Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
19 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективність наномодифікування природного матеріалу для очищення води у лікеро-горілчаному виробництві(2019) Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана ІванівнаВстановлено перспективність модифікування природного шунгіту для виробництва лікеро-горілчаної продукції, що дасть змогу підвищити ефективність очищення води. The prospect of modification of natural shungite for the production of alcoholic beverages has been established, which will allow to increase the efficiency of water purification.Документ Застосування фільтрувального завантаження на основі природного опалу у підготовці води для напоїв(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія Вікторівна; Шевченко, Ілля ВолодимировичДосліджено та встановлено ефективность застосування під час кондиціювання води для виробництва напоїв досліджуваного фільтрувального завантаження природного опалу в одно- та багатостадійних системах фільтрації для попереднього та остаточного механічного фільтрування, часткової денітрифікації та знезалізнення.Документ Використання мінералів при підготовці води для виробництва напоїв(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено процес зброджування квасного сусла культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10 при використанні сорбційних матеріалів на стадії водопідготовки. Вода оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Встановлено оптимальну температуру бродіння досліджених зразків при використанні дріжджів раси Saccharomyces cerevisiae МП-10. The process of fermentation of kvass whiskey by yeast culture of Saccharomyces cerevisiae MP-10 was studied with the use of sorption materials at the stage of water treatment. Water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. The optimum fermentation temperature of the investigated samples was determined using yeast of the Saccharomyces cerevisiae MP-10 race.Документ Застосування фільтрувально-сорбційних матеріалів під час знезалізнення та деманганації технологічної води у виробництві лікеро-горілчаної продукції(2010) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна ІванівнаДосліджено гранульоване бітумінозне активне вугілля марки Centaur та штучні кристалічні цеоліти марок Crystal-Right 100 та Crystal-Right 200 під час знезалізнення та деманганації води у лікеро-горілчаному виробництві. Питомий об’єм очищеної води, об./об.: Centaur – 700, Crystal-Right 100 – 1000, Crystal-Right 200 – 1200 при цьому ступінь регенерації для: Centaur становить 55 - 60%, Crystal-Right 100 та Crystal-Right 200 становить 90 – 95%.Документ Дослідження іонітів для видаляння органічних сполук з технологічної води у виробництві лікеро-горілчаної продукції(2009) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичВстановлено ефективність видалення органічних сполук з технологічної води для лікеро-горілчаного виробництва крупнопористими іонітами-органопоглиначами марок Purolite А500Р та Purolite А860 становить 80-98 % у порівняні з активним вугіллям марки Фільтрасорб F-300 (контрольний зразок) – 50-90 %. Ступінь регенерації становить 90-95% у порівнянні з активним вугіллям – до 40 %. The efficiency of removing organic compounds from technological water for the distillery production of large porous organoleptic ion exchangers of the brands Purolite A500P and Purolite A860 is 80-98% compared to the active charcoal of the brand Filtrazorb F-300 (control sample) - 50-90%. The degree of regeneration is 90-95% compared to activated carbon - up to 40%.Документ Дослідження вуглецевих мікропористих матеріалів для удосконалення технології готування води у виробництві напоїв(2007) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичДосліджено активні вуглецеві мікропористі матеріали марок Сullar D та Centaur у порівнянні з Фільтрасорб F-300 (контрольний зразок). Встановлено, ресурс досліджуваних вуглецевих мікропористих матеріалів при очищуванні води від органічних домішок, який становить: Сullar D - не менше ніж 1300, Centaur - не менше ніж 1200, Фільтрасорб F-300 – 1000 обємів підготовленої води на обєм адсорбенту. The active carbon microporous materials of the Cullar D and Centaur grades were compared with the Filter Sorb F-300 (control sample). The resource of investigated carbon microporous materials in water purification from organic impurities is established, which is: Cullar D - not less than 1300, Centaur - not less than 1200, Filter sorbent F-300 - 1000 volumes of prepared water on the volume of adsorbent.Документ Підготовка води для ферментованих напоїв(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено вплив води питної та підготовленої різними способами на процес зброджування квасного сусла. Встановлено, що вода, оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Для дослідних зразків, у порівнянні з контролем, тривалість бродіння скоротилась в середньому на 13 %. Найбільш інтенсивно процес бродіння відбувався при використанні води, обробленій в послідовності клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь при температурі 34 0С. The influence of drinking water and prepared by different methods on the process of fermentation of kvass wort is investigated. It was established that water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. For experimental samples, compared to control, the fermentation time was reduced by an average of 13%. The most intensive process of fermentation occurred when using water, treated in a sequence klinoptilolit, active coal, rock crystal at a temperature of 34 0С.Документ Підготовка води для виробництва пива(2014) Павленко, Наталія Василівна; Долгошеєва, Юлія; Хомічак, Любомир Михайлович; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено технологію доочищення питної води з метою видалення солей жорсткості природними збагаченими глинами та шунгітом. Встановлено, що найбільш ефективним сорбентом для пом’якшення води є збагачена глина. Її застосування дозволяє знизити жорсткість води у 1,8…2,5 рази. Conducted research purification of drinking water to remove hardness salts enriched with natural clays and schungite. Found that the most effective sorbent for water softening is enriched with clay. Its use can reduce water hardness of 1.8 ... 2.5.Документ Комплексне очищення води для виробництва лікеро-горілчаної продукції спеціальним фільтрувальним завантаженням(2015) Шевченко, Ілля Володимирович; Чмуневич, Павло Федорович; Олійник, Світлана ІванівнаВода для виробництва лікеро-горілчаної продукції повинна бути очищена від солей жорсткості, домішок заліза, марганцю і органічних сполук природного походження. Метою даної роботи було дослідження спеціального фільтрувального завантаження «Organic® MULTISORB» та можливості його застосування у водопідготовці для лікеро-горілчаного виробництва. Water for production of alcoholic beverages needs to be cleaned from salts, impurities of iron, manganese and organic compounds of natural origin. The aim of this work was to study special filter download "Organic® PRIORITY" and its application in water treatment for alcoholic production.Документ Використання сорбційних матеріалів при підготовці води для виробництва хлібного квасу(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичОснову будь-якого безалкогольного напою складає вода, яка відіграє життєво важливу роль в організмі людини. Сучасні підприємства виробляють різні освіжаючі, тонізуючі, вітамінізовані та інші напої до складу яких входять корисні людині складові.Однією з найважливіших проблем розвитку безалкогольної галузі є підвищення якості продукції, її маркетингової конкурентоспроможності. В сучасних економічних умовах цього можна досягти шляхом впровадження сучасної технології водопідготовки для приготування квасу. The basis of any soft drink is water, which plays a vital role in the human body. Modern enterprises produce a variety of refreshing, tonic, vitamin and other drinks which include such useful components. One of the major problems of the development of the soft drinks industry is to increase the quality of the product, its marketing competitiveness. In the current economic conditions this can be achieved by introducing modern water purification technology for the production of kvass.