Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Multicriteria optimization of technological processes for dough preparation in bread production(2017) Pankov, Dmitry; Kyshenko, VasilThe article is devoted to the study of the automated intellectual subsystem of the decision making support at bread production on the basis of the product quality optimization with the use of vector optimization of the main technological processes of bread production: the sponge and dough preparation. The intellectual system for bread production processes management based on the principles of multicriteria optimization has been developed with the use of the knowledge acquiredДокумент Cognitive computer modeling for bakery production’s technological processes mode of behavior(2017) Pankov, Dmitry; Kyshenko, VasilIn the article the application of the methodology of computer modeling cognitive processes bakery production forecast for the script of their behavior under uncertainty. В статті розглядається застосування методології комп’ютерного когнітивного моделювання технологічних процесів хлібопекарного виробництва для отримання прогнозу-сценарію їх поведінки в умовах невизначеності.Документ Dynamic peer evaluation system of quality bakery products(2017) Pankov, Dmitry; Kyshenko, VasilConsider creating an expert system of quantitative estimation of consumer properties of bakery products as part of the process control system, which is a set of management and control objects, events, methods and means to install, support and maintain a high level of product quality.Документ Categorical-functorial analysis of bakery production(2017) Kyshenko, Vasil; Pankov, DmitryKnowledge characterization issues based on mathematical theory of categories and functors are studied. Categorical-functorial analysis of bakery production functioning as intelligent control object is conducted. The categories analysis results that characterize the quality of raw materials, part finished and finished bakery production items are presented. The conclusions below about the prospects of this approach implementation are shown. Розглянуті питання формалізації знань на основі математичної теорії категорій та функторів. Проведений категорійно-функторний аналіз функціонування хлібопекарського виробництва як об’єкта інтелектуального керування. Наведено результати аналізу категорій, що характеризують якість сировини, напівфабрикатів та готової продукції хлібопекарського виробництва. Наведені висновки про перспективність використання даного підходу.Документ The information-analytical system of the quality control in the bakery industry(2017) Pankov, DmitryOn the basis of the developed methodology according to the principles of a dynamic computer qualimetry the information-analytical system of quality control of raw materials, prefabrications and finished goods in bakery industry is created. Such system belongs to intellectual expert systems of real time for control of multi-parameter objects and processes. На основі розробленої методології відповідно до принципів динамічного комп'ютера квалиметрия створюється інформаційно-аналітична система контролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції в хлібопекарській промисловості. Така система відноситься до інтелектуальних експертних систем реального часу для управління технологічним комплексом.