Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції змін споживчих уподобань на ринку харчових продуктів
    (2022) Страшинська, Лариса Володимирівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сімкін, Давід Олександрович
    Проаналізовано стан споживання продуктів харчування в динаміці протягом 2012–2019 років та визначено споживчі уподобання за зазначений період. Окреслено зміни у попиті у зв’язку із розвитком онлайн замовлень та швидкою доставкою. Визначено тенденції в зміні прихильностей споживачів щодо переходу від калорійної їжі до здорового харчування. The state of food consumption in the dynamics during 2012–2019 is analyzed and consumer preferences for the specified period are determined. Changes in demand due to the development of online orders and fast delivery are outlined. Trends in changing consumer preferences for the transition from high-calorie to healthy eating have been identified.
  • Ескіз
    Документ
    Світові тенденції розвитку ринку харчових продуктів
    (2020) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Оцінено вітчизняний ринок харчових продуктів з огляду на основні проблеми і тенденції розвитку. Досліджено основні тренди і напрями розвитку світового ринку харчових продуктів на основі даних міжнародних аналітичних компаній. Акцентовано увагу на аналізі кондитерського ринку та напрямах діяльності вітчизняних кондитерських підприємств в напрямку розширення інвестування та впровадження інноваційних моделей розвитку. The domestic food market is assessed taking into account the main problems and development trends. The main trends and directions of development of the world food market are studied on the basis of data of international analytical companies. Emphasis is placed on the analysis of the confectionery market and areas of activity of domestic confectionery enterprises in the direction of expanding investment and implementation of innovative development models.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями державного регулювання продовольчого ринку
    (2021) Страшинська, Лариса Володимирівна; Худолій, Діана Юріївна
    На основі положень нормативно-законодавчої бази регулювання конкуренції на споживчому ринку обґрунтовано, що різні продовольчі ринки потребують відповідних засобів державного впливу, які повинні охоплювати три напрями: правовий, стимулюючий та адміністративний. Засоби впливу кожного з цих напрямів повинні застосовуватись державою відповідно до особливостей розвитку окремого продовольчого ринку з урахуванням специфіки галузі. Based on the provisions of the regulatory framework for competition in the consumer market, it is substantiated that different food markets need appropriate means of state influence, which should cover three areas: legal, incentive and administrative. The means of influencing each of these areas should be used by the state in accordance with the peculiarities of the development of a particular food market, taking into account the specifics of the industry.
  • Ескіз
    Документ
    Світові тенденції формування культури споживання харчових продуктів
    (2019) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Проаналізовано ринок харчових продуктів з точки зору споживчих вподобань, визначено світові тенденції формування культури споживання з урахуванням прискорення оперативності обслуговування, акцентовано увагу на взаємопроникнення роздрібних мереж, ресторанів і сервісів. The food market is analyzed from the point of view of consumer preferences, the world tendencies of formation of culture of consumption taking into account acceleration of efficiency of service are defined, attention is focused on interpenetration of retail networks, restaurants and services.
  • Ескіз
    Документ
    Нарощування інноваційного потенціалу як фактор стратегічного розвитку підприємств продовольчого ринку
    (2009) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Обгрунтовано необхідність переходу галузей харчової промисловості на інноваційний шлях розвитку, визначено сутність інноваційного потенціалу, методичні підходи щодо рівня його оцінки та ефективність використання в галузі. The necessity to move food industry in innovation way of development, the essence of innovation potential, methodological approaches to the evaluation of its use and effectiveness in the field
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми поширення генетично модифікованої продукції на вітчизняних продовольчих ринках
    (2008) Страшинська, Лариса Володимирівна; Цишевский, Володимир Григорович
  • Ескіз
    Документ
    Загальні тенденції розвитку ринку харчових продуктів в Україні
    (2005) Страшинська, Лариса Володимирівна