Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 90
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов екстракції люцерни та мікроелементний склад отриманого екстракту
    (2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. В листі люцерни міститься вісім ессенціальних або незамінних амінокислот, що не синтезуються людським організмом. Завдяки наявності сапонінів люцерна здатна знижувати рівень холестерину в крові. Люцерна – одна з небагатьох рослин, яка має в своєму складі природній фтор, що накопичується в тканинах зубів. Важливим питанням є визначення оптимальних умов проведення екстракції для ефективного проведення процесу. А також актуальним є питання наявності важких металів у отриманому екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка фахівців хімічної промисловості в ключі технічного регламенту на косметичну продукцію
    (2022) Подобій, Олена Валеріївна
    Національний університет харчових технологій – це потужний навчально-науковий комплекс, до складу якого входить 11 фахових коледжів по всій Україні, 3 філії та 2 Інститути післядипломної освіти. Для забезпечення якості підготовки фахівців випускові кафедри університету мають договори про співпрацю з підприємствами харчової, хімічної, фармацевтичної та біотехнологічної промисловості, проектними і науково-дослідними установами.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника
    (2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшника
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мікроелементного складу екстракту люцерни методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. Актуальним є питання наявності важких металів у екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вмісту флаваноїдів в естрактах череди багатолистої
    (2022) Кордон, Крістіна Олександрівна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Враховуючи багатий хімічний склад череди, доцільно провести визначення вмісту флаваноїдів, ґрунтуючись на яких можна визначити перспективи їх використання в косметичних та харчових продуктах.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології отримання гуміарабіку (Е414)
    (2021) Теребило, Олена Анатоліївна; Подобій, Олена Валеріївна
    Гуміарабік має природне походження, займає провідне місце у світі по експорту необробленої продукції, характеризується своєю багатофункціональністю та застосовується у різних галузях промисловості (харчовій, косметичній, фармацевтичній). Проявляє властивості структуроутворювача, емульгатора, стабілізатора, текстуруючого агента, а також є харчовим волокном, яке застосовують у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Розробка технології отримання гуміарабіку високого ступеня очищення для забезпечення потреб постійно зростаючого ринку харчової та косметичної промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мікроелементного складу екстракту тютюну методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт тютюну широко використовується у різних галузях промисловості, адже у своєму складі він містить багато активних компонентів. Проте постає питання щодо його безпечності
  • Ескіз
    Документ
    Технологія отримання комплексу біологічно активних речовин із листя базиліку
    (2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури стосовно властивостей листя базиліку та розглянуто ефективні способи і методи вилучення біологічно активних сполук з рослинної сировини із застосуванням системного підходу.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні способи отримання екстракту тютюну
    (2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд літератури та розглянуто методи отримання екстракту тютюну як перспективного інгредієнту для косметичних, фармацевтичних та парфумерних засобів
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення властивостей олійних екстрактів орегано
    (2022) Криштоф, Валентина Олегівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Використані теоретичні та експериментальні методи дослідження. Органолептичні властивості олійного екстракту вивчені за методикою сенсорного аналізу через показники зовнішнього вигляду, запаху та інтенсивності запаху, кольору і консистенції. Визначено густину олійного екстракту пікнометричним методом, кислотне та пероксидне числа методом індикаторного титрування.