Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу знебарвлення мальтозних сиропів
    (2014) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Мальтозні сиропи застосовують в різних галузях харчової промисловості для покращення смакової якості та структури продуктів, збільшення терміну їх зберігання, регулювання ступеню солодкості, а також при виробництві продуктів дієтичного і дитячого харчуванні та в медицині, оскільки мальтоза не є алергеном. Maltose syrup used in different sectors of the food industry to improve the taste quality and structure of products, longer storage, regulation of the degree of sweetness, as well as the production of dietary and baby food and medicine as maltose is not an allergen.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження умов ферментативного гідролізу крохмалю з метою отримання сиропів для пивоваріння
    (2010) Донець, О. С.; Бондарець, О. В.; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Досліджено особливості гідролізу крохмалю з метою отримання мальтозних сиропів схожих за складом вуглеводів до пивного сусла. Встановлено, що для цього необхідно використовувати комплекс зцукрюючих ферментних препаратів β-амілази та глюкоамілази. The features of the hydrolysis of starch to produce maltose syrups carbohydrate composition close to the beer wort. Found that this is necessary to use complex saccharifying enzyme preparations β-amylase and glucoamylase.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних умов очищення гідролізатів крохмалю флокулянтами та природними сорбентами
    (2009) Розборський, Є. В.; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Досліджено можливість застосування різних флокулянтів та природних сорбентів для видалення залишків неклейстеризованого та ретроградованого крохмалю, а також білкових речовин із гідролізатів крохмалю. The possibility of using different flocculants and natural sorbents for removal of retrograded starch and ungelatinized, as well as proteins of starch hydrolysates.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження дії флокулянтів та природних сорбентів щодо видалення нерозчинних домішок із гідролізатів крохмалю
    (2009) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Розборський, Є. В.; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Шляхом визначення швидкості фільтрування та ефекту очищення сиропів проведено порівняльну оцінку ефективності використання сорбентів та флокулянтів на етапі попереднього видалення завислих речовин. By determining the rate of filtration and purification effect syrups comparative assessment of the effectiveness of using sorbents and flocculants in pre-hung remove substances.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація технологічних параметрів виробництва високомальтозної патоки
    (2008) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Кириченко, В. В.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Розборський, Є. В.
    Розроблено математичну модель, яка описує вплив вхідних параметрів процесу: дозування β-амілази, пуллуланази, грибної α-амілази, місця введення грибної α-амілази, загальної тривалості зцукрювання на накопичення мальтози в гідролізатах. Визначено оптимальні технологічні параметри процесу. Розроблено математичну модель процесу очищення гідролізатів від жиро-білкового комплексу за допомогою флокулянта “Полідез” та встановлено його оптимадьні параметри. A mathematical model that describes the effect of the input parameters of the process: dosing β-amylase, pullulanase, α-amylase, mushroom, mushroom site of injection α-amylase, the total duration of saccharification on the accumulation of maltose in the hydrolysates. The optimal technological parameters of the process. A mathematical model of the process of cleaning hydrolysates from fat-protein complex using flocculant "Polidez" and set its optimal parameters.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способу очищення мальтозних сиропів від жиро-білкового комплексу
    (2007) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Розборський, Є. В.; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Розглянуто питання очищення гідролізатів від жиро-білкового комплексу флокулянтами полідез, аквадез, біодез, які в основі мають діючу речовину полігексаметиленгуанідин. Внаслідок дії флокулянтів жиро-білковий комплекс гідролізатів швидко коагулює і легко осаджується при центрифугуванні. В результаті значно підвищується швидкість фільтрування мальтозних гідролізатів. The question of cleaning hydrolysates from fat-protein complex flocculants polidez, aquadez, biodez which contain the active substance based polyhexamethyleneguanidine. As a result of flocculants fat-protein complex hydrolysates coagulates quickly and easily precipitated by centrifugation. As a result, significantly increases the rate of filtration maltose hydrolyzate.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу дозування ферменту на кінетику зцукрювання мальтозних сиропів
    (2006) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Вивчено кінетику ферментативного зцукрювання розрідженої суспензії кукурудзяного крохмалю в залежності від дозування ферменту β-амілази для отримання мальтозних продуктів. Встановлено динаміку зростання мальтозного еквіваленту зі збільшенням концентрації ферменту. Отримані графічні залежності дозволяють визначити оптимальні кількості ферменту β-амілази для процесу зцукрювання крохмалю. Визначено якісний склад мальтозних сиропів, отриманих в ході зцукрювання при різних дозуваннях ферменту. Проаналізовано методики визначення амілолітичної, зцукрюючої і глюкоамілазної активності ферментів. The kinetics of enzymatic saccharification of thinned corn starch slurry depends on dosing of the enzyme β-amylase to obtain a maltose product. Established growth dynamics maltose equivalents with increasing enzyme concentration. The resulting graphic dependences allow us to determine the optimal amount of the enzyme β-amylase for starch saccharification process. Defined qualitative composition of maltose syrups obtained during saccharification enzyme at different dosing. Analyzed methods for determining amylolytic, and saccharifying glucoamylase enzyme activity.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних умов ферментативного розріджування крохмалю для виробництва мальтозних сиропів
    (2005) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Тихонюк, А. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Вивчено технологічні умови ферментативного розріджування крохмалю для подальшого зцукрювання до мальтози. Визначено витрати ферменту та концентрацію крохмальної суспензії на стадії розріджування, скореговано методику визначення мальтазної активності зцукрюючого ферменту. Розроблено заходи для усунення ретроградації крохмалю після першого етапу гідролізу та досліджено умови підготовки гідролізату до подальшого зцукрювання. Technological conditions studied enzymatic liquefaction of starch for subsequent saccharification to maltose. Defined fuel enzyme and starch slurry concentration on the liquefaction step, adjusted method of determining maltasie saccharifying enzyme activity. Measures have been developed to eliminate the starch retrogradation after the first stage of hydrolysis and investigated conditions of preparation of the hydrolyzate to the subsequent saccharification.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних умов кристалізації ангідридної глюкози
    (2004) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Досліджено вплив ряду чинників (температури, в’язкості, чистоти, кількості затравки, ступеню пересичення розчину) на кінетику кристалізації ангідридної глюкози. The influence of several factors (temperature, viscosity, purity, quantity of seed, the degree of supersaturation of the solution) on the crystallization kinetics of glucose anhydride.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу мутаротації на швидкість кристалізації глюкози
    (2003) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Григоренко, Л. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Виявлено вплив мутаротації глюкози на швидкість її кристалізації в умовах технологічного процесу з використанням кислотно-ферментативного гідролізу крохмалю. Отримані залежності швидкості мутаротації глюкози від температури дозволяють зкорегувати температурний режим кристалізації гідратної глюкози у виробництві. The influence on the rate of glucose mutarotation its crystallization process conditions using the acid-enzyme hydrolysis of starch. The resulting dependence of the rate of glucose mutarotation allow to adjust the temperature of crystallization temperature regime hydrated glucose production.