Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
40 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження оптимальних умов екстракції люцерни та мікроелементний склад отриманого екстракту(2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичЕкстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. В листі люцерни міститься вісім ессенціальних або незамінних амінокислот, що не синтезуються людським організмом. Завдяки наявності сапонінів люцерна здатна знижувати рівень холестерину в крові. Люцерна – одна з небагатьох рослин, яка має в своєму складі природній фтор, що накопичується в тканинах зубів. Важливим питанням є визначення оптимальних умов проведення екстракції для ефективного проведення процесу. А також актуальним є питання наявності важких металів у отриманому екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.Документ Підготовка фахівців хімічної промисловості в ключі технічного регламенту на косметичну продукцію(2022) Подобій, Олена ВалеріївнаНаціональний університет харчових технологій – це потужний навчально-науковий комплекс, до складу якого входить 11 фахових коледжів по всій Україні, 3 філії та 2 Інститути післядипломної освіти. Для забезпечення якості підготовки фахівців випускові кафедри університету мають договори про співпрацю з підприємствами харчової, хімічної, фармацевтичної та біотехнологічної промисловості, проектними і науково-дослідними установами.Документ Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника(2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшникаДокумент Визначення мікроелементного складу екстракту люцерни методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичЕкстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. Актуальним є питання наявності важких металів у екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.Документ Розробка технології отримання гуміарабіку (Е414)(2021) Теребило, Олена Анатоліївна; Подобій, Олена ВалеріївнаГуміарабік має природне походження, займає провідне місце у світі по експорту необробленої продукції, характеризується своєю багатофункціональністю та застосовується у різних галузях промисловості (харчовій, косметичній, фармацевтичній). Проявляє властивості структуроутворювача, емульгатора, стабілізатора, текстуруючого агента, а також є харчовим волокном, яке застосовують у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Розробка технології отримання гуміарабіку високого ступеня очищення для забезпечення потреб постійно зростаючого ринку харчової та косметичної промисловості.Документ Визначення мікроелементного складу екстракту тютюну методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичЕкстракт тютюну широко використовується у різних галузях промисловості, адже у своєму складі він містить багато активних компонентів. Проте постає питання щодо його безпечностіДокумент Технологія отримання комплексу біологічно активних речовин із листя базиліку(2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор ВолодимировичПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури стосовно властивостей листя базиліку та розглянуто ефективні способи і методи вилучення біологічно активних сполук з рослинної сировини із застосуванням системного підходу.Документ Інноваційні способи отримання екстракту тютюну(2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд літератури та розглянуто методи отримання екстракту тютюну як перспективного інгредієнту для косметичних, фармацевтичних та парфумерних засобівДокумент Розробка технології харчової добавки на основі сухого яєчного білка(2021) Можейко, Андрій Артемович; Подобій, Олена ВалеріївнаОднією з основних функціональних характеристик гелів є його міцність. Міцність гелю є мірою властивостей яєчного гелеутворюючого білка, саме тому її визначають на виробництві. Чим однорідніша структура гелю, тим краща його стійкість до механічного впливу. Визначення міцності гелю проводили за допомогою аналізатора текстури TMS−Pilot.Документ Дослідження піноутворюваної здатності в дитячих шампунях з екстрактом череди багатолистої(2022) Кордон, Крістіна Олександрівна; Подобій, Олена ВалеріївнаНа підставі отриманих даних літературно-патентного пошуку для розробки дитячого піномийного засобу з екстрактом череди багатолистої, була обрана низка сучасних дитергентів: Magnesium laurylethsulfate (70%), Cocoamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Glyceryl Stearate. Використовуючи їх можна підібрати правильне співвідношення компонентів, аби не шкодити та не подразнювати дитячу шкіру голови. Проводили визначення органолептичних та фізико-хімічних показників 4 зразків шампуню з різним вмістом Magnesium laurylethsulfate (70%) та Cocoamidopropyl Betaine згідно із затвердженою методикою.