Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування інструментів Lean-мислення для релокації операторів ринку харчової продукції під час повномасштабного вторгнення(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Пащенко, Богдан СергійовичАвторами показано, що застосування Lean-мислення у процесі релокації виробничих потужностей допомагає операторам ринку харчової продукції зменшити втрати, пов’язані з їх переміщенням та логістичними викликами, зберегти або навіть підвищити ефективність виробничих процесів у нових екстремальних умовах, підвищити гнучкість та адаптивність компанії до непередбачуваних змін на ринку, оптимізувати витрати і запаси, зосередивши ресурси на ключових виробничих процесах, що, в свою чергу, доводить дієвість його інструментів для підприємств харчової галузі, які стикаються з подібними викликами під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.Документ Забезпечення контролю якості та безпечності продукції бурякоцукрового виробництва(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЦукрова промисловість — це одна з найдавніших галузей харчової промисловості. Цукор є важливою складовою харчового раціону людей і використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. Його якість і безпечність цукру визначаються відсутністю шкідливих домішок. У дослідженні використано загальнонаукові методи, а також проаналізовано новітні праці науковців у сфері безпечності харчових продуктів у цукровій промисловості.Документ Хімія ізатину та його похідних(2023) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій ІвановичЗ’ясовано, що ізатин є реакційно здатною речовиною, що при взаємодії з ароматичними та гетероциклічними діамінами утворює багатоциклічні сполуки, які здатні до різних ціанінових конденсацій з утворенням поліметинових барвників.Документ Модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетил яблучної кислоти(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій ІвановичКрохмаль один з найбільш використовуваних полісахаридів в харчовій промисловості, але його фізико-хімічні властивості не завжди відповідають умовам технологічного процесу. Модифікація крохмалю дозволяє змінювати ці властивості та створювати нові матеріали. В результаті реакції відбувається ацилування крохмалю в 2-му положенні глюкопіранозних кілець.Документ Експертиза свинини на початкових етапах виробництва м’ясних продуктів(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Пащенко, Богдан СергійовичУ роботі досліджено, що за затвердженою технологією отримання свинини виділяють 12 основних етапів, включаючи реалізацію сировини у роздрібній торгівельній мережі. З 12-ти етапів виділяються 10, під час проведення яких можливе виникнення різного роду ризиків - виокремлено 10 критичних контрольних точок. Усі три групи ризиків (фізичні, хімічні, біологічні) притаманні етапам зберігання, транспортування та реалізації. Найбільш поширеним ризиком є біологічний, виникнення який притаманний всім 10-ти критичним контрольним точкам.Документ Потенціометричне визначення Са2+ в молоці(2023) Сокол, Єва Віталіївна; Квітковська, Надія ПетрівнаВ тезах проаналізовано інформацію навчальних, наукових, довідкових джерел, а також різних інтернет-ресурсів щодо солей Кальцію в молоці та їх визначення методом прямої потенціометрії за допомогою іон-селективних електродів. Головною перевагою методу прямої потенціометрії з використанням Са-ІСЕ є його зручність, портативність, простота та експресність: тривалість аналізу визначається часом пробопідготовки, оскільки час самого вимірювання займає не більше 1-2 хв.