Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 21
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан та тенденції розвитку ринку кондитерських виробів в Україні
    (2016) Єрмолаєва, Марина Віталіївна; Шаповалова, Наталія Петрівна
    Український ринок наповнений шоколадними виробами вітчизняного і зарубіжного виробництва, щороку поставляється мільйони тон цього продукту, і, на превеликий жаль, дуже часто цей товар є не якісним. Ukrainian market is filled chocolate products of domestic and foreign production comes every year millions of tons of this product, and, unfortunately, very often this product is not quality.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка якості ігристих вин за фізико-хімічними показниками
    (2016) Несміянова, Марія Валеріївна; Шаповалова, Наталія Петрівна
    Українські ігристі вина займають значне місце на європейському ринку алкогольних напоїв. Якість ігристих вин в значній ступені характеризується їх фізико-хімічними показниками, які в свою чергу визначаються використаною сировиною, технологією виготовлення, умовами зберігання. Ukrainian sparkling wines occupy a significant place in the European market of alcoholic beverages. Quality sparkling wine characterized by a large degree of physical and chemical indicators, which in turn are determined by the used raw materials, manufacturing techniques, storage conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Товарознавча оцінка якості горілок
    (2016) Башинська, Аліна Василівна; Шаповалова, Наталія Петрівна
    Левова частка алкоголю, зокрема й фальсифікованої продукції, постачається на ринок з нелегального виробництва. Понад 50 % горілки у закладах торгівлі не відповідають нормативам Держстандарту. Тому доцільно провести товарознавчу оцінку якості горілки серед українських виробників. The lion's share of alcohol, including counterfeit products supplied to the market with illegal production. Over 50% of vodka in trade schools do not meet standards Standard. Therefore appropriate to commodity quality assessment among Ukrainian vodka producers.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка конкурентоспроможності горілки серед відомих українських виробників
    (2015) Шаповалова, Наталія Петрівна; Башинська, Аліна Василівна
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення хлібобулочних виробів харчовими волокнами
    (2015) Шаповалова, Наталія Петрівна; Богданович, Альона Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення рівня конкурентоспроможності підприємства в ринкових умовах господарювання
    (2015) Шаповалова, Наталія Петрівна; Несміянова, Марія Валеріївна
    В статті розглянуті шляхі збільшення обсягів реалізації ігристих вин на території України та закордоном, поліпшення якості продукції, підвищення конкурентоспроможності підприємства на вітчизняному та закордонному ринку.
  • Ескіз
    Документ
    Формування споживних властивостей здобних виробів підвищеної біологічної цінності
    (2014) Шаповалова, Наталія Петрівна
    У статті наведено результати експериментальних досліджень, доведено та обґрунтовано доцільність розробки булочки «Лляна»» з поліпшеним жирнокислотним складом, високими значеннями показників забезпечення добової потреби в жирних кислотах ряду Омега-3 та Омега-6. The results of experimental studies also proved the expediency of development buns "Flax" "with an improved fatty acid composition, high values of indicators providing the daily needs of a number of fatty acids Omega-3 and Omega-6.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нових пастильних виробів в оздоровчому харчуванні
    (2013) Шаповалова, Наталія Петрівна
    Використання пастильних виробів збагачених Ламіданом та Цикорлактом з метою профілактики йододефіцитних захворювань та збереження здоров'я людей і нації, що проживає в геохімічних провінціях з дефіцитом йоду. Use pastila products enriched Lamidanom and Tsykorlaktom to prevent iodine deficiency disorders and health of people and nations living in the provinces of geochemical iodine deficiency.
  • Ескіз
    Документ
    Актуальні проблеми фортифікації кондитерських виробів
    (2014) Шаповалова, Наталія Петрівна
    У статті висвітлені актуальні проблеми збагачення кондитерських виробів вітамінами, мікроелементами. Представлені основні вимоги та принципи збагачення кондитерських виробів біологічно активних речовин. The article actual problems of enrichment confectionery by vitamins, micronutrients are covered. The main are presented the principle of fortification of confectionery by biologically active agents.
  • Ескіз
    Документ
    Подолання дефіциту йоду шляхом споживання збивних кондитерських виробів оздоровчого спрямування
    (2014) Шаповалова, Наталія Петрівна
    У зв'язку з депопуляцією, яка спостерігається в Україні протягом останніх десятиліть, проблема оптимізації асортименту оздоровчих харчових продуктів набуває особливої гостроти. Дефіцит йоду і білка є глобальними проблемами в харчуванні людства і зокрема школярів. Це стосується в першу чергу тих дітей, які проживають в йододефіцитних регіонах. Due to depopulation, which is observed in Ukraine over the past decades, the problem of optimizing the range of health foods is particularly acute. Iodine deficiency and protein are global problems in human nutrition and in particular students. This applies primarily to those children who living in iodine deficiency areas.