Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
31 результатів
Результати пошуку
Документ Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана АнатоліївнаАктивні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.Документ Захист підприємств харчової промисловості від біологічного зараження(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаЗбудники інфекційних хвороб можуть поширюватися, збільшуючи зону зараження, людьми, комахами, особливо кровососними, тваринами, гризунами, птахами. Ліквідація осередку біологічного ураження на харчових підприємствах проводиться за рішенням начальника цивільного захисту. The causative agents of infectious diseases can spread, increasing the zone of infection, by people, insects especially bloodsucking, animals, rodents, birds. Liquidation of center of biological infection on food enterprises conducted after the decision of chief of civil defence.Документ Організація оповіщення персоналу і відвідувачів у разі виникнення надзвичайної ситуації в закладах готельно-ресторанного комплексу(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаІнформування про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру і наявну обстановку – одне з найважливіших завдань цивільного захисту України. Information on the threat and occurrence of an emergency of anthropogenic and natural character and the current situation is one of the most important tasks of civil protection of Ukraine.Документ Підвищення безпеки закладів готельно-ресторанного комплексу(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаПожежна безпека включає в себе систему пожежної сигналізації у всіх приміщеннях готельно-ресторанного комплексу, засоби пожежогасіння, пожежні рукави, вогнегасники, засоби евакуації (пожежні сходи), а також регулярне навчання персоналу. Fire safety includes a fire alarm system in all premises of the hotel and restaurant complex, fire extinguishing means, fire hoses, fire extinguishers, means of evacuation (fire steps), as well as regular training of the personnel.Документ Основні напрямки оцінки стійкості функціонування підприємств у надзвичайних ситуаціях(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаНадзвичайні ситуації, можуть виникати на території України і оказувати негативний вплив на функціонування підприємств і життєдіяльність населення у мирний і воєнний час. Emergencies can occur in Ukraine and pretend negative impact on the functioning of enterprises and livelihood in peacetime and wartime.Документ Розроблення заходів з евакуації виробничого персоналу в закладі ресторанного господарства при виникненні надзвичайних ситуацій(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаДля безпечної діяльності і організації належних умов функціонування закладу ресторанного господарства важливим є створення системи цивільного захисту, метою якої є гарантування безпеки та захисту працівників та відвідувачів закладу харчування, території та довкілля від наслідків можливих надзвичайних ситуацій (НС). For safe operation and proper conditions for the functioning of the institution restaurants important to create a civil defense system, which aims to ensure the safety and security of employees and visitors of dining areas and the environment from the effects of possible emergencies (NA).Документ Розробка плану організації проведення евкуаційних заходів на підприємствах м’ясо-молочної промисловості(2015) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаОднією з особливостей сьогодення є висока фізична та психологічна напруга при вирішенні всіх життєвих завдань, у тому числі і в процесі виробництва. Таку напругу, зокрема, створюють умови навколишнього середовища, інформаційна насиченість нашого буття, підвищена емоційність взаємовідносин та сприйняття різних ситуацій на підприємствах. Разом з тим в окремих випадках виникають ситуації, за яких підприємства, та їхні працівники піддаються серйозному впливу досить напружених, майже критичних обставин, які характеризуються високим рівнем загрози їхньому здоров’ю, життю та діяльності. One of the features of today is high physical and psychological stress in solving all life problems, including during production. This tension, in particular, create environmental conditions, information richness of our being, increased emotional relationships and perceptions of different situations in the workplace. However, in some cases, there are situations in which enterprises and their workers are exposed serious impact quite intense, almost critical circumstances, which are characterized by a high level of threat to their health, life and work.Документ Ризики виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса ПетрівнаПідприємства харчової промисловості можуть бути віднесені до потенційно-небезпечних об’єктів, оскільки на них можуть виникати аварії, вибухи, пожежі, викид небезпечних хімічних речовин. Розрізняють легкі, середні, важкі та особливо важкі аварії. The food industry can be attributed to dangerous objects, as they may have accidents, explosions, fires, release of hazardous chemicals. There are light, medium, heavy and especially severe accidents.Документ Дії персоналу підприємства молочної галузі при ліквідації аварійних ситуацій(2014) Данилко, Олена; Слободян, Ольга ПетрівнаНа підприємствах молочної галузі для створення необхідного режиму охолодження і підтримки параметрів виробничого процесу як холодоагент використовують аміак. Суміш парів аміаку з повітрям при об'ємному співвідношенні 15-28% вибухонебезпечна. In the dairy industry to create the desired mode of cooling and maintaining the parameters of the production process using ammonia as a refrigerant. A mixture of ammonia vapors to the air with a volume ratio of 15-28% volatile.Документ Альтернативна енергетика на Україні(2014) Римарчук, Євгенія Олегівна; Слободян, Ольга ПетрівнаВикористання біомаси та біопалива, енергії вітру, морів і океанів, енергетики вторинного використання вихідного тепла є ефективними і безпечними джерелами енергії, завдяки яким Україна може не тільки задовольняти власні потреби, а й сприяти покращенню екологічної ситуації та збереженню довкілля в цілому. Biomass and biofuels, wind, seas and oceans, energy reuse the original heat is effective and safe sources of energy, by which Ukraine can not only meet its own needs but also contribute to the improvement of environmental and preservation of the environment as a whole.