Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження бактеріостатичних властивостей соняшникової олії, обробленої софорою японською
    (2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Соняшникова олія, оброблена плодами софори японської, проявляє бактеріостатичну дію відносно до Еscherichia coli та Staphylococcus Aureus. Це свідчить про можливість її використання з метою пригнічення життєдіяльності патогенної мікрофлори та підвищення терміну зберігання харчових продуктів. Sunflower oil, processed fruits of Sophora Japanese manifests bacteriostatic effect against Escherichia coli to and Staphylococcus Aureus. This suggests the possibility of its use in the inhibition of pathogenic life and increase the shelf life of foods.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинних олій підвищеної біологічної цінності у закладах ресторанного господарства
    (2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Запропонована технологія забезпечує не тільки більш повний перехід у олію з рослинної сировини гідрофільних біологічно активних речовин, а й речовин середньої полярності, що дозволяє отримати новий продукт з поліпшеними властивостями. The proposed technology provides not only a complete shift in oil of plant material hydrophilic bioactive substances and substances and medium polarity, which provides a new product with improved properties.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання софори японської для збагачення олієжирових продуктів
    (2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна
    Використання софори японської в олієжировій промисловості в якості антиоксиданта дозволить покращити якісний склад жировмісних продуктів. Use of Sophora Japanese in oil and fat industry as antioxidants will improve the quality of the fat-containing products.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу спиртоводної суміші на бактеріостатичні властивості рослинної сировини під час отримання олійних екстрактів
    (2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Проведені дослідження впливу попереднього оброблення спиртоводною сумішшю рослинної сировини на ступінь її мікробіологічного забруднення під час отримання олійний екстрактів. The theses contains experimental researches of the effect of preprocessing with alcohol plant materials on degree of its microbiological contamination during the production of oil extracts.
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги щодо вмісту токсичних речовин у соняшниковій олії в Україні та ЄС
    (2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Представлено порівняльний аналіз вимог щодо вмісту токсичних елементів, пестицидів та харчових добавок в олії соняшниковій встановлених в Україні (ДСТУ 4492:2005 «Олія соняшникова. Технічні умови») та країнах ЄС (Codex Stan 210-1999 “Codex standard for named vegetable oil”). Presents comparative requirement analysis on the content of toxic elements, pesticides and food additives in sunflower oil established in Ukraine (DSTU 4492:2005 "Sunflower oil. Specifications") and the EU (Codex Stan 210-1999 “Codex standard for named vegetable oil”).
  • Ескіз
    Документ
    Методика визначення загальної антиоксидантної активності олії
    (2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Представлено результати експериментальних досліджень з розроблення методики для визначення загальної антиоксидантної активності рослинних олій. The results of experimental researches concerning development of method for the determination of total antioxidant activity of vegetable oils are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Софора японська як джерело антиоксидантів для олієжирової промисловості
    (2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    У статті розглянуто можливість продовження терміну зберігання рослинних олій збагаченням їх біологічно активними речовинами софори японської. The possibility of expiration date prolongation of vegetable oils enriched by Sophora japonica biologically active compounds is considered in the article .
  • Ескіз
    Документ
    Технологія отримання олійного екстракту з софори японської як джерела біологічно активних речовин
    (2011) Усатюк, Світлана Іванівна; Пелехова, Любов Сергіївна
    У статті представлена технологія отримання олійного екстракту софори японської. In the article the technology of Sophora japonica oil extract is presented.