Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» – один із найбільших виробників та постачальників натуральних харчових барвників в Україні
    (2022) Полевик, Ольга; Івчук, Надія Павлівна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Проаналізовано особливості використання природних харчових барвників ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Компанія є одним з найбільших виробників та постачальників натуральних харчових барвників в Україні, для виготовлення яких використовує високоякісні інгредієнти та технологічний супровід щодо застосування своїх продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи застосування ягід та листя вишні повстистої в оздоровчому харчуванні
    (2020) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Наведена характеристика біохімічного складу ягід та листя вишні повстистої, зазначено напрями їхнього застосування в оздоровчому харчуванні.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування дозувального обладнання в технологіях збагачених харчових продуктів
    (2020) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Миколів, Іван Михайлович
    Наведено переваги та недоліки застосування різних типів дозувального обладнання в технологіях збагачених харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання цільнозернового пшеничного борошна в технології продуктів оздоровчого призначення
    (2019) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Миколів, Іван Михайлович
    Наведено переваги використання продуктів з цільнозернового борошна в раціонах харчування. Проаналізовано різні види цільнозернового пшеничного борошна, що представлені на ринку України.The advantages of using wholemeal flour products in diets are given. Different types of whole wheat flour presented on the Ukrainian market are analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології печінкового паштету оздоровчого призначення
    (2013) Примачик, Євгенія Анатоліївна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Розроблений продукт характеризується не тільки високою біологічною ефективністю, а й біологічною цінністю. Рівень засвоюваності білка в ньому складає 99%. Розроблений нами комбінований харчовий продукт може бути рекомендований до добового раціону людини і зарахований в ряди оздоровчих харчових продуктів. The developed product is characterized not only by high biological efficiency, but also biological value. The level of digestibility of protein in it is 99%. We have developed a combined food product can be recommended to the daily human diet and enlisted in the ranks of health food products.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження амінокислотного складу біофортифікованого мінеральними елементами зерна вівса
    (2015) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна
    Важливою умовою отримання сировини для виробництва оздоровчих продуктів на основі рослинних матеріалів з оптимальним вмістом мінеральних речовин є повне забезпечення рослин мікро- та макроелементним живленням, яке використовується рослинами для побудови свого організму та накопичення біокомпонентів. Метою роботи є отримання зернової сировини з підвищеним вмістом есенціальних мінеральних елементів як основи виробництва широкого спектру харчових продуктів для корегування раціонів населення України і запобігання виникненню та розвиткові аліментарних мікроелементов. An important condition for obtaining raw materials for health products based on plant materials with optimal mineral content is a complete software makroelementnym plants and micro power used by plants to build his body and the accumulation of bio-components. The aim is to obtain grain raw material with high content of essential mineral elements as the basis of the production of a wide range of food rations for adjustment of Ukraine's population and prevent the development of nutritional and microelementosis.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування вибору зерна вівса як сировини для отримання оздоровчих продуктів
    (2006) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Івчук, Надія Павлівна
    Проаналізовано ефекти накопичення мінеральних елементів у різних зернових культурах при пророщуванні зі штучних живильних середовищ. Встановлено, що полісахариди визначають кількість мінеральних елементів, яку поглинають клітинні оболонки зернових культур зі штучних живильних середовищ. Максимальний ефект накопичення мінеральних елементів виявлено для зерна вівса. Збагачене мінеральними речовинами зерно вівса є перспективною сировиною для створення на його основі продуктів оздоровчого призначення.
  • Ескіз
    Документ
    Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини
    (2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Островська, А. О.; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Робота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.