Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Мінеральне збагачення сироватки молочної як спосіб інтенсифікації ферментативних процесів(2023) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаТехнологічні підходи, що передбачають інтенсифікацію виробництва сироватки-коагулянта, як правило обмежуються використанням різноманітних органічних кислот, харчових добавок та вкрай обмежені. Удосконалення технології термокислотного м’якого сиру шляхом створення у ферментованому середовищі сприятливих умов для зростання молочнокислої мікрофлори. Technological approaches involving the intensification of serum-coagulant production are usually limited to the use of various organic acids, food additives and are extremely limited. Improvement of thermoacidic soft cheese technology by creating favorable conditions for the growth of lactic acid microflora in the fermented environment.Документ Використання демінералізованої молочної сироватки збагаченої Mn та Mg у виробництві січених напівфабрикатів(2018) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Рожко, Олександра Юріївна; Рувінський, Олександр Олександрович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаВ роботі визначались органолептичні та фізико-хімічні показники якості напівфабрикату. Для дослідження фізико-хімічних показників використовували загальноприйняті методики: визначення вмісту вологи, визначення рН, визначення вологозв’язуючої здатності м’яса та фаршів, визначення пластичності фаршу, а також дослідження виходу продукції порівняно з контролем. The work determines the organoleptic and physico-chemical parameters of the quality of the semi-finished product. For the study of physico-chemical parameters, common methods were used: determination of moisture content, determination of pH, determination of the moisture-binding capacity of meat and minced meat, determination of plasticity, as well as research of output as compared to control.Документ Використання сироватки молочної, збагаченої Mg і Mn, у технології хлібобулочних виробів(2016) Гільченко, Ганна Вікторівна; Білик, Олена Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаХлібобулочні вироби за частотою споживання перебувають на першому місці у людей всіх вікових груп. Підвищення харчової цінності хлібобулочних виробів збагаченням мінеральними речовинами, дозволить донести їх до самих широких верств населення, в тому числі - людей похилого віку. Bakery products in frequency of consumption are in first place people of all ages. Improving the nutritional value of bakery products enriched with minerals, will bring them up to the general population, including - the elderly.Документ Диспергування зважених частинок молочної сироватки під дією електроіскрових розрядів(НУХТ, 2012) Ардинський, Олексій Валерійович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Дашковський, Юрій Олександрович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Василів, Володимир ПавловичДосліджено вплив електроіскрових розрядів на диспергування білків молочної сироватки. Експериментально встановлено, що середній лінійний розмір частинок після оброблення при напрузі 45 кВ та 25 розрядів зменшується і не утворюється осад протягом 2-х діб. An influence of electric spark discharges on dispersion of whey protein is researched. It is experimentally established, the average linear dimension of the particles after processing at a voltage of 45 kV and 25 bits is reduced and the precipitate is not formed within 2 days.Документ Зміна працездатності білих щурів, що вживали сироватку молочну, оброблену електроіскровими розрядами(2013) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Киричок, Л. М.; Василів, Володимир ПавловичДосліджено впливсироватки молочної, що підлягала дії електроіскровихрозрядів, на працездатність білих щурів.Працездатність вивчали за загальноприйнятою методикою в умовах статичних навантажень. Критерієм фізіологічної активності сироватки була зміна адаптогенних показників тварин щодо рівня їх працездатності.Документ Дослідження мікробіологічних показників сироватки молочної, обробленої електроіскровими розрядами(2012) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Василів, Володимир ПавловичВивчено характер дії електроіскрового оброблення на мікроорганізми молочної сироватки (загальну кількість мікроорганізмів, плісняві гриби, дріжджі). A nature of electric-spark processing impact on microorganism in milk whey (total amount of microorganism, mould and yeast) is studied.Документ Електроіскрове оброблення як спосіб надання молочній сироватці споживчих характеристик під час виробництва напоїв(2011) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Ардинський, Олексій Валерійович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаВстановлена позитивна дія електроіскрового оброблення на сироватку молочну, яка забезпечує стабільність дисперсної системи за рахунок подрібнення частинок білку, і тим самим сприяє збереженню біологічної цінності, а також покращує мікробіологічні показники продукту.