Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 30
  • Ескіз
    Документ
    Проєктування чистих приміщень у програмі AutoCAD MEP
    (2024) Доломакін, Юрій Юрійович; Данюк, Богдан Миколайович
    Під час виробництва таблеток, що містять порошки, основна проблема полягає в перехресному забрудненні (cross contamination) препаратів, а також у взаємному забрудненні препаратів і персоналу. Під час побудови припливної системи вентиляції насамперед необхідно розмістити припливні дифузори. Для визначення їхньої висотної позначки був виконаний розріз на плані поверху і на розрізі виміряно відстань від підлоги до підвісної стелі.
  • Ескіз
    Документ
    Імітаційне моделювання процесу перемішування компонентів фармацевтичних засобів у реакторах
    (2024) Грібанов, Максим Євгенійович; Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Найбільш складною і відповідальною ділянкою біотехнологічного виробництва є стадія біосинтезу, метою якого є отримання максимальної кількості цільового продукту у межах генетично детермінованих властивостей біологічних агентів, за рахунок оптимізації факторів фонового штучно створеного оточуючого середовища. Таким чином, модернізація заводів з виробництва реакційних мас шляхом встановлення якірних мішалок з лопатями, які встановлюються під кутом над основним робочим органом дає певні переваги. Внаслідок модернізації процес перемішування посилився
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способу теплового оброблення ковбасних виробів
    (2022) Бабанова, Олена Ігорівна; Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанов, Ігор Геннадійович
  • Ескіз
    Документ
    Вплив ексцентриситету на витрати потужності роторного змішувача
    (2016) Доломакін, Юрій Юрійович
    Показаний вплив ротора змішувача встановленого з ексцентриситетом на енергетичні витрати його привода. It is showing influence of the mixer rotor eccentrically installed on its drive energy expenditure.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу змішування та гомогенізації компонентів мазей
    (2016) Прохоров, Олександр Миколайович; Доломакін, Юрій Юрійович; Білоконь, Майя Андріївна
    Визначено режими приготування лікарської мазі на шнековому вертикальному змішувачі. Determine the mode of preparation of drug ointment on the vertical auger mixer.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність змішування компонентів рідких неоднорідних систем з твердою дисперсною фазою
    (2016) Доломакін, Юрій Юрійович; Молочко, Олександр Олександрович; Чепелюк, Олена Олександрівна
    Визначалась ефективність процесу змішування компонентів рідких неоднорідних систем з твердою дисперсною фазою за допомогою робочого органу власної конструкції.
  • Ескіз
    Документ
    Роторний змішувач для приготування рідкої пшеничної опари
    (2016) Доломакін, Юрій Юрійович
    Запропонована конструкція змішувача періодичної дії яка дає можливість інтенсифікувати процес змішування інгредієнтів опари та зменшити витрати енергії на процес її приготування. A batch mixer design which makes it possible to intensify the process of mixing the sourdough ingredients and reduce energy consumption for the process of its preparation.
  • Ескіз
    Документ
    Реологічні моделі харчових суспензій
    (2016) Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Житнецький, Ігор Володимирович
    Наведені найпопулярніші моделі що описують поведінку харчових суспензій, а саме зв'язок між в’язкістю та об’ємної частки дисперсних частинок. Results popular models describing the behavior of food suspensions, namely, the relation between viscosity and volume fraction of particulate matter.
  • Ескіз
    Документ
    Структурно-механічні характеристики рідких хлібопекарських опар
    (2015) Доломакін, Юрій Юрійович
    Досліджено типові структурно-механічні характеристики рідких пшеничних хлібопекарських опар з метою проектування сучасного обладнання для їх приготування. Визначені структурно-механічні характеристики продукту підтверджують її належність до структурованих систем, і на величину динамічної межі її плинності впливає характер продукту, технологічні особливості виготовлення. У результаті проведених досліджень виявлено, що структурно-механічні показники опари є занадто варіативними та залежними від характеру її течії та параметрів навколишнього середовища. Investigated the typical structural and mechanical properties of liquid wheat sourdough bakery to design modern equipment for their preparation. The structural and mechanical characteristics of the product confirmed its affiliation with structured systems, and the value of the dynamic limits of fluidity affects the nature of the product, making technological features. As a result of the research found that the structural and mechanical properties of dough is too variable and dependent on the nature of its current and environmental parameters.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей
    (2014) Ковальов, Олександр Володимирович; Доломакін, Юрій Юрійович; Федорів, Віктор Михайлович
    Хлібопекарська піч може працювати з різною продуктивністю G, при цьому величина питомої витрати палива b=f (G) буде змінюватися. Раціональна робота печі досягається тоді коли питомі витрати палива досягають мінімального значення. Визначення раціональної продуктивності з точки зору економії теплоти є важливою задачею. У промислових печах однією з основних величин, найбільш чуттєвою до зміни продуктивності, є температура відпрацьованих газів івід, які ідуть із печі у навколишнє середовище. Це у свою чергу пов'язано з значною втратою теплоти з відпрацьованими газами qг. Остання величина визначає зміну витрати палива, яке не пов'язане безпосередньо з продуктивністю печі. Тому задача визначення раціональної продуктивності печі зводиться головним чином до встановлення точної або наближеної залежності величини температури відпрацьованих газів від продуктивності. Bakery oven can work with different performance G, while the value of specific fuel consumption b = f (G) will change. Rational oven operation is achieved when the specific fuel consumption reaches the minimum value. Determining efficient performance in terms of saving heat is an important task. In industrial furnaces major variables most sensitive to changes in performance are flue gas temperature andfrom which go from the oven to the environment. This in turn is associated with a significant loss of heat from the exhaust gases Qg. The latter value determines the change in fuel consumption, which is not directly related to the capacity of the furnace. Therefore, the problem of determining a rational performance ovens reduces mainly to establish the exact or approximate dependence of the flue gas temperature on the performance.