Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Санітарно-гігієнічний контроль у закладах ресторанного господарства(2024) Корецька, Ірина Львівна; Масліков, Максим МихайловичОрганізація санітарно-гігієнічного контролю у закладах ресторанного господарства є фундаментальним підходом до забезпечення безпеки харчових продуктів, а організація суворого контролю за веденням технологічного процесу дає змогу мати чітке уявлення про можливі порушення. Таку систему контролю санітарно-гігієнічних показників приготування страв та утримання приміщень закладу ресторанного господарства необхідно розглядати на кожному етапі виробництва харчових продуктів і забезпечувати систематичний підхід до запобігання харчовим забрудненням та отруєнням. Процедури верифікації та валідації – останній крок санітарно-гігієнічного контролю. Ці операції допомагають забезпечити ефективність та надійність санітарно-гігієнічного контролю у ресторанному закладі.Документ Дослідження кріоскопічної температури плодовоягідного купажного напівфабрикату(2021) Польовик, Володимир Вікторович; Березова, Ганна Олександрівна; Корецька, Ірина Львівна; Масліков, Максим МихайловичДокумент Удосконалення дієтичних ягідних соусів(2023) Голобородько, Ірина Юріївна; Корецька, Ірина Львівна; Польовик, Володимир Вікторович; Масліков, Максим МихайловичРозглянуто питання спільного використання рослинної сировини у технології напівфабрикатів для подальшого використання в кулінарії та у технологіях соусів. Шляхом проведених експериментальних досліджень визначено технологічні режими приготування та зберігання купажних напівфабрикатів та солодких соусівДокумент Вплив відбору дифузійного соку на прибутковість бурякоцукрового виробництва(2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим МихайловичРозроблена модель дифузійного процесу та програма розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку і втрати цукрози у жомі. Новизна моделі полягає у представленні дифузійного процесу між буряковою стружкою і екстрагентом як масопровідності (утрудненої дифузії) у системах з твердою фазою. Такий підхід дозволяє враховувати додатково вплив наступних чинників: чистоту клітинного соку; структуру стружки; нелінійність масовіддачі від довжини ста грамів бурякової стружки; тривалість екстракції; пресування жому та повернення у дифузійний апарат потрібної кількості жомопресової води. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дозволяє прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від техніко-економічних умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва.Документ Підвищення ефективності охолодження соняшникової крупки(2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим Михайлович; Бойко, Володимир Олександрович; Самійленко, Сергій МиколайовичРозроблена математична модель та комп’ютерна програма розрахунку охолодження крупки до екстрактора, яка дозволила провести обчислювальний експеримент і встановити вплив способів та схеми системи охолодження, а також температури зовнішнього повітря на температуру крупки перед екстрактором. Розроблена система повітряного охолодження і знайдені оптимальні розміри оребрення транспортерів крупки. Рекомендовані до впровадження заходи по зменшенню температури крупки під час її транспортування до екстрактора дозволяють регулювати передбачений технологічним регламентом температурний режим за середньої температури найжаркішого місяця теплого періоду року.Документ Дослідження процесу заморожування сумішей для морозива з різним складом(2014) Колодзінський, Роман Ігорович; Масліков, Максим МихайловичВ даній доповіді досліджується питання розробки суміші морозива для діабетиків на основі цукорозамінників, таких як сорбітол. In this report, the question of development mix ice cream for diabetics based tsukorozaminnykiv such as sorbitol.Документ Математична модель процесу тепло- вологовиділення під час зберігання продукції у фрукто- овочесховищах(2014) Мотовильник, Андрій; Масліков, Максим МихайловичУ плодах і овочах, поміщених на зберігання, відбуваються різноманітні процеси: фізичні, біохімічні, хімічні. З хімічних процесів найбільш істотне значення мають виділення вологи і зміна температури (виділення теплоти) під час процесів дихання. Fruits and vegetables are placed in storage, there are a variety of processes: physical, biochemical, chemical. Since most chemical processes are significant allocation of moisture and temperature changes (heat release) during the process of respiration.