Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Нейронечіткі алгоритми для управління бродильним процесом в пивоварному виробництві(2019) Місюра, Максим ДмитровичЗапропонована комп’ютерно-інтегрована система управління виробництвом, де у вузлах верхніх рівнів буде відбуватися обробка ситуацій та вибір рішення на основі нейронечітких алгоритмів та сценарію з використанням різних обчислювальних ресурсів, в тому числі тих, що виконані в середовищі Matlab з Fuzzy logic Toolbox, ANFIS. A computer-integrated production management system is proposed where the top-level nodes will process situations and select solutions based on neural algorithms and scripts using various computational resources, including those executed in the Matlab environment with Fuzzy logic Toolbox, ANFIS.Документ Реалізація комп’ютерно-інтегрованого управління для хлібопекарського виробництва(2018) Місюра, Максим ДмитровичВ даній роботі запропоновано нове рішення задачі підвищення техніко-економічних показників функціювання хлібопекарського виробництва шляхом створення автоматизованої системи управління на основі інтелектуальних алгоритмів з урахуванням основних властивостей як складного об’єкта управління. In this paper, a new solution is proposed to increase the technical and economic performance of baking production by creating an automated control system based on intelligent algorithms taking into account the main properties as a complex control object.Документ Використання нейронечітких алгоритмів у хлібопекарному виробництві(2017-11-22) Тимохін, Денис Владиславович; Місюра, Максим ДмитровичОстаннім часом набувають популярності інтелектуальні системи управління системами автоматизації в якості приймання рішень або ж виконань вузького кола завдань. Серед різних методів та алгоритмів виділяють підходи з використанням нейронних, нечітких та нейронечітких алгоритмів. В роботі пропонується використання нейронечітких алгоритмів для вирішення проблем на лініях (ділянках) хлібопекарного виробництва. Очікуваним результатом по закінченню дослідження буде створена структура комп’ютерно-інтегрованого управління, розроблені алгоритми управління на базі нейронечітких систем. In recent years, intellectual automation control systems are becoming increasingly popular as decision-making or execution of a narrow range of tasks. Among the various methods and algorithms, approaches are selected using neural, fuzzy and neuron-fuzzy algorithms. The paper proposes the use of neuron-fuzzy algorithms to solve problems on the lines (areas) of baking production. Expected result at the end of the study will be created the structure of computer-integrated control system, developed management algorithms based on neuron-fuzzy systems.Документ Інтелектуальні алгоритми для управління технологічними процесами заморожування овочів(2017) Місюра, Максим ДмитровичВ даній роботі запропоновано нове рішення задачі підвищення техніко-економічних показників функціонування заморожування овочів шляхом створення автоматизованої системи управління на основі інтелектуальних алгоритмів з урахуванням основних властивостей як складного об’єкта управління. In this paper a new solution of the problem of increasing the technical and economic parameters of the freezing of vegetables is proposed by creating an automated control system based on intelligent algorithms taking into account the main properties as a complex control object.Документ Використання нейронечітких алгоритмів для управління процесами заморожування овочів(2016) Дриженко, Андрій Володимирович; Місюра, Максим ДмитровичДля вирішення проблем управління процесом заморожування овочів, а саме, позбутися жорстких алгоритмів управління, які не дають можливості досягти максимальної якості заморожених продуктів, використаємо нейронечіткі алгоритми для гнучкості системи управління які дадуть врахувати більшість якісних показників сировини підчас всього виробництва і зберегти максимальну кількість поживних речовин та вітамінів в готовій замороженій продукції. To solve the problems of controlling the process of freezing vegetables, namely, to get rid of rigid control algorithms that do not allow to reach the maximum quality of frozen products, we use neuronechitykie algorithms for the flexibility of the control system which will take into account most of the qualitative indices of raw materials during the entire production and maintain the maximum amount of nutrients and Vitamins in the finished frozen product.Документ Флікер-шумова спектроскопія для системи управління технологічними комплексами(2015) Місюра, Максим ДмитровичСутність флікер-шумової спектроскопії підходу полягає в приданні інформаційної значущості нерегулярно аналізованих сигналів - сплесків, стрибкам, зламів похідних різних порядків на кожному просторовому, тимчасовому або енергетичному рівнях ієрархічної організації досліджуваних систем. The essence of flicker noise spectroscopy approach is the importance attached to information regularly analyzed signals - bursts, jumps, breaks derivatives of different orders for each spatial, temporal or energy levels of the hierarchical organization of the systems.Документ Сучасна автоматизація технологічним комплексом виробництва пива(2014) Місюра, Максим ДмитровичСучасний стан у пивоварній промисловості характеризується застосуванням передових технологій, устаткування та мікропроцесорної техніки і комп'ютерних технологій. Разом з тим, відсутній комплексно-інтегрований підхід, не розглядається синергія процесів, не враховується невизначеність, в тому числі і ситуаційна. Все це приводить до зниження ефективності управління пивоварним виробництвом в порівнянні з витратами на ресурси, що використовуються. The current state of the brewing industry is characterized by the use of advanced technology, equipment and microprocessor technology and computer technology. However, no comprehensive, integrated approach is not considered a synergy process is not considered uncertainty, including situational. All this leads to lower efficiency of the brewing industry in comparison to the cost of resources.Документ Підсистема управління якістю в автоматизації хлібопекарської промисловості(2014) Місюра, Максим ДмитровичХлібопекарська промисловість, як одна із провідних галузей харчових виробництв. Якість сировини, що надходить на виробництво, повинна відповідати вимогам діючої нормативно-технічної документації. 3береження якості харчових продуктів, значною мірою залежить від виду i якості сировини, упакування i стану тари, транспортування і зберігання. Технологічна схема виготовлення хліба складається з шести етапів: прийом і зберігання сировини, підготовка сировини, приготування тіста, оброблення тіста, випічка, охолодження і зберігання.Хлебопекарная промышленность, как одна из ведущих отраслей пищевых производств. Bakery industry as one of the leading sectors of food production. The quality of incoming raw materials for production, must meet requirements of the applicable specifications and technical documentation. 3berezhennya Food Quality products largely depends on the type i as a raw material, packing condition i packaging, transport and storage. Technological scheme of making bread consists of six stages: receipt and storage of raw materials, training materials, dough, cutting dough, baking, cooling and storage.Документ Комп’ютерне моделювання структури лінійних електричних схем(1999) Місюра, Максим Дмитрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Коновалов, Костянтин Володимирович; Авдєєнко, В. В.Розглянута задача комп’ютерного моделювання електронних схем за паперовими версіями, застосування віртуальних приладів дослідження, побудови амплітудно-частотних та фазо-частотних характеристик, а також побудови та дослідження цифрових схем. The problem of computer simulation of electronic circuits for the paper version, the use of virtual instrumentation research, construction amplitude-frequency and phase-frequency characteristics and the construction and study of digital circuits.Документ Розроблення системи керування процесами виробництва пива(2005) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичРозглянуті задачі створення ієрархічних систем керування технологічними процесами виробництва пива. Considered tasks of creation of hierarchical control system by technological processes production of beer.