Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Основні характеристики харчових продуктів для спецконтингентів(2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМетою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про особливості харчових продуктів і їхню роль у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя спецконтингентів відповідно до рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека. Необхідного рівня функціональних інгредієнтів у раціонах для спецконтингентів можна досягти лише комбінуванням харчових продуктів на м’ясній, молочній, зерновій основах, із використанням лікарської сировини. Тому харчові продукти для спецконтингентів повинні посісти статус спеціальних і отримати належну підтримку у їх виробництві та реалізації. The purpose of this work is to summarize current information about the features of food and their role in ensuring high standards of health and quality of life of special contingents in accordance with the recommendations of experts of the World Health Organization in terms of problem-oriented approach to implementing the basic principles of nutrition: quality, efficiency, security. The required level of functional ingredients in the diets for special contingents can be achieved only by combining foods on a meat, dairy, grain basis, using medicinal raw materials. Therefore, food products for special contingents should take the status of special and receive appropriate support in their production and sale.Документ Перспективи використання листя подорожника у виробництві оздоровчих харчових продуктів(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Головченко, ЮліяСучасна наука підтвердила лікувальні властивості більшості рослин, уточнила і в багатьох випадках розширила галузь їх використання. Розширення нового відгалуження медицини - фітотерапії - викликає необхідність детального вивчення нетрадиційних лікувальних засобів, у тому числі і з метою їх використання у харчових технологіях. Листя подорожника великого використовується при лікуванні алергій, захворювань нирок, печінки, жовчного міхура, гіпертонії. Modern science has confirmed the healing properties of most plants, clarified and in many cases expanded field of use. Expansion of the new branch of medicine - herbal medicine - necessitates detailed study of unconventional remedies, including to be used in food technology. Plantain leaves are used to treat allergies, kidney disease, liver, gall bladder, hypertension.Документ Дослідження амінокислотного складу біофортифікованого мінеральними елементами зерна вівса(2015) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаВажливою умовою отримання сировини для виробництва оздоровчих продуктів на основі рослинних матеріалів з оптимальним вмістом мінеральних речовин є повне забезпечення рослин мікро- та макроелементним живленням, яке використовується рослинами для побудови свого організму та накопичення біокомпонентів. Метою роботи є отримання зернової сировини з підвищеним вмістом есенціальних мінеральних елементів як основи виробництва широкого спектру харчових продуктів для корегування раціонів населення України і запобігання виникненню та розвиткові аліментарних мікроелементов. An important condition for obtaining raw materials for health products based on plant materials with optimal mineral content is a complete software makroelementnym plants and micro power used by plants to build his body and the accumulation of bio-components. The aim is to obtain grain raw material with high content of essential mineral elements as the basis of the production of a wide range of food rations for adjustment of Ukraine's population and prevent the development of nutritional and microelementosis.Документ Інновації у технологіях оздоровчих продуктів(2014) Сімахіна, Галина ОлександрівнаОдним із найважливіших завдань розвитку економіки України є всебічно обґрунтована та практично забезпечена політика інноваційного розвитку промисловості. Створення конкурентоспроможного комплексу зумовило розроблення та впровадження Концепції державної промислової політики, основним принципом якої визначено перехід промисловості на інноваційний тип розвитку. Реалізація цієї Концепції нерозривно пов'язана з необхідністю здійснення інноваційних процесів в діяльності підприємств, що насамперед потребує вирішення проблем своєчасного впровадження новацій у виробництво. One of the most important tasks of Ukraine's economic development is fully justified and practically secured the policy innovation of the industry. Creating competitive complex led to the development and implementation of the Concept of State Industrial Policy, the basic principle of which is determined industry transition to an innovative type of development. Implementation of this concept is inextricably linked with the need for innovation in business enterprises which primarily requires problem solving timely introduction of innovations into production.Документ Кафедра технології оздоровчих продуктів у формуванні індустрії здорового харчування(2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВажливою тенденцією у розвитку сучасної харчової промисловості є встановлена науковцями Національного університету харчових технологій та інших організацій можливість надати практично всім традиційним харчовим продуктам оздоровчих, профілактичних, лікувальних властивостей, завдяки використанню новітніх технологій перероблення сільськогосподарської та лікарської сировини, а також збагачення біологічно активними інгредієнтами харчових продуктів. An important trend in the development of modern food industry is established scientists of the National University of Food Technology and other organizations able to provide almost all the traditional foods of health, preventive and curative properties, through the use of new technologies and medical processing of agricultural raw materials and enrichment of bioactive food ingredients.Документ Використання рідкого цукру при створенні продуктів оздоровчого харчування(2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Чагайда, Андрій ОлеговичЗ’ясовано доцільність заміни рафінованого цукру на жовтого цукропродукт з підвищеним вмістом біологічно активних речовин. It has been shown the feasibility of replacing refined sugar on yellow sugarprodukt with high content of biologically active substances.Документ Оздоровчі продукти як реалізація нової концепції харчування(2014) Сімахіна, Галина ОлександрівнаОсновною проблемою сьогодення як у межах однієї країни, так і планети Земля в цілому є створення, виробництво та використання оздоровчих продуктів. Цей висновок ґрунтується на результатах досліджень нутриціологів, згідно з якими в сучасному суспільстві одне лише традиційне харчування неминуче призводить до тих чи тих виявів харчової недостатності, а отже, хвороб. The main problem today, both within a country and the planet Earth as a whole is the creation, production and use of health products. This conclusion is based on research nutrytsiolohiv under which modern society is one of the traditional food inevitably leads to some of the manifestations of food insufficiency, and therefore disease.Документ Обгрунтування вибору зерна вівса як сировини для отримання оздоровчих продуктів(2006) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Івчук, Надія ПавлівнаПроаналізовано ефекти накопичення мінеральних елементів у різних зернових культурах при пророщуванні зі штучних живильних середовищ. Встановлено, що полісахариди визначають кількість мінеральних елементів, яку поглинають клітинні оболонки зернових культур зі штучних живильних середовищ. Максимальний ефект накопичення мінеральних елементів виявлено для зерна вівса. Збагачене мінеральними речовинами зерно вівса є перспективною сировиною для створення на його основі продуктів оздоровчого призначення.Документ Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини(2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Островська, А. О.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаРобота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.