Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Використання спіруліни у виробництві кормів для птахофабрик(2003) Шафран, Н. В.; Салюк, Анатолій Іванович; Котинський, Андрій ВалерійовичРозглядаються мікроводорості спіруліна які за хімічним складом і поживними властивостями немає собі рівних у світі. Білки, вміст яких сягає до 70%, велика кількість амінокислот, мінеральних речовин. Враховуючи все це спіруліна може стати цінною добавкою як в домашньому так і в промисловому птахівництві. Рассматриваются микроводоросли спирулина которые за химическим составом и питательными свойствами не имеет себе равных в мире. Белки, содержимое которых достигает до 70%,большое количество аминокислот, минеральных веществ. Учитывая все это спирулина может стать ценной добавкой как в домашнем так и в промышленном птицеводстве. Spirulina microalgae considered that the chemical composition and nutritional quality is unmatched in the world. Proteins, the content of which is up to 70%, a large number of amino acids and minerals. Given all that spirulina can be a valuable addition to your home as well as in the poultry industry.Документ Визначення впливу фізико-хімічних факторів на накопичення фікоціаніну в клітинах спіруліни(2003) Коваленко, С. М.; Запольський, Анатолій Кирилович; Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій ІвановичВ ході досліджень встановлено, що результати культивування спіруліни при червоному світлі не піддержують даних про його позитивний вплив на вміст фікоціаніну в клітині спіруліни. Вміст фікоціаніну в клітинах спіруліни може змінюватися в межах від 1 до 15% залежно від умов культивування. Визначення оптимальних параметрів культивування дозволить значно інтенсифікувати процес накопичення фікоціаніну. During the studies found that the results of spirulina cultivation at a red light not support data has a positive effect on the content of spirulina phycocyanin percentage in a cell. Content phycocyanin percentage of cells spirulina can range from 1 to 15% depending on cultivation conditions. Determination of optimal parameters cultivation will greatly intensify the accumulation of phycocyanin percentage.Документ Одержання йодованої біомаси спіруліни з використанням площинного аероліфтного фотобіореактора закритого типу(2000) Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович; Чернухіна, Л. О.Досліджувалось культивування спіруліни з підвищеним вмістом йоду. Культуру спіруліни вирощували в площинному аероліфтному фітобіореакторі закритого типу з товщиною шару суспензії 10 мм на модернізованому середовищі 22 л, температурі 30 0C, освітленні 5-7 тисяч люкс і постійній аерації. Йодид калію та гліцинмонойодацетат у концентрації 10 мг/л негативно впливають на ріст біомаси спіруліни. Гексагідрат йодиду кобальту при 7.5-10 мг/л забезпечує задовільний ріст спіруліни, вміст йоду (0.14-0.155 %), білку (59 %), каротиноїдів, та вітаміну B12 (з 0.9 до 1.8 %) Studied spirulina cultivation with a high content of iodine. Culture of Spirulina grown in planar aerolifted fitobioreaktor closed type with a layer thickness of 10 mm suspension at a refurbished environment 22 L, temperature of 30 0C, 5-7 thousand lux illumination and constant aeration. Potassium iodide and hlitsynmonoyodatsetat concentration 10 mg / L adversely affect the growth of Spirulina biomass. Iodide hexahydrate cobalt at 7.5-10 mg / l ensures satisfactory growth of spirulina, iodine (0.14-0.155%), protein (59%), carotenoids, and vitamin B12 (from 0.9 to 1.8%).