Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження комплексоутворення в системі Cd (II) - стрептоцид(2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія МиколаївнаСульфаніламідні препарати належать до хіміотерапевтичних засобів широкого антибактеріального спектру дії, оскільки вони пригнічують життєдіяльність багатьох видів грампозитивних і грамнегативних бактерій: стрептококів, стафілококів, менінгококів, гонококів і багато інших. Сульфаніламіди активні по відношенню до складних вірусів клостридій, плазмодій малярії і токсоплазм, актиноміцет. Сульфаніламідні препарати в невеликих концентраціях затримують ріст і розвиток бактерій, тобто діють бактеріостатично. Сульфаніламідні препарати мають протизапальну дію, викликають пригнічення процесів регенерації при місцевому застосуванні, гальмують газообмін, знижують активність інших ферментних систем, стимулюють процес фагоцитозу, підвищують стійкість організму до токсинів. Sulfanilamides to chemotherapeutic agents include a wide antibacterial spectrum, because they suppress the livelihoods of many species of gram-positive and gram-negative bacteria, streptococci, staphylococci, meningococci, gonococci, and many others. Sulfonamide active in relation to complex viruses clostridia, plasmodium malaria and Toxoplasma, actinomycetes. Sulfanilamides low concentrations in delaying the growth and development of bacteria that are bacteriostatic. Sulfanilamides have anti-inflammatory effect, causing inhibition of regeneration processes when applied topically, inhibit gas exchange, reduces the activity of other enzyme systems, stimulate the process of phagocytosis, increase resistance to toxins.Документ Комплекси меркурію з лікарськими препаратами та їх аналітичне застосування(2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена МиколаївнаВстановлені оптимальні умови комплексоутворення, склад комплексів, розраховані константи стійкості Hg (II) з лікарськими препаратами. The optimum conditions of the reaction and the composition of complexs that is formed were found of Hg (II) whis medicinal preparations.Документ Комплекси деяких металів з біологічно активними речовинами та їх аналітичне застосування(2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія МиколаївнаВстановлені оптимальні умови комплексоутворення, склад комплексів, розраховані константи стійкості деяких металів з лікарськими препаратами. Досліджена мікробіологічна активність комплексів. The optimum conditions of the reaction and the composition of complexs that is formed were found of some metals whis medicinal preparations. The microbiology activity complex was studied.Документ До питання про оцінку якості харчових продуктів(2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена МиколаївнаВивчена здатність різних груп харчових продуктів зв’язувати іони Pb (II), Cd (II), Hg (II). Запропонований новий показник для оцінки якості харчових продуктів – показник протекторних властивостей (ППВPb, Cd, Hg). The Studied ability of the different groups of the food-stuffs to link the ions Pb (II), Cd (II), Hg (II). The new factor is Offered for estimation quality food-stuffs - a factor defensive characteristic (FDSPb, Cd, Hg).Документ Використання метал-індикаторного методу для оцінки протекторних властивостей основних компонентів харчових продуктів(2009) Боднар, А. В.; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Терлецька, Віта АльбертівнаДосліджено комплексоутворення плюмбуму (II) з казеїном, лактозою та амінокислотами харчових продуктів. Встановлено склад утворюваних сполук. Стійкість комплексів оцінена за допомогою концентрації вільних іонів металу, що знаходяться в рівновазі з комплексоутворюючими сполуками та константами рівноваги реакції комплексоутворення. It was investigated the complex formation of Lead (II) with a casein, lactose and amino acids of food products. There was determined composition of such complex formations.The stability of complexes was appraised by the concentration of free metal ions, which are in an equilibrium with complex formative connections and constants of equilibrium reaction of complex formation.Документ Дослідження комплексоутворення деяких металів з амінокислотами метал-індикаторним методом(2010) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Біла, Галина МиколаївнаВстановлені оптимальні умови комплексоутворення, склад комплексів, розраховані константи стійкості. Запропонована схема взаємодії в системі. The optimum conditions of the reaction and the composition of complexs that is formed were found. The complexformation constants were calculated. The Offered scheme of the interaction in systems.Документ Протекторні властивості харчових продуктів, які не містять пектину, щодо Плюмбуму (ІІ)(2011) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Стахмич, Т. В.; Бутенко, Олена МиколаївнаДосліджено комплексоутворення Pb (II) з амінокислотами, що входять до складу харчових продуктів. Отримані кількісні характеристики їх складу і стійкості використані для прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів по відношенню до іонів Pb (II).Изучено комплексообразование Pb (II) с аминокислотами, входящими в состав пищевых продуктов. By means of metal-indicator method is studied complexformation Pb (II) with amino acid, which fragments be included in squirrel of the food-stuffs. It Is Installed that Pb (II) form with amino acid colourless complex join, which absorb the light in distant ultraviolet area of the spectrum. The Calculated constant to stability. The Broughted results of the study to abilities of some food-stuffs to link Pb (II).