Solodok Super" mixture, the loss of freshness after 72 h of storage was 11.0 % less in terms of crumb deformation compared to the control. Calculation of the nutritional value showed that the use of the polycomponent mixture "Solodok Super" increases the nutritional value of wheat bread due to an increase in the content of fat, minerals and vitamins.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання полікомпонентної суміші «Солодо Супер» у технології пшеничного хліба
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна; Бондар, Володимир Іванович; Видра, Олександр Валерійович
    Досліджено вплив суміші пророщених зерен пшениці, вівса, ячменю та кукурудзи у кількості 10 % до маси борошна на органолептичні та фізико-хімічні показники при виробництві хліба пшеничного та з додаванням полікомпонентної суміші «Солодок Супер». The effect of a mixture of germinated grains of wheat, oats, barley and corn in the amount of 10% to the mass of flour on organoleptic and physico-chemical indicators during the production of wheat bread and with the addition of the multicomponent mixture "Solodok Super" was investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання полікомпонентної суміші «Солодок +» у технології булочних виробів
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна
    Досліджено вплив суміші пророщених зерен пшениці, вівса, ячменю та кукурудзи у кількості 10 % до маси борошна на органолептичні та фізико-хімічні показники при виробництві булочного виробу та з додаванням полікомпонентної суміші «Солодок +». The effect of a mixture of germinated grains of wheat, oats, barley and corn in the amount of 10% to the mass of flour on organoleptic and physico-chemical indicators during the production of a bakery product and with the addition of the multicomponent mixture "Solodok +" was investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Пророщене зерно - неоціненний скарб
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна; Бондар, Володимир Іванович
    Досліджено процеси, що відбуваються в зерні під час пророщення. Описано позитивний вплив на здоров’я людини. The processes occurring in the grain during germination were studied. A positive effect on human health has been described.
  • Ескіз
    Документ
    Використання суміші пророщених зерен у технології висівкових хлібців
    (2019) Видра, Олександр Валерійович; Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна
    Проаналізовано хлібопекарські властивості суміші пророщених зерен. Запропоновано використання у технології висівкових хлібців. The baking properties of the mixture of germinated grains were analyzed. The use of bran loaves in technology is proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив суміші пророщених зерен на зміну кількості та якості клейковини тіста
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна
    Досліджено вплив суміші пророщених зерен пшениці, вівса, ячменю та кукурудзи у кількості 5,10, 15 % на зміну кількості і якості клейковини при виробництві хлібобулочних виробів. Встановлено раціональне дозування. The influence of a mixture of germinated grains of wheat, oats, barley and corn in the amount of 5, 10, 15% on the change in the amount and quality of gluten in the production of bakery products was studied. Rational dosing is established.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення хлібобулочних виробів геродієтичного призначення сумішшю пророщених зерен
    (2018) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна; Передерій, Інна Геннадіївна; Федорова, Тетяна Олексіївна
    Розглянуто, що суміш пророщених зерен є оптимально збалансованою, так як білок, що входить до складу пророщеного зерна вівса, пшениці, ячменю і кукурудзи, містить всі незамінні амінокислоти, які в процентному відношенні складають до 30% загального вмісту білка. Встановлено, що найкращі показники якості хлібобулочних виробів досягаються у разі дозування суміші пророщених зерен 15 % до маси борошна.
  • Ескіз
    Документ
    Суміш пророщених зерен у технології хлібобулочних виробів
    (2018) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна
    Встановлено, що у пророщеному зерні сконцентровані цінні поживні речовини і активна енергія, які відновлюють організм людини на клітинному рівні. Оптимальним дозуванням сумішшю пророщених зерен є 10 % до маси борошна у разі використання 15 % рекомендується вносити хлібопекарські поліпшувачі. It has been established that valuable nutrients and active energy are concentrated in germinated grains, which restore the human body at the cellular level. The optimal dosage of the mixture of germinated grains is 10% by weight of flour when using 15%, it is recommended to make baking improvers.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення хлібобулочних виробів для людей похилого віку біогенними металами
    (2017) Станєв, Сергій Костянтинович; Бурченко, Людмила Миколаївна; Олішевський, Валентин Вікторович; Білик, Олена Анатоліївна
    Розглянуто можливість використання водних розчинів Mg та Mn, які виготовлені за допомогою підводного електроіскрового синтезу біометалів у технології хліба пшеничного. Встановлено, що водні розчини металів магнію і мангану, позитивно впливають на органолептичні та фізико-хімічні показники якості хлібобулочних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання суміші пророщених зерен у геродієтичному харчуванні
    (2018) Бурченко, Людмила Миколаївна; Передерій, Інна Геннадіївна; Білик, Олена Анатоліївна
    Розглянуто, що суміш пророщених зерен є оптимально збалансованою, так як білок, що входить до складу пророщеного зерна вівса, пшениці, ячменю і кукурудзи, містить всі незамінні амінокислоти, які в процентному відношенні складають до 30% загального вмісту білка. Встановлено, що розроблення продуктів геродієтичного харчування із функціональними властивостями є дуже важливою в сучасних умовах. It is considered that the mixture of germinated grains is optimally balanced, since the protein included in the germinated oats of wheat, barley and corn contains all the essential amino acids, which in percentage terms make up to 30% of the total protein content. It has been established that the development of products of hereditary nutrition with functional properties is very important in modern conditions.