Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз харчової та біологічної цінності здобного пісочного печива, збагаченого олією обліпихи та порошком глоду(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гедзюк, Вікторія ОлександрівнаВикористання обраних джерел функціональних інгредієнтів практично не змінило харчову та енергетичну цінність здобного пісочного печива, але суттєво поліпшило його біологічну цінність. Харчовий продукт став функціональним за вмістом таких нутрієнтів, як харчові волокна, вітаміни А, Е, В2, В9 та β-каротин. Завдяки використанню олії обліпихи продукт набув виражених антиоксидантних властивостей, а завдяки внесенню порошку глоду став джерелом харчових волокон.Документ Особливості процесу подрібнення насіння льону при створенні снеків оздоровчого призначення(НУХТ, 2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Шумчук, Андрій МиколайовичРозроблення технологій комплексного перероблення та повного використання компонентів насіння льону - це актуальний сучасний напрям створення харчових продуктів нового покоління із заданим хімічним складом та властивостями. Була запропонована технологія отримання фракції оболонок з високим вмістом лігнанів і борошна на основі перероблення насіння льону олійного.Документ Обґрунтування вибору порошку глоду та олії обліпихи для виробництва пісочного печива(2019) Гедзюк, Вікторія Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаПорошок глоду та олія обліпихи при внесенні до рецептури печива у кількості близько 10% від маси борошна та масла відповідно, зможуть покращити харчову та біологічну цінність традиційного продукту. Створене печиво матиме більший вміст мікро- та макронутрієнтів, матиме антиоксидантні властивості, сприятиме кращому травленню, матиме позитивну дію на серцево-судинну систему. Hawthorn powder and sea buckthorn oil, when added to a cookie recipe in an amount of about 10% by weight of flour and oil, respectively, can improve the nutritional and biological value of a traditional product. The created cookies will have a higher content of micro- and macronutrients, will have antioxidant properties, promote better digestion, and have a positive effect on the cardiovascular system.Документ Розроблення способу виробництва пудингу на основі кисломолочного сиру та гречаного борошна(2018) Прут, Зоя Юріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаРозроблена технологія дозволяє отримати пудинг, збагачений гречаним борошном, керобом і корицею, який характеризується високими показниками якості та органолептичними властивостями, а також має оздоровчу спрямованість. Такий продукт можна рекомендувати до споживання людям усіх вікових категорій, особливо корисним він буде для геродієтичного харчування. Регулярне споживання пудингу дозволить покращити мінералізацію кісток, роботу шлунково-кишкового тракту, функціонування серцево-судинної та антиоксидантної систем організму людини. Запропонована технологія збагачення сирно- зернового пудингу відповідає сучасним тенденціям розроблення продукції для здорового харчування. The developed technology allows you to get a pudding rich in buckwheat flour, carbohydrates and cinnamon, which is characterized by high quality and organoleptic properties, as well as a healthier orientation. Such a product can be recommended for use by people of all ages, especially useful for hero-nutritional purposes. Regular consumption of pudding will improve the mineralization of bones, the functioning of the gastrointestinal tract, the functioning of the cardiovascular and antioxidant systems of the human body. The proposed technology of enrichment of curd-and-corn pudding corresponds to modern trends in the development of products for healthy eating.Документ Удосконалення технології сиркової пасти, збагаченої пряно-ароматичною сировиною(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Хрупчик, Анна ВасилівнаМетою роботи є удосконалення технології сиркової пасти, збагаченої часником, кропом та насінням кунжуту, стабілізованої внесенням агар-агару. Було визначено оптимальне співвідношення рослинних компонентів і молочної основи, що забезпечують максимальне наближення вмісту амінокислот у продукті до еталонного білку, високі значення інтегрального скору нутрієнтів, а також приємні органолептичні властивості. На підставі вивчення фізико-хімічних і органолептичних показників рослинних компонентів розроблені рецептура та спосіб виробництва сиркової пасти оздоровчого призначення. The aim of the work is to improve the technology of curd paste, enriched with garlic, dill and sesame seeds, stabilized by making agar-agar. It was determined the optimal ratio of plant components and dairy base, providing the maximum approximation of the content of amino acids in the product to the reference protein, high values of the integral nutrient rate, as well as pleasant organoleptic properties. Based on the study of physico-chemical and organoleptic indicators of plant components, a formulation and method for the production of health-improving curd paste has been developed.Документ Удосконалення технології печінкового паштету оздоровчого призначення з комбінованим складом сировини(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Ярош, Наталія ВолодимирівнаРозроблено новий печінково-рослинний продукт із модифікованим білковим та вуглеводним складом, який є джерелом білку, макро- і мікроелементів, інуліну. Він має високу харчову і біологічну цінність, а завдяки пребіотичним властивостям може бути віднесений до категорії продуктів оздоровчого та профілактичного призначення. A new liver-plant product with modified protein and carbohydrate composition, which is a source of protein, macro- and microelements, inulin, has been developed. It has a high nutritional and biological value, and due to its prebiotic properties it can be classified as a healthy and preventive product.Документ Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення(2019) Коберник, Інна Віталіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаБіологічно активні речовини бузини чорної в основному представлені фенольними сполуками, тому мають різнобічну лікувально-профілактичну дію: здатні підвищувати імунітет, зв’язувати вільні радикали, зміцнювати судини серця та мозку. Ягідне пюре може використовуватись для збагачення харчових середовищ ессенціальними нутрієнтами та підвищення їх антиоксидантних властивостей. Biologically active substances of the black elderberry are mainly represented by phenolic compounds, therefore they have a versatile therapeutic and prophylactic effect: they can improve immunity, bind free radicals, strengthen the heart and brain vessels. Berry puree can be used to enrich food environments with essential nutrients and enhance their antioxidant properties.Документ Перспективи створення пастили лікувально-профілактичного призначення(2019) Коберник, Інна Віталіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаФізіологічна дія пастили «Яблуко-бузина» полягає у тому, що пектинові речовини забезпечують виведення з організму пестицидів, іонів важких металів, радіоактивних елементів, не порушуючи при цьому природного бактеріологічного балансу організму. Комплекс БАР бузини, який в основному представлений фенольними сполуками, забезпечить антиоксидантну дію продукту. The physiological effect of the apple-elderberry paste is that pectic substances excrete pesticides, heavy metal ions, and radioactive elements from the body without disturbing the body’s natural bacteriological balance. The complex Elder BAS, which is mainly represented by phenolic compounds, will provide an antioxidant effect of the product.Документ Дослідження впливу порошку аронії на фізико-хімічні показники тіста та житньо-пшеничного хліба(2017) Хрупчик, Анна Василівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВикористання порошку аронії для збагачення житньо-пшеничного хліба дозволяє не тільки збільшити вміст корисних біологічно активних речовин, а й скоротити тривалість бродіння тіста на 30 хвилин. Фізико-хімічні та органолептичні показники хліба, збагаченого порошком аронії, знаходилися в межах значень, встановлених нормативною документацією, що свідчить про їх високу якість. The use of powdered aronia to enrich the rye-wheat bread allows not only to increase the content of useful biologically active substances, but also reduce the duration of the fermentation of the dough for 30 minutes. The physicochemical and organoleptic parameters of bread rich in aronia powder were within the limits set by normative documentation, which testifies to their high quality.Документ Використання порошку з ягід горобини при виробництві булочок(2017) Телетьон, Леся Василівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВнесення порошку червоноплідної горобини сприяє скороченню терміну дозрівання тіста, уповільненню процесу черствіння булочок. Готові вироби мають високі органолептичні показники, підвищений вміст β-каротину та харчових волокон. The introduction of powdered rowan helps reduce the maturation period of the dough, slowing down the process of drawing buns. Finished products have high organoleptic characteristics, high content of β-carotene and food fibers.