Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
33 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування підготовчого етапу розробки плану НАССР в системі безпечності та якості харчової продукції на підприємствах харчової промисловості(2021) Труш, Юлія ЛеонідівнаНАССР є єдиною системою забезпечення безпечності харчової продукції, що довела свою ефективність і прийнята міжнародними всесвітніми організаціями. Її використання дозволяє перейти від випробувань кінцевого продукту до розробки запобіжних методів забезпечення безпечності харчової продукції. Дослідження питання підготовчого етапу розробки плану НАССР в системі безпечності та якості харчової продукції, з позиції проблематики аналізу форми здійснення опису продукції, дослідження функцій робочої групи в підготовчому етапі розробки плану НАССР, визначення питань, які потрібно врахувати під час розробки продукту – це питання, які є актуальними в економічній науці. HACCP is the only food safety system that has proven its effectiveness and is accepted by international world organizations. Its use allows to move from testing the final product to the development of precautionary methods to ensure food safety. Research of the preparatory stage of HACCP plan development in the food safety and quality system, from the point of view of analysis of the form of product description, study of the functions of the working group in the preparatory stage of HACCP plan development, determination of issues to be considered during product development. are relevant in economics.Документ Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів (НАССР)(2020) Труш, Юлія ЛеонідівнаКонтроль виконання вимог системи НАССР у деяких країнах є обов’язком влади. Виконавчі органи світових країн нині визнають сертифікацію, проведену відповідною організацією, як документальне підтвердження виконання підприємством вимог НАССР, що підтверджено статистичними даними підприємств тих країн, які впровадили систему НАССР, в тому числі і України. Сертифікація НАССР потрібна підприємствам харчової промисловості, що експортують харчову продукцію у країни, де така сертифікація є обов’язковою.Документ Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості(2020) Труш, Юлія ЛеонідівнаМоніторинг — це заплановані вимірювання чи спостереження КТК відносно її граничних значень. Процедури моніторингу мають бути здатними до виявлення втрати контролю в КТК. Важливо повністю зазначити, коли і ким здійснюватиметься моніторинг. Не виграшним є момент, за яким процедури моніторингу вказують про перевищення будь-якого з граничних значень, що свідчить про втрату контролю в КТК, а нестача контролю вважається відхиленням, що призводить до виробництва шкідливого чи небезпечного продукту. В системі моніторингу чинне місце належить підготовці персоналу для забезпечення системи моніторингу в системі НАССР, роль якого полягає в чітко визначеній відповідальності працівників за процес моніторингу, підготовці до реалізації процедур моніторингу в КТК, за які вони несуть відповідальність. Фахівці мають бути спеціально підготовлені, повністю розуміти цілі й важливість процесу моніторингу, знати процедури, яких потрібно дотримуватися, володіти вільним доступом до них, бути неупередженим під час процесу і точно звітувати про результати моніторингу в системі НАССР. Monitoring is the planned measurement or observation of a CTC relative to its limit values. Monitoring procedures should be capable of detecting loss of control in the CTC. It is important to indicate fully when and by whom the monitoring will be carried out. It is not a win-win moment for monitoring procedures to indicate that any of the limit values is exceeded, indicating a loss of control in the CTC, and a lack of control is considered a deviation leading to the production of a harmful or dangerous product. In the monitoring system, the applicable place is the training of personnel to ensure the monitoring system in the HACCP system, whose role is to clearly define the responsibility of employees for the monitoring process, preparation for the implementation of monitoring procedures in the CTC, for which they are responsible. Specialists should be specially trained, fully understand the goals and importance of the monitoring process, know the procedures to be followed, have free access to them, be impartial during the process and accurately report monitoring results in the HACCP system.Документ Підготовка кадрів в системі HACCP (аналіз небезпечних чинників і критичні контрольні точки): теоретичний та прикладний аспект(2019) Труш, Юлія ЛеонідівнаХарчова промисловість України й державні органи в сфері управління якістю та контролю продуктів харчування, проявляють та постійно підтримують істотний інтерес до впровадження на підприємствах системи HACCP – аналіз небезпечних чинників і критичні точки контролю. Загальне розуміння термів та підходів в системі НАССР веде до гармонізації підходу стосовно безпечності харчових продуктів між країнами в усьому світі та підвищує ефективність співпраці з ними, що значною мірою є позитивним моментом в сфері зовнішньоекономічної діяльності, а саме експортних операціях, що в цілому підвищує довіру закордонних партнерів. Майже всі країни світу, в умовах розвитку економічних конкурентних відносин, інтегрували чи перебувають у процесі інтегрування (країни з низьким економічним потенціалом) системи HACCP до своїх дієвих механізмів та регламентів.Документ Практичні аспекти удосконaлення контролю якостi продукцiї нa пiдприємствaх хлiбопекaрської гaлузi(2019) Труш, Юлія ЛеонідівнаОдним iз фундaментaльних елементiв пiдтримки функцiонувaння системи менеджменту якостi нa пiдприємствaх хлiбопекaрської гaлузi тa способом покрaщення процесiв упрaвлiння виступaють комплекс зaходiв з метою уникнення виробництвa неякiсної продукцiї. Комплекс зaходiв з метою уникнення виробництвa неякiсної продукцiї передбачає зaстосувaння стaтистичного методу контролю зa aльтернaтивною ознaкою в системi упрaвлiння якiстю продукцiїдля усунення мiр aбо мiнiмiзaцiї випaдкiв виникнення брaку тa дефектiв хлiбобулочної продукцiї. One of the fundamental elements of maintaining the functioning of the quality management system in the enterprises of the bakery business and the way of promotion of the processes of management is the complex of sources with the aim of avoiding the production of non-dairy products. A collection of sources to avoid the production of non-quality products involves the use of a static control method with an alimentary source in the system for controlling the quality of the product in order to eliminate the extent of the minimization of the outbreaks of the broom and defects in the bakery product.Документ Якість сировини на підприємствах хлібопекарської галузі: теоретичний та практичний аспект(2018) Труш, Юлія ЛеонідівнаВирішення проблеми ефективного управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі насамперед залежить від врахування якості сировини, від якої залежить якість готової продукції. Висока якість продукції є гарантом реалізації та цільового розвитку всієї економічної системи управління підприємством, що включає похідні завдання, зокрема зменшення витрат виробництва, високу якість сировини, розширення частки ринку та інноваційний розвиток, оскільки підвищення якості продукції без застосування сучасних інноваційних способів виробництва і технології неможливе. Решение проблемы эффективного управления качеством продукции на предприятиях хлебопекарной отрасли в первую очередь зависит от учета качества сырья, от которой зависит качество готовой продукции. Высокое качество продукции является гарантом реализации и целевого развития всей экономической системы управления предприятием, включая производные задачи, в частности уменьшение издержек производства, высокое качество сырья, расширение доли рынка и инновационное развитие, поскольку повышение качества продукции без применения современных инновационных способов производства и технологии невозможно. The solution of the problem of effective quality management of products at the enterprises of the bakery industry depends, first of all, on the consideration of the quality of raw materials, on which the quality of finished products depends. The high quality of products is the guarantor of realization and target development of the whole economic system of enterprise management, including derivative tasks, in particular reduction of production costs, high quality of raw materials, expansion of the market share and innovative development, as the improvement of product quality without the use of modern innovative methods of production and technology is impossible.Документ Розробка стратегії розвитку біоекономіки в Україні(2018) Жебка, Валентин Володимирович; Труш, Юлія ЛеонідівнаНаціональні системи сільського господарства України перебувають в стані трансформації від споживчого підходу до напрямку оптимального поєднання виробництва біоенергії і продовольства та збереження довкілля. Запровадження глобальних інформаційних систем відстеження стану природних і продовольчих ресурсів в аграрному секторі є необхідним. Такі дії вимагають розвинення міжнародних процедурних, термінологічних та аналітичних підходів, створення програм збереження природних ресурсів від деградації, формування сталого розвитку сільських територій. National agricultural systems of Ukraine are in a state of transformation from a consumer approach to the direction of optimal combination of bioenergy and food production and environmental protection. The introduction of global information systems for monitoring the state of natural and food resources in the agrarian sector is necessary. Such actions require the development of international procedural, terminological and analytical approaches, the creation of programs for the conservation of natural resources from degradation, the formation of sustainable development of rural areas.Документ Якість продукції на підприємстві: стадії життєвого циклу та їх характеристика(2018) Труш, Юлія ЛеонідівнаПроблематика з питань в сфері управління якістю продукції існує на всіх етапах розвитку економіки та підприємництва. Досить тривалий час науковці удосконалювали та удосконалюють досвід у області управління якістю продукції, тому що це – важливе завдання для підприємниця-виробника, від вирішення якого залежить ефективність показників його діяльності й рівень конкурентоспроможності в цілому . Реклама на товар та інші маркетингові заходи, які надають конкурентні переваги продукції, формують попит й просування її на ринок, від чого залежить конкурентоспроможність підприємства. The problems of nutrition in the sphere of management of products and services in all stages of the development of economy and piadpriemnitsva. To provide a trivalent hour of science and duly qualified for the use of information in the field of management of productions, for those who are zepaliznev zavdannya for pidpriemnitsya-vibrokhnika, vіd virishennya yakogo zalezhit efektivnist yazykostyiv yogo dіyalnіy rіven competitorprostozhnostnosti v tsilomu. Advertising on the goods that інші marketingovy come in, yakі nadayut competitivnyi perevagi produktsii, formyut popit proshunnya її on the rink, wherewith lie the competitor of the property.Документ Інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур: поняття, фактори і якість навколишнього середовища(2018) Труш, Юлія ЛеонідівнаВ умовах, коли в багатьох господарствах відбувається гостра нестача трудових ресурсів, створені високопродуктивні сорти, промисловість переходить на випуск модернізованої техніки - повна комплексна механізація виробництва стає важливим фактором успішного розвитку рослинництва. Тобто, для одержання високих врожаїв якісної продукції важливо виконувати умови: враховувати в повному об'ємі можливості конкретного ґрунтово-кліматичного району, поля і сорту, послідовно підвищувати родючість ґрунту і керуватись біологічними особливостями і вимогами рослин до умов середовища. Це можна зробити лише за допомогою впровадження інтенсивних технологій. In a situation where in many farms there is an acute shortage of labor resources, highly productive varieties are created, the industry moves to the production of modernized technology - full complex mechanization of production becomes an important factor in the successful development of crop production. That is, it is important to fulfill the conditions for obtaining high yields of high-quality products: to take into account the full potential of a specific soil-climatic region, field and variety, to consistently increase the soil fertility and to be guided by the biological characteristics and requirements of plants to the environment. This can only be done through the introduction of intensive technologies.Документ Управління якістю продукції у вітчизняних та зарубіжних країнах: розвиток теорії та практики(2017) Труш, Юлія ЛеонідівнаСьогодні аналіз та дослідження ключових аспектів ринку й напрямок розвитку сучасного управління якістю продукції на підприємствах має важливе функціональне значення, що можливе внаслідок здійснення сучасного ефективного управління якістю продукції. Вирішення цих питань не можливе без дослідження історичних аспектів розвитку теорії і практики управління якістю у різних країнах. Саме тому варто зосередити увагу на дослідженні хронології розвитку поняття «quality management» та «quality control», понятійному апараті системи управління якістю та етапах історії еволюції якості, адже історичний аспект відіграє вирішальну роль в процесі формування сучасного бачення щодо здійснення процесу управління якістю. Today, the analysis and research of key aspects of the market and the direction of the development of modern quality management of products at enterprises has an important functional significance, which is possible due to the implementation of modern effective management of product quality. Solving these issues is impossible without studying the historical aspects of the development of the theory and practice of quality management in different countries. That is why it is worth focusing on the study of the chronology of the concept of "quality management" and "quality control", conceptual apparatus of the quality management system and the stages of the history of the evolution of quality, since the historical aspect plays a crucial role in the process of forming a modern vision of the implementation of the quality management process.