Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Сушена паприка — перспективна сировина для збагачення хлібних виробів(2024) Терлецька, Світлана Іванівна; Самойлюк, Леся Анатоліївна; Махинько, Валерій МиколайовичПаприка — це порошкоподібна приправа, яку виготовляють з висушеного і подрібненого червоного (болгарського) перцю. Вона є традиційним компонентом страв у багатьох народів, однак дослідження щодо можливості й перспектив використання її в промисловому хлібопеченні не проводилися. Вивчено вплив різних дозувань паприки на перебіг технологічного процесу і якість кінцевої продукції за прийнятими у галузі методикамиДокумент Оцінювання якості хліба з використанням елементів таксономічної кваліметрії(2020) Махинько, Валерій Миколайович; Бережна, Катерина ІгорівнаОцінювання якості хліба потребує визначення багатьох показників (органолептичних і фізико-хімічних). Жоден з них не характеризує якість достатньо повно, а деякі з показників не виражені у числовій формі. Тому доцільно використовувати комплексний показник якості. Для його спрощення (зменшення кількості складових) доцільно використовувати елементи таксономічної кваліметрії. Evaluation of the quality of bread requires the determination of many indicators (organoleptic and physico-chemical). None of them characterizes the quality fully enough, and some of the indicators are not expressed in numerical form. Therefore, it is advisable to use a comprehensive quality indicator. To simplify it (reduce the number of components), it is advisable to use elements of taxonomic qualimetry.Документ Формування системи контролю якості інноваційного продукту – сухарних брикетів(2019) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, Людмила ВасилівнаСухарний брикет – інноваційний продукт для туристичного і спортивного харчування. Для об’єктивного оцінювання якості готових виробів слід підібрати чи розробити відповідні методики. Запропоновано використання показників міцності та тривалості розмочування у воді. Наведено параметри визначення цих показників. Crumb briquette is an innovative product for tourist and sports nutrition. To objectively evaluate the quality of finished products, appropriate techniques should be selected or developed. It is suggested to use indicators of durability and duration of soaking in water. The parameters for determining these indicators are given.Документ Розрахунок повноцінності харчового білка за сучасними методиками(2019) Махинько, Валерій Миколайович; Бережна, Катерина ІгорівнаЕфективне збагачення харчових продуктів білком потребує наявності методик визначення біологічної цінності сировини і готових виробів. Проведено порівняння сучасних методик PDCAAS і DIAAS на прикладі суміші борошна пшеничного та кукурудзяного у співвідношенні 90:10. Показана перспективність використання цих методик для оцінювання якості харчового білка. Effective enrichment of food with protein requires the availability of methods for determining the biological value of raw materials and finished products. The modern PDCAAS and DIAAS techniques have been compared with the example of a mixture of wheat flour and corn in the ratio of 90:10. The prospect of using these techniques to evaluate the quality of food protein has been shown.Документ Вплив високобілкової рослинної сировини на якість хлібобулочних виробів з пшеничного борошна(2016) Черниш, Людмила Миколаївна; Махинько, Валерій МиколайовичВивчено вплив ізоляту рисового білка на основні органолептичні та фізико-хімічні показники якості високобілкового хліба. Показано доцільність сумісного внесення сухої пшеничної клейковини та ізоляту рисового білка. Якість виробів не знижується, а їх біологічна цінність значно зростає. The effect of rice protein isolate on the main organoleptic and physico-chemical quality indicators of high-protein bread was studied. The expediency of the joint introduction of dry wheat gluten and rice protein isolate is shown. The quality of products does not decrease, and their biological value increases significantly.Документ Показники хлібної крихти як сировини для сухарних брикетів(2017) Землинська, Марія Дмитрівна; Самбурський, Федір Гаврилович; Махинько, Валерій МиколайовичПредставлено результати вивчення фізичних характеристик хлібної крихти, яка може бути використана у технології сухарних брикетів. Одержані результати вказують на можливість виготовлення сухарних брикетів на існуючому харчоконцентратному та фармацевтичному обладнанні без суттєвих змін у технологічних режимах. The results of studying the physical characteristics of bread crumb that can be used in the technology of briquettes are presented. The obtained results indicate the possibility of making briquettes on the existing food concentrates and pharmaceutical equipment without significant changes in technological regimes.Документ Критерії класифікації білковмісних продуктів(2017) Махинько, Валерій Миколайович; Соколовська, Ірина Олександрівна; Самбурський, Федір ГавриловичРозглянуто критерії міжнародних та державних нормативних документів щодо класифікації харчових продуктів за вмістом білка: спільної програми ФАО/ВООЗ зі стандартів на харчові продукти «Кодекс Алиментаріус», технічного регламенту Євразійського економічного союзу (Митного союзу), рекомендацій Консультативних зборів експертів ФАО щодо оцінювання якості білка та проекту нового Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Показано, що на сьогодні не розроблено єдиного підходу до класифікації білковмісних продуктів. Більшість нормативних документів беруть до уваги лише кількість білка, хоча останні рекомендації ФАО пропонують враховувати і його біологічну цінність. The criteria of the international and state normative documents on the classification of food products on the protein content are considered: the FAO / WHO Common Food Standards Codex Alimentarius, the Technical Regulation of the Eurasian Economic Union (Customs Union), the recommendations of the FAO Expert Advisory Expert Meeting on the Quality of Protein and Draft new Law of Ukraine "On information for consumers on food products". It is shown that to date no uniform approach has been developed for the classification of protein containing products. Most normative documents only take into account the amount of protein, although FAO's latest recommendations also suggest that its biological value should be taken into account.Документ Розроблення рецептури зернового хліба, до складу якого входить неподрібнене зерно(2009) Чабала, Олег Васильович; Махинько, Валерій МиколайовичУ роботі досліджувалася можливість виробництва зернового хліба, до складу якого входить 10-60 % цілого зерна пшениці. Вказано на високі оздоровчі властивості розробленої продукції. We investigated the possibility of producing corn bread, which includes 10-60 % whole wheat. Are on high wellness properties of developed products.Документ Новий поліпшувач для хлібобулочних виробів з соєвими продуктами(2003) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Махинько, Валерій Миколайович; Савчук, Наталія Іванівна; Дробот, Віра ІванівнаПроведено порівняння поліпшувачів, які можуть бути використані в технології хліба з додаванням продуктів переробки сої. Показана доцільність використання поліпшувачів у кількості 0,01 % для підвищення якості готових виробів. Comparison of improvers, which can be used in technology of bread with the addition of products of processing of a soya. The expediency of using improvers in the amount of 0.1 % to improve the quality of finished products.