Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Аглютенова дієтотерапія в індустрії гостинності(2021) Бахмацька, Марія Олександрівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена БроніславівнаОбґрунтовано актуальність розроблення нових технологій безглютенової продукції та впровадження аглютенової дієтотерапії на підприємствах індустрії гостинності (загальнодоступних закладах ресторанного господарства та при готельних підприємствах).The urgency of development of new technologies of gluten-free products and introduction of gluten-free diet therapy at the enterprises of the hospitality industry (public restaurants and hotel enterprises) is substantiated.Документ Особливості організації безглютенового харчування для дітей з целіакією(2021) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичВстановлено, що з метою успішного дотримання безглютенової дієти дітьми з целіакією доцільним є заохочення та підтримка їх способу харчування членами родини та вихователями навчальних закладів, створення сприятливих умов для дієтотерапії вдома та поза його межами, що дасть можливість дітям повноцінно спілкуватися з однолітками. Крім цього, покращенню «якості життя дітей» сприятиме також впровадження безглютенового меню з дитячими стравами в закладах ресторанного господарства, що сприятиме розширенню контингенту їх споживачів.It has been established that in order to successfully follow a gluten-free diet for children with celiac disease, it is advisable to encourage and support their diet by family members and educators, creating favorable conditions for diet therapy at home and abroad, which will allow children to fully communicate with peers. In addition, the introduction of a gluten-free menu with children's dishes in restaurants will also improve the "quality of life of children", which will help expand the contingent of their consumers.Документ Перспективи використання яєчного білка як структуроутворювача в технології безглютенового хліба(2019) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичОбґрунтовано доцільність застосування яєчного білка в якості структуроутворювача в технології безглютенового хліба з метою покращення газоутримувальної здатності тіста та показників якості готових виробів. The expediency of the use of egg protein as a formulation in the technology of gluten-free bread has been substantiated in order to improve the gas-retaining capacity of the dough and quality indices of finished products.Документ Доцільність використання поверхнево-активних речовин у технології безглютенового хліба(2018) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичВстановлено доцільність покращення структурно- механічних показників якості безглютенового тіста та хліба шляхом застосування поверхнево-активних речовин. The expediency of improvement of structural and mechanical indicators of quality of gluten-free dough and bread by the use of surface-active substances.Документ Рисове борошно – перспективна сировина для виробництва безглютенового хліба(2017) Медвідь, Ірина Миколаївна; Федоренко, Юлія Олександрівна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичДосліджено вміст макро- та мікронутрієнтів в рисовому борошні та його фізико-хімічні і функціонально-технологічні властивості. Визначено, що борошно із зерна рису є джерелом повноцінного білка, широкого спектру вітамінів і мінеральних речовин, що робить його корисним для харчування людей всіх вікових категорій, в тому числі і хворих на целіакію. Розглянуто можливість використання рисового борошна в технології безглютенового хліба. The content of macro and micronutrients in rice flour and its physical, chemicaland functionally-technological properties. Determined that a flour from grain of rice is a source valuable protein, a wide range of vitamins and minerals, that does it useful to the food of people of all age categories, including for patients with celiac disease. The possibility of using rice flour for making gluten-free bread.