Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
27 результатів
Результати пошуку
Документ Органічне виробництво в Україні і світі в контексті забезпечення сталого розвитку(2019) Хоменко, Вікторія Русланівна; Соломка, Ольга МиколаївнаОбґрунтовано необхідність трансформації сільськогосподарських товаровиробників на органічні методи господарювання. Розкрито сутність органічного сільського господарства як поняття, що охоплює всі системи землеробства, що ґрунтуються на природних засобах і ресурсах, що враховують природні потреби рослинного і тваринного світу, навколишнього природного середовища, основною метою якого виступає процес виробництва екологічної (органічної) продукції, засвідченої міжнародними і національними екологічними сертифікатами. Проаналізовано переваги розвитку ринку продукції органічного сільського господарства в Україні.Документ Міжнародні практики управління персоналом на підприємствах харчової індустрії і український HR-менеджмент(Соломка, О. М. Міжнародні практики управління персоналом на підприємствах харчової індустрії і український HR-менеджмент / О. М. Соломка // Public communication in science: philosophical, cultural, political, economic and IT context : Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the International Scientific and Practical Conference, May 15, 2020. – Houston, USA: European Scientific Platform, 2020. – Vol. 1. – Р. 76-77., 2020) Соломка, Ольга МиколаївнаРозглянуто особливості міжнародних практик управління персоналом в харчовій індустрії та їх локальну адаптацію. Розкрито загальноекономічні фактори впливу на реформування українського HR-менеджменту. Проаналізовано можливості адаптації світових практики управління персоналом в харчовій промисловості і створення вітчизняної моделі.Документ Використання ефективних поведінкових поштовхів як інструмент управління людськими ресурсами(2020) Соломка, Ольга МиколаївнаРозглянуто можливості застосування принципів поведінкової економіки в сфері управління людськими ресурсами. Обґрунтовано вплив поведінкових поштовхів на поведінку персоналу. Сформульовано принцип органічного поєднання методів поведінкового впливу та очікувань працівників.Документ Здоров’я населення як основа розвитку людського капіталу(2020) Соломка, Ольга МиколаївнаРозглянуто залежність економічної ефективності виробництва від величини і якості людського капіталу, успадкованого з позицій освіти, культури і, в першу чергу, здоров’я.Документ Теоретичні аспекти міжнародного та порівняльного HR-менеджменту в аграрній сфері(2019) Соломка, Ольга МиколаївнаРозширення міжнародних зв’язків українського бізнесу диктує необхідність підготовки сучасних HR-менеджерів, здатних здійснювати ділові контакти в умовах міжкультурного бізнес-середовища. Багатонаціональні корпорації світового аграрного сектору намагаються знайти належний баланс між ефективністю глобально стандартизованого підходу до управління персоналом та ефективністю адаптації практики управління персоналом до місцевого контексту.Документ Становлення та розвиток міжнародної політичної економії(2019) Соломка, Ольга МиколаївнаРозглянуто етапи еволюції міжнародної політекономії, визначено предмет її дослідження. Обґрунтовано необхідність дослідження мегатрендів сучасного економічного розвитку, що стали серйозним викликом для економічної науки і сформували нові вектори економічних досліджень, економічної політики та господарської практики.Документ Економіко-соціальні аспекти розвитку вітчизняної харчової промисловості(2019) Кундєєва, Галина Олексіївна; Соломка, Ольга МиколаївнаДосліджено сучасний стан та розвиток вітчизняної харчової промисловості, визначено її соціальне спрямування. Розкрито специфіку державного регулювання ринку харчових продуктів та проблему органічного та виваженого поєднання адміністративних і економічних методів державного регулювання. Запропоновано розширити важелі державного регулювання харчової промисловості соціально-культурними – формуванням культури здоров’я та здоров’язберігаючої поведінки людини, що забезпечить створення відповідного попиту на ринку продовольства.Документ Розвиток економіки та суспільства в умовах четвертої промислової революції(2020) Мельник, Анна Володимирівна; Соломка, Ольга МиколаївнаПроаналізовано економічний потенціал четвертої промислової революції. Розкрито вплив розвитку технологій на ситуацію на ринку праці. Визначено пріоритетні напрямки розвитку економіки України.Документ Концепція сталого інклюзивного економічного зростання(2020) Шиліна, Вікторія Юріївна; Соломка, Ольга МиколаївнаРозкрито сучасні тренди, що визначають глобальний розвиток. Поняття інклюзивного розвитку розглянуто як нова економічна модель, спрямована на створення збалансованої соціально-економічної системи з урахуванням соціальної рівності, факторів навколишнього середовища і природних ресурсів.Документ Розвиток внутрішнього продовольчого ринку в Україні(2020) Сладкомьодова, Вікторія Сергіївна; Соломка, Ольга МиколаївнаРозглянуто чинники попиту і пропозиції на продовольчому ринку. Оцінка потенціалу попиту з урахуванням рекомендованих норм споживання продуктів харчування виявила незбалансованість середнього раціону харчування, потреба задовольняється лише по хлібу і хлібобулочних виробів, картоплі, цукру, олії рослинної.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »