Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 63
  • Ескіз
    Документ
    Використання методу БІЧ-спектроскопії для визначення вмісту олеїнової кислоти в насінні соняшнику
    (2017) Гуцало, Інна Володимирівна; Манк, Валерій Веніамінович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мазур, Дмитро
    Зразок соняшникового насіння з невідомою кількістю олеїнової кислоти та записавши його спектр відбивання, можна за ним провести порівняльний якісний аналіз й чітко визначити: більше чи менше у данному зразку міститься олеїнової кислоти у порівнянні з відомими записаними спектрами. A sample of sunflower seeds with an unknown amount of oleic acid and recording its reflection spectrum can be followed by a comparative, qualitative analysis and clearly defined: more or less this sample contains oleic acid in comparison with well-known recorded spectra.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз спектрів відбивання соняшникового насіння з різним вмістом олеїнової кислоти
    (2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Порівняльний аналіз спектрів відбивання в ближній інфрачервоній області обрушеного та необрушеного насіння соняшнику з різним вмістом олеїнової кислоти показав, що всі спектри за своїм характером досить подібні, але помітна різниця в рівні відбивання між низьким і високим вмістом олеїнової кислоти та те, що обрушене насіння, незалежно від сорту соняшника, має однаковий початковий коефіцієнт відбивання R, вищий за необрушені зразки. A comparative analysis of reflection spectra in the near infrared region of hulled and unrefined sunflower seeds with different contents of olein acid showed that all spectra are similar in nature, but there is a difference in the reflection level between low and high olein acid content that hulled seeds, independently from sunflower varieties, have the same initial reflectance R, higher than that of unrefined specimens.
  • Ескіз
    Документ
    Інфрачервоний аналіз спектрів високоолеїнового необрушеного насіння соняшника
    (2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Насіння соняшника є найпопулярнішою вітчизняною сировиною для виготовлення рослинної олії. Особливу цінність являє собою соняшникове насіння з високим вмістом олеїнової кислоти. Одним з актуальних завдань перед науковцями й виробниками стає аналіз даної сировини без використання хімічних методів. Альтернативою таким методам був запропонований метод ближньої інфрачервоної спектроскопії. Також був побудований спектр першої похідної відбивання, який показав більші відмінності у спектрах, проте не дав можливість зафіксувати певну довжину хвилі, що відповідає за наявність олеїнової кислоти у соняшниковому насінні. Sunflower is the most popular domestic raw materials for the production of vegetable oil. One of the urgent tasks for researchers and manufacturers is the analysis of this material without the use of chemical methods. An alternative to this method has been proposed a method of near-infrared spectroscopy. Also built the first derivative reflectance spectrum, which showed large differences in the spectra, but has not given an opportunity to fix a wavelength, that is responsible for the presence of oleic acid sunflower seeds.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення показників якості харчових продуктів неруйнівними методами
    (2015) Гуцало, Інна Володимирівна; Манк, Валерій Веніамінович
  • Ескіз
    Документ
    Використання природного мінералу глауконіту у виробництві косметичних емульсійних кремів
    (2013) Манк, Валерій Веніамінович; Лазаренко, Тетяна
    Емульсійні креми являють собою пряму емульсію типу «олія у воді», тому ці креми легко і швидко вбираються шкірою, не залишаючи жирного сліду. В запропонованій нами рецептурі в якості згущувача використовувалися розчини крохмалю різної температури. Emulsion creams are a direct emulsion type "oil in water" because these creams are easily and quickly absorbed by the skin without leaving a greasy track. In our proposed formula as a thickener used starch solutions of different temperatures.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики процесів змочуванння та просочування у харчових дисперсних системах
    (2014) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Точкова, Оксана Василівна
    Роль капілярних явищ у природі дуже велика. Ними зумовлено просочування рідини по тонких каналах у грунтах, рослинах, пористих матеріалах та тканинах, а дифузійні явища мають місце в різних технологічних розробках у промисловості. The role of capillary phenomena in nature is very great. They are caused by seepage of fluid channels in thin soils, plants, porous materials and fabrics, and diffusion phenomena occur in various technological developments in the industry.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка ефективних методів обробки харчових продуктів за допомогою імпульсного електричного поля
    (2014-01-20) Лебовка, Микола Іванович; Манк, Валерій Веніамінович
    Застосування імпульсного електричного поля призводить до вибіркового пошкодження клітинних мембран при відсутності руйнівного впливу на біологічні тканини. The use of pulsed electric field results in selective damage to cell membranes in the absence of disruptive effects on biological tissue.
  • Ескіз
    Документ
    Губна помада «Барви природи» на натуральній основі
    (2015) Залужна, Оксана; Манк, Валерій Веніамінович
    Новинкою на ринку декоративної косметики є помади, виготовлені з натуральної сировини, які відновлюють клітини шкіри, заживляють мікроскопічні тріщини губ, мають бездоганну консистенцію та різноманітну кольорову гамму. A novelty in the market of decorative cosmetics lipstick is made of natural ingredients that restore skin cells, microscopic heal cracked lips are impeccable consistency and variety of colors.
  • Ескіз
    Документ
    Розріджувачі на основі тваринних жирів для шоколадних композицій
    (2015) Черваков, Олег Вікторович; Манк, Валерій Веніамінович; Земелько, Марія Леонідівна
    Шоколадні композиції є багатокомпонентними сумішами, основними складовими яких є какао-масло, какао-терте, цукрова пудра. Для збільшення асортименту кондитерських виробів та покращення їх біологічної цінності в рецептури вводять різноманітні специфічні добавки. Для зниження в’язкості цих композицій та з метою економії какао-масла до складу додають поверхнево-активні речовини, які розріджують масу, тим самим, покращуючи її реологічні властивості. Chocolate is a multi-component mixture composition, the main components which is cocoa butter, cocoa mass, sugar powder. To increase the range confectionery and improving their biological value formulation is administered in a variety of specific supplements. To reduce the viscosity of the compositions and in order to save cocoa butter of the added surfactants, that a lot of thinning, thereby improving its rheological properties.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка безпеки сонцезахисних косметичних засобів
    (2015) Пещера, Любов Сергіївна; Манк, Валерій Веніамінович
    Косметичні сонцезахисні засоби, як і взагалі вся косметична продукція, що надається на ринку України, повинна бути безпечною для здоров'я споживачів в нормальних або достатньо передбачуваних умовах використання за призначенням. У доповіді висвітлено основні вимоги українського та європейського нормативного законодавства до косметичних продуктів, включаючи сонцезахисні засоби. Cosmetic sunscreen, same as all cosmetic products provided in Ukraine should be safe for consumers' health under normal or foreseeable conditions sufficient for their intended use. The report highlights the key requirements Ukrainian and European regulatory legislation to cosmetic products, including sunscreen.