Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання квасолі та люпину для корпусу коекструзійних продуктів
    (2007) Мохно, Катерина Андріївна; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    В роботі обґрунтована можливість використання і встановлене оптимальне дозування квасолі та люпину для підвищення харчової та біологічної цінності. In the work, the possibility of using and establishing the optimal measuring of beans and lupine for increasing food and biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив пшеничного екструдату на газоутворюючу здатність борошна
    (1996) Ковбаса, Володимир Миколайович; Миронова, Наталія Геннадіївна; Шепеля, Н. В.
    Висвітлено питання доцільності дозування пшеничного екструдату до борошна з низькою газоутворюючою здатністю. Також наведені результати досліджень дозування екструдату у кількості 5, 7 і 10 % до маси борошна. Обґрунтовано причини збільшення газоутворюючої здатності борошна. The article deals with question of expediency dosage of extrudate to wheat flour with low aerogenous ability. Results of research dosing of extrudate in quantities of 5, 7, 10% by weight of flour are presented. Clarified reasons of increasing aerogenous capacity of flour.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування екструзійної обробки як способу модифікації крохмалів
    (1997) Кобилінська, Олена Валеріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    В тезах висвітлено питання можливості отримання набухаючих видів крохмалю за допомогою екструдера. Текст дає цінну інформацію про переваги використання екструзійного методу обробки сировини. Приведені результати досліджень розчинності екструдованих видів крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив температури на якісні зміни білка
    (1996) Ковбаса, Володимир Миколайович
    Як випливає з назви, тези описують якісні зміни білка при термообробці. Описуються позитивні і негативні процеси, які відбуваються з білком в процесі екструзії. Тези підкреслюють залежність перетворення білків від складу сировини та інтенсивності термообробки. As the title implies the article describes the qualitative changes of the protein during heat treatment. It is spoken about positive and negative processes which occurring with protein during the extrusion. It is stressed dependence of the transformation of proteins from the composition of raw materials and intensity of heat treatment.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив пшеничного екструдованого борошна на процес кислотонакопичення в хлібному тісті
    (1996) Ковбаса, Володимир Миколайович; Миронова, Наталія Геннадіївна; Олефіренко, В. М.
    В роботі висвітлено питання впливу дозування екструдата борошна на швидкість кислотонакопичення тіста. Наведено результати досліджень дозування екструдату у кількості 5, 7 і 10 % до маси борошна. Зроблено висновки пояснюють доцільність додавання екструдованого борошна. The article deals with question of influence of dosage extrudate to wheat flour on the speed of acid-accumulation of dough. Results of research dosing of extrudate in quantities of 5, 7, 10% by weight of flour are presented. Conclusions explain the feasibility dosage of the extrudate.
  • Ескіз
    Документ
    Про зміни сіркомістких амінокислот у процесі екструзії
    (1996) Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна
    Показано що в процесі екструзії відбуваються значні зміни з сірковмісними амінокислотами, такими як цистеїн, цистин, метіонін. Дані перетворення призводять до погіршення перетравлюваності білків. Наведені параметри, які необхідно враховувати для збереження даних незамінних амінокислот. It is shown that in the process of extrusion, occur significant changes in sulfur-containing amino acids such as cysteine, cystine, methionine. These conformations lead to poor digestibility of proteins. Presented parameters that must be considered to save these essential amino acids.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічні модифікації білка в процесі термовологообробки
    (1996) Ковбаса, Володимир Миколайович
    Піднімається питання дослідження змін білкового компоненту під час термовологообробки. Наведені основні причини підвищення біологічної цінності білка як наслідок термічної обробки. Показано важливість регулювання даним процесом. The article deals with question of research of changes protein components during thermal-moisture treatment. Presented the main reasons for increasing the biological value of protein as a result of heat treatment. It is shown the importance of regulating of this process.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних властивостей нативних та набухаючих видів крохмалю різного походження
    (2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Екструдовані види крохмалю є найбільш оптимальними зразками для використання їх у продуктах де необхідно забезпечити високий вміст сухих речовин при рідких консистенціях (супи, приправи, інстант-напої). Також варто відмітити, що для загущування та в якості наповнювача в таких продуктах як пудинги, муси, киселі, креми доцільно використовувати крохмаль нативний і отриманий в умовах барабанної сушарки.