Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення виробничого процесу макаронних виробів через Lean-менеджмент: кроки та інструменти
    (2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Концепція Lean-виробництва в галузі харчової продукції спрямована на мінімізацію втрат, оптимізацію виробничих процесів і фокусування на наданні вартості споживачу. Впровадження методів Lean-виробництва включає наступні кроки: підготовчий етап, оцінка поточного стану, використання вибраного інструментарію (такого як 5S, Kanban, Value Stream Mapping, Kaizen, Poka-Yoke, Jidoka, Andon, SMED, Heijunka та інші), створення оптимального потоку виробництва, зменшення втрат, залучення співробітників у процес вдосконалення та забезпечення сталості виробництва. Наведено алгоритм впровадження концепції Lean-виробництва на прикладі підприємства макаронної галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Система безпечності у макаронному виробництві
    (2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Впровадження НАССР на макаронному підприємстві дозволяє розширити ринки збуту за рахунок відповідності вимогам не лише українського, а й європейського харчового законодавства. Збільшити кількість потенційних клієнтів, за рахунок кращого виконання вимог добровільних міжнародних стандартів з безпечності та якості. За рахунок впровадження простежуваності можна виявити причини невідповідності і швидко виправити ситуацію. Оптимізувати технологічні та допоміжні процеси. Зменшити втрати від випуску небезпечної та невідповідної законодавству продукції за рахунок виявлення невідповідностей на ранніх етапах виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи менеджменту безпечності TACCP на основі методології PAS 96:2017 для макаронних виробів
    (2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Наведено попереджувальні заходи для уникнення виникнення небезпеки, серед яких є: контроль сировини, забезпечення охорони території, аудит постачальників сировини та матеріалів, виконання програми-передумови щодо персоналу тощо. Ідентифіковано небезпеки при виробництві макаронних виробів без добавок і перелічену запобіжні дії.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи простежуваності під час виробництва макаронних виробів
    (2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Система простежуваності дає можливість запобігати виникненню небезпеки, а також полегшує підтримання ефективного функціонування інших систем впроваджених на виробництві макаронних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Lean-виробництво макаронних виробів
    (2021) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Система бережливого виробництва приводить до ефективної роботи макаронного підприємства за умови зацікавленості не тільки керівництва, а й самих працівників. Отже, впровадження Lean-виробництва є необхідним етапом в сучасних економічних умовах.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості макаронних виробів з порошком яблучного жому
    (2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    У наш час важливим є ефективне виробництво, щоб максимально використовувати всі наявні ресурси. Наприклад, при виробництві популярних продуктів з високим попитом, таких як макаронні вироби, можна використовувати побічні продукти з інших виробництв. Проведені дослідження підтвердили доцільність використання порошку з яблучного жому у кількості 20 % для виробництва макаронних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Яблучний порошок – сировина для якісних макаронних виробів
    (2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Досліджено вміст біологічно цінних речовин в яблуках. Запропоновано використовувати порошок з яблучних вичавок при виробництві макаронних виробів. Заплановані дослідження з метою перевірки втрати біологічно активних речовин під час варіння виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Нові правила інформування споживачів щодо харчових продуктів
    (2020) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна
    В результаті прийняття закону № 2639 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» було переглянуто підходи до відповідальності за дотримання вимог безпечності і якості харчових продуктів операторами ринку.
  • Ескіз
    Документ
    Управління безпекою макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі
    (2020) Чорна, Анастасія Іванівна; Дричик, Марія Юріївна
    Впровадження створеного плану на підприємстві з виробництва макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі гарантує якість і безпечність продукції, дотримання гігієнічних і санітарних умов ведення технологічних процесів. Implementation of the created plan at the production enterprise pasta with the addition of onion peel guarantees the quality and safety of products, observance of hygienic and sanitary conditions of conducting technological processes.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення харчової цінності з додаванням порошку лушпиння цибулі
    (2020) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна
    Проведено дослідження з метою визначення якості макаронних виробів підвищеної харчової цінності з додаванням лушпиння цибулі. Оптимальний вміст порошку – 5 % до маси борошна, оскільки виробництво не приведе до перевитрат, а при порівнянні з контрольним зразком якість покращується. A study was conducted to determine the quality of pasta of high nutritional value with the addition of onion peel. The optimal powder content is 5% by weight of flour, as production will not lead to overspending, and when compared with the control sample, the quality improves.