Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
23 результатів
Результати пошуку
Документ Безпека на робочому місці у закладах ресторанного господарства в умовах коронавіруса (COVID-19)(2020) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаУ даній роботі було проаналізовано законодавчі нормативні документи щодо дій роботодавців зі створення здорових і безпечних умов праці у закладах ресторанного господарства. Визначено, що з метою запобігання та управління ризиками поширення COVID-19 на робочому місці роботодавцям необхідно вжити заходів щодо збереження життя та здоров'я працівників шляхом створення ряду заходів упередження розповсюдження інфекції. The paper has analyzes the legislative regulations on the actions of employers to create healthy and safe working conditions in restaurants. It is determined that in order to prevent and manage the risks of the spread of COVID-19 in the workplace, employers need to take measures to save the lives and health of workers by creating a number of measures to prevent the spread of infection.Документ Управління безпекою праці в умовах конфліктних ситуацій на підприємстві(2019) Володченкова, Дарина Вадимівна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаУ роботі розглянуто можливі види та причини конфліктів (конфліктних ситуацій) на підприємстві, їх вплив на безпеку праці та шляхи поліпшення відносин у колективі. Конфлікт (конфліктна ситуація), помічені на початковій стадії виникнення та правильна оцінка ступеня їх розвитку, дозволяє керівництву підприємства не тільки адекватно реагувати на конфронтаційну ситуацію, але й зменшити відмінності між учасниками конфліктної взаємодії. Правильний вибір методів управління на підприємстві забезпечує збереження нормальної соціально-психологічної атмосфери в колективах, а також підвищує продуктивність роботи та безпеку праці підприємства.Документ Удосконалення системи управління охороною праці та пожежної безпеки на виноробному підприємстві(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаУ даній роботі представлено удосконалення системи управління з питань охорони праці та пожежної безпеки для працівників виноробного підприємства.провести аналіз для визначення відповідності умов праці вимогам охорони праці та пожежної безпеки. Визначено небезпечні та шкідливі фактори, що діють на працівників підприємства в процесі їх трудової діяльності. Проаналізовано існуючу систему управління охороною праці та проаналізовано її вдосконалення. In this paper, the improvement of the management system in the field of labor protection and fire safety for workers of the wine-making enterprise is presented. To perform an analysis to determine the conformity of working conditions with the requirements of labor protection and fire safety. The dangerous and harmful factors that affect the employees of the enterprise in the process of their work are determined. The existing system of labor protection management is analyzed and its improvement is analyzed.Документ Травмування суглобів працівників закладів ресторанного господарства(2018) Бакун, Анастасія Олександрівна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаУ даній роботі проаналізовано причини та наслідки травм опорно-рухового апарату працівників закладів системи громадського харчування. Визначено характерні травми та наслідки їх утворення. Визначено, що для попередження виникнення таких травм необхідно дотримуватися дисципліни праці та правильно організовувати робоче місце - це значить забезпечити його раціональне планування, оснащення інструментом, обладнанням; своєчасну подачу матеріалів, сировини, тари; створити сприятливі санітарно-гігієнічні та естетичні умови праці. In this paper, the causes and consequences of injuries of the locomotor apparatus of the staff of the public catering establishments are analyzed. The characteristic traumas and consequences of their formation are determined. It is determined that in order to prevent the occurrence of such injuries, it is necessary to adhere to the discipline of work and properly organize the workplace - this means to ensure its rational planning, equipment and equipment; timely delivery of materials, raw materials, containers; to create favorable sanitary-hygienic and aesthetic conditions of work.Документ Регулювання та контроль небезпек стандартами ISO(2018) Іванов, Володимир; Володченкова, Наталія ВалеріївнаУ даній роботі проаналізовано стандарти з ризик-менеджменту серії ISO, що можуть застосовуватися в організаціях усіх видів незалежно від форм власності, видів діяльності та обсягів виробництва. Стратегія, що направлення на ризик-менеджмент, надасть змогу визначити для підприємства, саме ті ризики, які потенційно здатні викликати серйозні негативні наслідки.Документ Визначення вмісту токсичних елементів зерна пшениці і жита(2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі наведені експериментальні дані по визначенню вмісту токсичних елементів у зерні пшениці та жита. Дослідження проводилися відповідно стандартних методик на спектрометрі атомно-емісійному багатоканальному (АЕМС). Зерновою сировиною, у якій проводили дослідження вмісту токсичних елементів, було обрано зерно пшениці та жита продовольчого. У обох досліджуваних зразках вміст токсичних елементів не перевищував максимально допустимих рівнів, що свідчить про те, що зерно є безпечним та може бути використане у переробку на харчові потреби, навіть для дитячого харчування.Документ Дослідження системи ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій(2018) Нікітін, Анатолій Анатолійович; Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі проведено наукове дослідження системи ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій із застосуванням системного підходу. Ефективність застосування та інші показники, що визначаються під час планування завдань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. The scientific research of the emergency response system with the use of a systematic approach has been carried out. The effectiveness of the application and other indicators that are determined during the planning of emergency response tasks.Документ Дослідження використання генно-модифікованого продовольчого зерна пшениці для переробки в харчові продукти(2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаСтаття присвячена дослідженню стану питання використання генно-модифікованого зерна пшениці у харчовій промисловості. Розглянуто правове регулювання використання ГМ-сировини при виробництві харчової продукції на території України. Було досліджено зразки зерна пшениці 2-го класу різних регіонів вирощування від великих зернозаготівельних підприємств та малих приватних складських госопдарств на предмет наявності ГМО.Документ Впровадження методу HAZOP на підприємствах зернопереробної ґалузі(2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі розглянуто метод моніторингу потенційних небезпек в системах менеджменту промислової безпеки та охорони праці: HAZOP (Hazard and operability studies – визначення небезпек та працездатності), який є якісним методом ідентифікації небезпек та ризиків для людей, обладнання, навколишнього середовища та/або досягнення цілей організації. Визначено основні потенційні небезпеки та керівні слова у критичних точках технологічного процесу. Використання методу HAZOP дозволяє своєчасно адекватно оцінювати та знижувати ризики, що забезпечить підвищення ефективності проходження технологічного процесу з точки зору безпеки.Документ Комплексний підхід упередження небезпечних ситуацій промислових підприємств(2018) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр ВасильовичВ роботі розглянуто основні напрямки оцінки ризику, а саме розроблення заходів щодо запобігання та зниження небезпек, що загрожують безпеці та здоров'ю працівників. Оцінка ризику розуміється при цьому як дослідження, що проводиться шляхом здійснення ряду етапів (кроків), що включають виявлення небезпек та їх джерел; ранжування ризику і встановлення його ступеня; розроблення заходів та засобів упередження виникнення аварій (аварійних ситуацій). Вагомою складовою вирішення цього завдання є завчасна розробка та впровадження у практичну діяльність на підприємствах, на основі розробленого ризик-орієнтовного підходу виявлення небезпек, систем завчасного виявлення аварій (аварійних ситуацій) та своєчасного сповіщення виробничого персоналу у разі їх виникнення. The paper considers the main directions of risk assessment, namely the development of measures to prevent and reduce the hazards that threaten the safety and health of workers. Risk assessment is understood as a study conducted through a series of steps (steps) that include the identification of hazards and their sources; ranking the risk and establishing its degree; development of measures and means of preventing accidents (emergencies). An important component of solving this problem is the early development and introduction into practical activities at the enterprises, on the basis of the developed risk-oriented approach of hazard identification, systems of early detection of accidents (emergency situations) and timely notification of production personnel in case of their occurrence.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »