Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Використання тваринних білків в технології ковбасних виробів
    (2015) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Неводюк, Ірина Валентинівна; Шведюк, Дмитро Анатолійович; Міщук, М. М.
    Найбільш поширеним шляхом вирішення технологічних завдань м'ясопереробної є застосування різноманітних комбінацій харчових добавок, що дозволяють цілеспрямовано регулювати функціональні характеристики м’ясних систем. Тваринні білки - це натуральні продукти, виробництво яких засновано на термічних (знежирення, зневоднення) та механічних (подрібнення) процесах. The most common way to solve technological problems m'yasopererobnoyi is the use of different combinations of food additives that allow purposefully regulate functional characteristics of meat. Animal proteins - are natural products whose production is based on thermal (degreasing, dehydration) and mechanical (grinding) process.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясомісткі функціональні продукти
    (2015) Котляр, Євген Олександрович; Топчій, Оксана Анатоліївна; Полумбрик, Максим Олегович
    Останні досягнення науки про харчування свідчать, що деякі специфічні фізіологічні функції організму можна моделювати і оптимізувати за допомогою харчового статусу і таким чином знизити ризик захворювань і зміцнити здоров’я. Тому, так звана функціональна їжа користується попитом у споживачів і цей сегмент харчової індустрії стрімко розвивається. Функціональні м’ясомісткі продукти, що відповідають потребам споживачів, мають оптимальне співвідношення жирних кислот і стійкі до ліпідного окиснення. Recent advances nutritional science shows that some specific physiological functions of the body can be modeled and optimized using nutritional status and thus reduce the risk of disease and improve health. Therefore, the so-called functional food demand in this segment of consumers and the food industry is developing rapidly. Functional m'yasomistki products that meet the needs of consumers with the optimal ratio of fatty acid and lipid oxidation resistant.
  • Ескіз
    Документ
    Погляд на хімічну освіту згідно вимог Болонського процесу
    (2006) Полумбрик, Максим Олегович; Іщенко, Віра Миколаївна; Буряк, Надія Іванівна; Тилтіна, Людмила Іванівна
    Розглянуто проблеми, які мають місце, при впровадженні кредитно-модульної системи навчання. The problems of the introduction of ECTS system reviewed.
  • Ескіз
    Документ
    Кредитно-модульна система: старт зроблено
    (2006) Іщенко, Віра Миколаївна; Полумбрик, Максим Олегович; Шапошнікова, Ілона Михайлівна
    Розглянуто впровадження кредитно-модульної системи навчання при вивченні хімічних дисциплін. We consider the introduction of ECTS system in the study of chemical discip lines.
  • Ескіз
    Документ
    Ферум у забезпеченні здорового харчування та подоланні залізодефіцитних тенденцій
    (2014) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович
    Ферум (Fe) — «будівельник гемоглобіну», котрий необхідний для життєдіяльності як рослинного, так і тваринного організму. Ферум накопичується в печінці, селезінці та кістковому мозку у вигляді білка феритину, який сприяє утворенню гемоглобіну в міру необхідності. Низький рівень феритину в крові вказує на наявний дефіцит заліза. Iron (Fe) - «builder hemoglobin", which is necessary for life as vegetable and animal body. Iron accumulates in the liver, spleen and bone marrow as ferritin protein that promotes the formation of hemoglobin as needed. Low levels of ferritin in the blood indicates an existing iron deficiency.
  • Ескіз
    Документ
    Цинк в організмі людини та продукти харчування
    (2014) Совко, Марина Станіславівна; Полумбрик, Максим Олегович
    В 1961 році вперше було описано випадки дефіциту цинку у молодих іранців доктором Прасад. Ці люди були схожі на карликів, їхня шкіра була вкрита висипами, статеві органи були недорозвинені, а печінка та селезінка збільшені, також вони страждали на залізодефіцитну анемію. Лікування проводилося солями цинку і отримані позитивні результати зацікавили багатьох вчених щодо розв'язання проблеми лікування дефіциту цинку в організмі людини. In 1961, was first described cases of zinc deficiency in young Iranians Dr. Prasad. These people are like dwarfs, their skin was covered with rashes, genitals were underdeveloped, and liver and spleen are enlarged, they also suffered from iron deficiency anemia. Treatment was conducted salts of zinc and positive results of many scientists interested in solving the problem of treatment of zinc deficiency in humans.
  • Ескіз
    Документ
    Соління м'яса в барабанних масажерах
    (2014) Коваль, Ольга Андріївна; Полумбрик, Максим Олегович
    Значним попитом у населення користуються солоні м'ясні вироби. Їх технологія базується на складних процесах при яких на сировину діє зовнішній фактор різноманітної природи. Процес засолювання м'яса можна розглядати як фільтраційно-дифузійне насичення шматка розчином солі. Сіль проникає у товщу м'яса дуже повільно, тому для прискорення цього процесу шматок періодично деформують, використовуючи різні фізичні методи одним з методів інтенсифікації найчастіше є механічний вплив насичення м'яса розчином солі, а також циклічне деформування - масажування. Оптимізувати процес масажування можна шляхом механічної дії - ударом. A significant demand from the population use salted meat products. their technology is based on complex processes in which raw material has external factor of various nature. The process of salting meat can be regarded as filtration and diffusion saturation piece brine. Salt penetrates into the thickness meat very slowly, so to speed up this process periodically piece deform using various physical methods one method intensification often the mechanical effects of saturation meat brine, and cyclic deformation - massaging. Streamline the process can be achieved by massaging mechanical action - strike.
  • Ескіз
    Документ
    Молоко як джерело заліза, зв'язаного білками
    (2014) Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Антонюк, Олена Володимирівна
    Збагачення харчових продуктів є поширеним методом, що використовують для доставки важливих мінералів в необхідних кількостях для споживача. Через хімічну реакційну здатність мінералів в збагачених продуктах виникає багато технологічних проблем. Enrichment of food is a common method used for delivery of essential minerals in adequate quantities for the consumer. Because of the chemical reactivity of minerals in fortified foods, there are many technological problems.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні м'ясомісткі продукти: стан і перспективи
    (2014) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Хоменко, Юлія Олександрівна; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна
    Останні досягнення науки про харчування свідчать, що деякі специфічні фізіологічні функції організму людини можна оптимізувати за допомогою харчового статусу і таким чином зменшити ризик захворювання. Тому, так звана, функціональна їжа користується попитом у споживачів і цей сегмент харчової індустрії стрімко розвивається.
  • Ескіз
    Документ
    Гіпоелементоз заліза в організмі людини і його наслідки
    (2014) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович
    Ускладнення умов життєдіяльності людини за рахунок екологічного і психоемоційного навантаження, сидячого способу життя, урбанізація призвели до зміни харчового статуса, який характеризується збільшенням в раціоні продукції промислового виробництва, в якій в процесах технологічної обробки сировини зменшується кількість мікронутрієнтів. Complications conditions of human life through the ecological and emotional stress, sedentary lifestyle, urbanization led to changes in nutritional status, which is characterized by an increase in the diet of industrial production, in which the processes of technological processing of raw materials reduces the number of micronutrients.