Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
53 результатів
Результати пошуку
Документ Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана АнатоліївнаАктивні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.Документ Захист підприємств харчової промисловості від біологічного зараження(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаЗбудники інфекційних хвороб можуть поширюватися, збільшуючи зону зараження, людьми, комахами, особливо кровососними, тваринами, гризунами, птахами. Ліквідація осередку біологічного ураження на харчових підприємствах проводиться за рішенням начальника цивільного захисту. The causative agents of infectious diseases can spread, increasing the zone of infection, by people, insects especially bloodsucking, animals, rodents, birds. Liquidation of center of biological infection on food enterprises conducted after the decision of chief of civil defence.Документ Екологічні проблеми від забруднення сміттям навколишнього середовища(2016) Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаДля переробки сміття найбільш широко застосовyються компостування, спалення і піроліз твердих побутових відxoдів. Особливо ефективне компостування в тих районах, де вміст органічних речовин у смітті значний і є потреба в добривах.Документ Вплив вихлопних газів на здоров’я виробничого персоналу(2017) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаВ статті були розглянуті наслідки інтенсивного зростання кількості автомобілів в усіх містах України повітря офісних та адміністративних приміщень, закладів торгівлі громадського харчування, забруднюються значною кількістю хімічних елементів та їх сполук. В Україні давно виникла потреба використання сучасних методів лабораторних досліджень якості повітря в приміщеннях. In the article there were the considered consequences ofintensive increase of amount of cars in all cities of Ukraine ofair of office and administrative apartments, establishments oftrade of public food consumption, contaminated by the far ofchemical elements and their connections. In Ukraine a long ago there was a requirement of the use ofmodern methods of laboratory researches of quality of air inapartments.Документ Безпека продовольчої сировини та харчових продуктів(2017) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаВ тезах було розглянуто захист харчової сировини, напівфабрикатів, готової продукції, води на об'єктах харчової промисловості є одним з основних завдань ЦЗ в умовах надзвичайних ситуацій для переробних підприємств. Заходи щодо захисту продуктів харчування можна об'єднати в такі групи: організаційні; інженерно-технічні; заходи захисту сировини харчової продукції за допомогою тари, пакування, захисних покриттів та санітарно-профілактичні. In theses, securing of food raw material, ready-to-cook foods, prepared products, water was considered for the objects of food industry is one of basic tasks of civil defence in the conditions of emergencies for reprocessors. Measures in relation to defence of foodstuffs can be united in such groups: organizational; technical; measures of defence of raw material of food products by means of container, packing, sheeting and sanitary-prophylactic.Документ Вплив вихлопних газів на здоров'я виробничого персоналу(2017) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаВ статті були розглянуті наслідки інтенсивного зростання кількості автомобілів в усіх містах України повітря офісних та адміністративних приміщень, закладів торгівлі громадського харчування, забруднюються значною кількістю хімічних елементів та їх сполук. В Україні давно виникла потреба використання сучасних методів лабораторних досліджень якості повітря в приміщеннях. The article examined the effects of intensive growth of the number of cars in all cities of Ukraine in the air of office and administrative premises, public catering establishments, and contaminated by a significant number of chemical elements and their compounds. In Ukraine, it has long been necessary to use modern methods of laboratory research of air quality in the premises.Документ Охорона праці та техніка безпеки в готельно-ресторанному комплексі(2017) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаНещасні випадки підлягають розслідуванню, якщо вони призвели до втрати працівником працездатності на один робочий день чи більше або до необхідності переведення потерпілого на іншу (легшу) роботу не менше, ніж на один робочий день; у разі зникнення, а також настання смерті працівника під час виконання ним трудових (посадових) обов’язків. Accidents are subject to investigation if they resulted in the loss of an employee's ability to work for one business day or more, or to the need to transfer the victim to another (easier) work for at least one working day; in case of disappearance, and also death of an employee during performance of his labor (official) duties.Документ Організація оповіщення персоналу і відвідувачів у разі виникнення надзвичайної ситуації в закладах готельно-ресторанного комплексу(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаІнформування про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру і наявну обстановку – одне з найважливіших завдань цивільного захисту України. Information on the threat and occurrence of an emergency of anthropogenic and natural character and the current situation is one of the most important tasks of civil protection of Ukraine.Документ Підвищення безпеки закладів готельно-ресторанного комплексу(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаПожежна безпека включає в себе систему пожежної сигналізації у всіх приміщеннях готельно-ресторанного комплексу, засоби пожежогасіння, пожежні рукави, вогнегасники, засоби евакуації (пожежні сходи), а також регулярне навчання персоналу. Fire safety includes a fire alarm system in all premises of the hotel and restaurant complex, fire extinguishing means, fire hoses, fire extinguishers, means of evacuation (fire steps), as well as regular training of the personnel.Документ Радіація приходить на допомогу консервації продуктів харчування(2016) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаВ роботі досліджено вплив радіаційної стерилізації на мікроорганізми. Розглянуто способи отримання іонізуючого випромінювання,а також використання інфрачервоного випромінювання для нагріву продуктів, пастеризації, сушки, копчення, дезінфекції. Досліджено за літературними джерелами, що вплив радіаційної стерилізації харчових продуктів не викликає токсикологічної небезпеки, не створює інших звичних для стерилізації проблем і відповідає вимогам стандартів. The effect of radiation sterilization on microorganisms is researched in this article. The methods of obtaining ionizing radiation and the use of infrared radiation for heating products, pasteurization, drying, smoking, disinfection, are considered in the publication. According to the literature review sources is found out that the effect of radiation sterilization of food products does not causes toxicological hazards or other problems during sterilization and meets the requirements of standards.